TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: TOTALDAMAGE MMA AWARDS 2014, avagy a magyar MMA legjobbjai

2014.12.23. 20:30 td_axl

td-awards.jpg

Ismét eltelt egy év, sablonos kijelentés, de mocskosul igaz, hogy gyorsan telik az idő. A TOTALDMAGE a 2013-as év legjobb küzdősportolói kereste a TOTALDAMAGE FIGHTER 2013 játékkal egy évvel ezelőtt, ezt a kezdeményezést pedig folytatni szeretnénk, egyfajta hagyományteremtő szándékkal. Egy éve egy harcost kerestünk, facebook oldalunkon lehetett jelölni az indulókat, közönség és TD szakmai zsűri által kiemelt nyerteseket köszöntöttünk akkor. Nánási Fatime és Birics Tamás voltak első elismertjeink között.

A TOTALDAMAGE MMA AWARDS 2014 keretén belül idén szeretnénk hazánk MMA harcosainak eredményeire, sikereire, emlékezetes megmozdulásaira visszatekinteni, egyben pedig a Ti kezetekbe adjuk ismét a döntés lehetőségét, hogy megtaláljuk 2014 magyar MMA legjeit. A szavazást segítendő, jelölteket állítunk, akik közül választhattok. Törekedtünk arra, hogy videó álljon rendelkezése a döntésetek támogatására, emellett pedig természetesen arra, hogy minden kiemelkedő teljesítményű harcost megemlítsünk.  Az idei HFC sorozat videó anyaga nagy segítségünkre van ebben a kezdeményezésben.

UPDATE: A jelöltek listája a TOTALDAMAGE számára rendelkezésre álló 2014-es információk alapján került összeállításra, elnézést kérünk minden olyan magyar küzdősportolótól, aki sértve érzi magát, hogy nem került fel a jelöltek közé!

nyeremeny.jpg

Idén először több kategóriát indítunk, induljon a verseny! Szavazzatok 2014. január 10-ig az alábbi (ugrás után) lehetőségek szerint.

A szavazók között egy TOTALDAMAGE Snapback sapkát sorsolunk ki! 

 

 

 

I. Legjobb magyar MMA harcos (belföld) | szavazás az oldal alján!

Ebben a kategóriában azon legjobb magyar MMA harcost keressük, aki 2014-ben elsősorban Magyarországon vívta mérkőzéseit és a hazai rendezésű versenyeken ért el kiemelkedő eredményeket. A HFC sorozat végén súlykategóriánkét bajnokot avattak, minden bajnok kemény utat tett meg a végső sikerért, így arra jutottunk, hogy ebben a kategóriában hét indulót állítunk, vagyis a HFC bajnokokat (alább a jelöltek). A HFC döntő összefoglalóját itt olvashatjátok, a döntőket felvezető anyagunkat pedig itt találjátok!

lantos.jpg Cseh-Lantos Renáta - 60 kg
borics_1.jpg Borics Ádám - 65 kg
furko.jpg Furkó László - 71 kg
boraros.jpg Boráros Gábor - 77 kg
polgar.jpg Polgár Ádám - 84 kg
peter.jpg Péter Norbert - 93 kg
kaposzta.jpg Jani István - 120 kg

td_polo_banner2.gif

II. Legjobb magyar MMA harcos (külföld) | szavazás az oldal alján!

Ebben a kategóriában azon legjobb magyar MMA harcost keressük, aki 2014-ben elsősorban külföldi, rangos MMA versenyeken vett részt és komoly sikereket ért el, vagy nagyszerű teljesítménnyel öregbítette hazánk hírnevét.

1. jelölt: Buchinger 'Buki' Iván

buki.jpgBuki 2014-es éve egészen elképesztően alakult. A CWFC szervezetet elhagyva feladta könnyűsúlyú címét, majd érkezett az M-1 Global szervezethez, ahol Sergey Golyaev és Mikhail Malyutin legyőzésével elnyerte a jogot, hogy a szervezet pehelysúlyú bajnoki címéért küzdhessen. Tural Ragimov 4 menetet bírt Buchinger ellen, aki ezzel a CWFC után az M-1 Global övet is szerzett. A Bukival készített All Access anyag itt érhető el.

2. Halmi Viktor

halmi.jpgViktor 2014-ben meghódította az FFC-t, a horvát MMA fellegvárának szervezetét. Még áprilisban vívott Halmi egy roppant komoly mérkőzést Primoz Vrbinc ellen, majd középsúlyból váltóba visszafogyasztván véres és emlékezetes meccsen Matej Truhan ellenében megszerezte az FFC profi bajnoki övét novemberben. A HALMI VALE TUDO másik nagy reménysége, Sényei László idén lemaradt az FFC-ben való megmérettetés lehetőségéről egészségügyi okok miatt, így ő most nem kerül fel a jelöltek listájára.

3. Perjés Dóra

perjes.jpgPerjés Dóra nagyszerű évet hozott le 2014-ben, egyben a hazai wmma vitathatatlanul legjobb, meghatározó versenyzőjévé vált. A márciusi HFC sorozat nyitány főmérkőzésén Eleonora Tassinari ellenében villámgyorsan megszerezte a WFFA Kontinentális MMA bajnoki címét egy karfeszítéssel. Ezt követően Dóri a brazil XFCi szervezethez igazolt, ahol a szervezet szalmasúlyú nyolcas tornáján Luana Santos Medeiros ellenében első mentes karfeszítéssel mutatkozott be, ezzel pedig továbbjutott a következő körbe. Dóri maghatározó alakja lehet az XFCi női mezőnyének is 2015-ben.

4. Jani 'Káposzta' István

kaposzta.jpgKáposzta a HFC nehézsúlyú öv megszerzése után nyomban Horvátországnak vette az irányt, hogy az FFC Futures sorozat nehézsúlyú tornagyőzelmét vegye célba. Pisti novemberben sikeresen vette az akadályt Josep Perica ellenében, majd december 20-án a végső négyes döntőben Fahrudin Ferizović és Nikola Janjić elleni TKO-győzelmeivel megnyerte a patinás sorozatot, egyúttal a lehetőséget, hogy a szervezet profi szerződést kínáljon neki és jövőjét a tengerentúlon is felépítse.

5. Fényes Zsolt

fenyes.jpgFényes Zsolt aktív évre nézhet vissza 2014-ben. A siófoki Róma Ádám elleni látványos KO-győzelme mellett Zsolti elsősorban külföldön vitézkedett. A romániai RXF gálán Ionut Atordiresei csak egy mentet bírt ellene, múlt hétvégén Berlinben nyert szintén MMA szabályrendszerben, előtte pedig Koszóvóban volt egy K-1 szabályrendszerű kiruccanása a debreceni harcosnak, melyet pontozással megnyert.

 

 

III. Az év magyar MMA felfedezettje | szavazás az oldal alján!

Ebben a kategóriában azon magyar MMA harcost keressük, aki 2014-ben az előző évek 'kvázi' ismeretlenségéből kiugorva nagyszerű teljesítményt vagy sikereket elérve berobbant a hazai MMA vérkeringésébe.

1. Borics Ádám

borics.jpgBorics Ádám 2014-ben fiatal kora ellenére győzelmet győzelemre aratott. Oldalunkon a siófoki ATT-selejtező során olvashattátok, hogy Borics a profik táborába Hajzer Dániel legyőzésével lépett be. Az eső miatt félbeszakadt tornát Pápán folytatták, ahol Tarnai Józsi ellen Borics egy nagyon kemény küzdelemben nyert, hogy elnyerje a jogot a floridai edzőtáborra. Borics egyazon este Németh Ádám skalpját is begyűjtötte, majd ezt követően Ausztriában is nyert a HEIMGALA 2 gálán kopogtatással. Novemberben a HFC döntőben talán az év meccsét hozva Molnár Benjamin ellen elnyerte a szervezet -65 kilós címét. 

2. Tarnai József

tarnai.jpgTarnai József 2014 szintén egyik üde színfoltja, a magyar MMA jövőjének egyik ígéretes alakja. Tarnai a már említett ATT-selejtezőn Kovács László ellen megfontolt bunyóval győzedelmeskedett, majd Borics Ádám ellenében egy ki-ki mérkőzésen Pápán hajszál híján maradt alul. Tarnai 2014 végén egy hónapot töltött Floridában az ATT csapatánál és más klubokban, mely minden bizonnyal nagy lendületet adott 2015-ös szerepléseinek.

3. Róma Ádám

roma.jpgRóma Ádám a márciusi HFC sorozat nyitányon általános meglepetés okozott azzal, hogy a -71 kilós tornát fölényesen megnyerte. A Rádi Richárd elleni egyhangú pontozásos győzelmét egy Kovács László elleni első menetes kimura követte, így a szervezet -71 kilós döntőjében találta magát. A Fényes Zsolt ellen elszenvedett KO-veresége remélhetőleg pszichésen nem vetette vissza a fiatal harcost, aki 2014-ben egyértelműen felrakta magát a magyar MMA térképére.

4. Kertész Máté

kertesz.jpgKertész Mátéra a debreceni HFC állomás programjában figyeltem fel, ott Gőz Bálint ellen ugyan vereséget szenvedett, de a győri visszavágón már magabiztosan hozta a győzelmet. Ekkor meghívtam a TOTALDAMAGE FIGHT NIGHT #1 rendezvényünkre, ahol a -84 kilós négyes tornát meg is nyerte a Máté László és Balla Ferenc elleni mérkőzésekkel. Balla ellen ugyan diszkvalifikációval nyert, de Kertész teljesítménye meggyőző volt az addigi mérkőzései során ,melyet vélhetően hosszú amerikai edzőtáborával tovább csiszolt.

5 Varju Zita

varju.jpgVarju Zita villámgyorsan tört utat magának a magyar wmma fronton. A HFC női divízió pápai elődöntő tornáján egy este alatt Ignác Melitta és Nagy Fruzsina legyőzésével mehetett novemberben a szervezet bajnoki címéért. Cseh-Lantos Renáta ugyan legyőzte Zitát, de Perjés Dóri edzőpartnereként további szép győzelmek várhatók tőle 2015-ben.

 

 

 

IV. Legjobb magyar MMA mérkőzés | szavazás az oldal alján!

Ebben a kategóriában azon hazai MMA mérkőzéseket indítjuk a szavazáson, melyek véleményünk szerint emlékezetesre sikeredtek a harcoló felek technikai repertoárja, kitartásuk, vagy a végkifejlet miatt.

1. Zahari Vince vs Szűcs Gergő

A HFC sorozat szegedi állomását ugyan előzetesen a nehézsúlyú pofonokra hegyezték ki, a debreceni Zahari Vince és a székesfehérvári Szűcs Gergő küzdelme -80 kilóban azonban európai színvonalú mérkőzést hozott. Nagyszerű technikai megoldásokkal operált a két srác, méltó ellenfelekként harcoltak egymással. Zahari nyerte az ütközetet, egy visszavágó 2015-ben parázs csatát hozna.

2. Polgár Ádám vs Etelaky Lajos

A HFC sorozat pápai állomásán tért vissza Polgár Ádám a magyar MMA vizeire, ahonnét már sokan hiányolták őt. A -84 kilós elődöntőnek helyt adó négyes tornán Polgár a tornadöntőben Etelaky Lajossal találkozott. A papíron esélytelenebbnek tartott Etelaky masszív nyomás alá helyezte Polgárt, egy forduló ütéssel meg is fogta őt, nagy meglepetést okozva nem csupán Ádámnak, hanem a közönségnek is. Végül Ádám egy fojtással elkapta ellenfelét, a mérkőzés pedig megnyerte szintén európai színvonalú, nagyszerű megmozdulásokkal.

3. Boráros Gábor vs Kertész Róbert

Szintén a HFC sorozat pápai állomásán láthatta a közönség a Boráros vs Kertész meccset, mely brutális és hajtós küzdelemként él az emlékeinkben. Robi az első menetben eltörte Boráros orrát, aki addig repülő térdes és ütés támadásaival szórakoztatott. A sérülést követően Bori zártabb fedezékkel felőrölte Kertészt, majd pontozással vitte a küzdelmet, egyben letette névjegyét Szlovákiából érkezve. Olyannyira komolyan gondolta a dolgot Bori, hogy novemberben a HFC a -77 kilós övet is hazavitte.

4. Borics Ádám vs Molnár Benjamin

A HFC döntő -65 kilós csatája a sorozat történetének büszke emlékképe lesz. Borics és Molnár négy meneten keresztül űzte és hajtotta egymást, földön és állva nagyszerű technikai megoldásokkal operálva. Rendkívül fiatal, mégis képzett és elszánt harcosok találkoztak, leléptetés miatt ugyan nem folytatódhatott a mérkőzés, Borics derekára került az öv, aki roppant sportszerűen visszavágót ígért/kért Molnár ellen. Vagyis egy nagyszerű találkozó visszavágója hamarosan érkezik.

5. Kottes Pál vs Szabó 'Végrehajtó' Gábor

A HFC sorozat -77 kilós elődöntő tornáján Debrecenben találkozott egymással Kottes Pál és a hazai MMA berkekben ismert és népszerű Végrehajtó. Előzetesen Végrehajtó számított a meccs esélyesének, de Kottes rendkívül szívós bunyóval jobban bírta az erővel elkészülős küzdelmet, megnyerve a látványos meccset, kvalifikálta magát a HFC döntőbe.

 

td_polo_banner2.gif

V. Legszebb magyar MMA kiütés | szavazás az oldal alján!

Ebben a kategóriában azon hazai MMA mérkőzéseken látott kiütéseket indítjuk a szavazáson, melyek véleményünk szerint emlékezetesre sikeredtek elsősorban brutalitásuknak, technikai kivitelezésüket köszönhetően. 

1. Fényes Zsolt kiüti Róma Ádámot

Az siófoki ATT-selejtező programjában kapott helyet a Fényes vs Róma szuperfight. Róma a tavaszi nagy durranásos bemutatkozása körüli hypeot kívánta alátámasztani, Fényes Zsolt azonban már előzetesen is nagyon kemény diónak ígérkezett. Kiegyenlített meccsen nagyon összeszedetten küzdöttek a felek, Róma azonban kijött a zárt védekezésből, melyet Fényes azonban büntetett, Ádám pedig eszméletlenül terült el a földön.

2. Forró László kiüti Bodor Hunort

A szegedi HFC gála emlékezetes marad nem csupán frankó mérkőzései miatt, hanem a Forró vs Bodor párosítás végkimenetele miatt is. Bodor elmondása szerint fejben nem volt ott a küzdelem során, mely hamar megbosszulta magát, ugyanis Forró merevre gépelte őt a földön.

3. Boráros Gábor kiüti Kottes Pált

A HFC -77 kilós döntőjében találkozott egymással Boráros és Kottes. Alapvetően eltérő alapokon nyugszik a két srác küzdősport háttere, Az első menet a folyamatos állóharcról és klincselésről szólt, akkor sunggal dobálták az ütéseket, bármelyik találat végzetes lehetett volna. Kottes jól lopta a távolságot, azonban Boráros tudta beváltani a nála lévő jegyet, a második menet végénél sikerült jól eltalálni Pált, TKO-val pedig finishelt, egyben pedig övet nyert.

 

td_polo_banner2.gif

VI. Legszebb magyar MMA szubmission | szavazás az oldal alján!

Ebben a kategóriában azon hazai MMA mérkőzéseken látott szubmission megoldásokat indítjuk a szavazáson, melyek véleményünk szerint emlékezetesre sikeredtek technikai megvalósításuk, vagy a szemben álló küzdőfelek háttere miatt.

1. Polgár Ádám vs Etelaky Lajos (fojtás)

A már az év mérkőzésre jelölt bunyók között bemutattuk ezt a párosítást, Lajos rohamai után Ádám még mindig állta a sarat és a kissé kifáradó Etelakyt állva berántotta egy fojtásba, ezzel megnyerve egy nagyszerű küzdelmet.

2. Péter Norbert vs Köllő Bence (fojtás)

A pápai félnehézsúlyú torna döntőjében a szegedi Péter Norbert kérlelhetetlenül csúszott rá Köllőre, majd fizikai előnyét is bevetne nagyszerű fojtást/feszítést bemutatva nyerte meg a küzdelmet. A Budapesti döntőben sérülés miatt ismét ők találkoztak, hogy Péter újra fojtással nyerje el az övet

3. Cseh-Lantos Renáta vs Varjú Zita (karfeszítés)

A HFC budapesti döntőben találkozott egymással a két amazon, kemény és hajtós meccset hoztak egymásnak és nekünk. Reni többször próbálta szubolni ellenfelét, Zita azonban ellenállt, de a második menetre elkészült erejével, Cseh-Lantos pedig vitte is karját egy szép feszítéssel, meg a szervezet övét is magára csatolhatta.

4. Nagy Fruzsina vs Vincze Lilla (karfeszítés)

Nagy Fruzsi szerkesztőtársamra  Vincze Lilla személyében komoly kihívás vár Pápán, a HFC női divízió elődöntő négyes tornán. Lilla a számomra kedves Kyokushin Karate vonalon komoly eredményeket felmutatva állva roppant veszélyes volt Fruzsira, aki ezt tudva a földre vitte a küzdelmet, ahol nagyszerű karfeszítéssel az első menetben győzelmet aratott.

5. Balla Ferenc vs Pap Sándor (fojtás)

A májusi TOTALDAMAGE FIGHT NIGHT #1 elődöntőjében találkozott egymással a két srác. Sün Sanyi már ismert volt a profik táborában, ahová Balla ezzel a mérkőzéssel akart belépni. Az első menet távolságfelmérése után Balla ráment ellenfelére, a rácsoknál pedig Sün feladva hátát Feri akasztott, a földön pedig hátsó fojtással vitte a meccset. Ezzel a győzelemmel egyben a TDFN#1 döntőbe kvalifikálta magát Halmi Viktor védence.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr777004557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása