TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

A TOTALDAMAGE FIGHT NIGHT #1 históriája

2014.05.25. 17:47 td_axl

Három és fél évvel ezelőtt ültem a gépem előtt is megnyomtam a publikálás gombot, mellyel élesbe ment a totaldamage.hu oldal, megkezdte útját a magyar küzdősport hírközlés területén. Hogy gondoltam volna-e, hogy 2014. május 24-én közel 15.000 követővel a facebook-on saját MMA rendezvénnyel jöhetünk elő számotokra? Aligha.

TD-Fight-Night_blog.jpg

Sok minden történt azóta, a magyar MMA is formálódott, amatőr oldalból kicsit komolyabb platformmá váltunk mi is, tegnap este pedig megkezdtük ezt az utat a rendezvényszervezés kapcsán is. Nehéz elfogultság nélkül írni a történtekről, de megpróbálom, hiszen a tegnap este forgatókönyvét nem lehetett volna jobban előzetesen sem megírni, ennyi drámát és tündöklést éppen csak elbír egy este, mely során csak öt küzdelem volt.

De kezdem az elején. A MAX 2014 SCITEC NUTRITION Harcművész és Küzdőport Expo Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, ezt tudtuk már eddig is, éppen ezért nagyon nagy megtiszteltetés volt saját TOTALDAMAGE standdal részt venni rajta. Így találkozhattunk az olvasókkal, bunyósokkal és edzőkkel személyesen is, sok sráccal beszélgethettem, láthattam az oldal másik végén ülők gondolatait. A SCITEC NUTRITION és Magyar Prémium MMA Liga szomszédságában, a TOTALDAMAGE CAGE GRAPPLING és TOTALDAMAGE FIGHT NIGHT#1 színhelyét nyújtó ketrec körül így igazi MMA csomópont jött létre az expón, mely egységesíteni volt képes a hazai MMA képviselőit. És ez a kulcsszó! Kis országunk MMA-ja fejlődésre képes, mert megannyi tehetséges fiatalunk van, akik számára a felemelkedés lehetőségét együtt tudjuk csak biztosítani! Mindehhez kommunikációra van szükség a hazai MMA képviselőinek, vélt vagy valós sérelmeket félre téve egy közös célért dolgozni. Elmondhatom, hogy a TOTALDAMAGE FIGHT NIGHT#1 keretén belül ennek lehetőségét láttám és csak annyit tudok mondani, hogy roppant büszke és hálás vagyok mindenkinek, aki versenyzőként, edzőként és belső, külső segítőnként részt vett a tegnap este történéseiben!

Miért is? Mert tegnap minden megtörtént, meg annak az ellenkezője is.

A TD Standon a TOTALDAMAGE pólók és sapkák értékesítése mellett került lebonyolításra a TDFN#1 hivatalos mérlegelése. Az előzetesen 17:00-es kezdést 20 perces csúszással tudtuk tartani, mely talán Máté Lacit érintette a legkellemtelenebbül, aki egész nap szinte semmit sem evett, Szegedről utazott fel bunyózni. Respect neki #1.

A mérlegelést élőben sugározva ustream csatornánkon a TDFN#1 indulói rendkívül profi magatartást tanúsítva elsőre hozták a súlyt, barátságos hangulatban letudva a programot. Kálucz Martin 30 dekás többletsúlya még a tolerálható küszöbön belül volt, Balla Ferenc pedig nadrágban és cipőben mért 81,45 kilót, vagyis érezhetően alsóbb súlyból jött fel a fiatal harcos, ahogy Kertész Máté is. A TOTALDAMAGE cikkíró a ketrecben küzdelemre érkező kollégánk Varga Imre pár évvel ezelőtt még 120 kilósan tengette mindennapjait, de szilárd elhatározással és kemény munkával megszabadult súlytöbbletétől és az aktív sportot választva amatőr meccsen képviselve minket 83,25 kilóval mért be ellenfele ellen. Respect neki #2.

Név

Csapat

Súly

Balla Ferenc

HALMI VALE TUDO

81,45 kg

Kálucz Martin

CUTLER FIGHT TEAM

84,30 kg

Obenau Tamás

BŐSI KEMPO MMA

83,15 kg

Pap Sándor

SILVERBACK FIGHT CLUB

83,15 kg

Kertész Máté

GYŐRI KOKO-GYM MMA

82,90 kg

Máté László

SÁRKÖZI TEAM MMA

83,90 kg

Fekete Mátyás

SILVERBACK FIGHT CLUB

82,70 kg

Varga Imre

Predator’s Gym / TOTALDAMAGE

83,25 kg

 

A mérlegelést követően Kovács Supras Attila a TDFN#1 mérkőzésvezetője ismertette a szabályokat a srácokkal, melyben segítségére volt Laczkó Balázs, a Magyar Prémium MMA Liga vezető bírója. Bazsi és a Sárközi Team MMA nem csupán a mérlegelés során, hanem a rendezvén teljes időtartama alatt támogatott és segített minket, melyért nagyon hálásak vagyunk! Respect nekik #3.

A TDFN#1 este 20:00-kor vette kezdetét, közvetlenül a BOXING ONE mérkőzéseket követően, cage speakerként Winkler Róbert érkezett, a díjátadó szerepére pedig Végh Pumukli Attila és Buchinger Iván készült, az izgalmak és dráma pedig kezdetét vette. Első rendezvényünket szervezve a mélyvízben jöttek elő nem várt fordulatok, szervezési kihívások, melyekre azonnal rárepülve próbáltuk megoldás találni, hogy kívülről ebből ne látszódjon semmi. Voltak nehéz pillanatok, de végül egy élvezetes, emlékezetes torna vette kezdetét.

A tartalék mérkőzéssel kezdtünk, melyet Kertész Máté vívott Máté László ellenében. A 2x5 percesre kiírt profi MMA találkozó kiegyenlített volt, földön és állva is váltakozva voltak sikeresek a srácok, mely ahhoz vezetett, hogy extra menetet kértünk pontozóként. A meccseket ugyanis a TD cikkírók pontozták, azaz td_titusz, td_adamrepa és td_axl. Tudták ezt a sarkakban is a felek, készültek a folytatásra, a harmadikban aztán kicsit elkészülve erejükkel Kertész Máté jobban bírta az iramot és pontoabb találatokkal és a földön aktívabban egyhangú pontozással elvitte a meccset Kókai KOKO Gábor növendéke. A tartalék meccsre pedig szükség volt, nagyon is…

tdfn_kertesz_mate.jpg

TDFN#1: Kertész vs Máté

A következő mérkőzés már a -84kg profi MMA négyes torna elődöntője volt, Kálucz Martin érkezett a piros sarokba, majd Obenau Tamás a kékbe. Martin nagyon magabiztos volt egész nap, Tomin pedig látszott, hogy felszívta magát a komoly kihívás előtt. Martin azonban erősen bekezdett, lerohanva ellenfelét Tomi a földre zuhant, ahol ütészáport zúdított rá. Supras nyomban véget vetett a küzdelemnek 20 másodpercet követően. Obenau szemöldöke szétnyílt és az ütések hatása miatt még lent maradt, orvosok jöttek be hozzá a ketrecbe. Az eredményhirdetést követően pedig mehettek Martin után, akinek ugyanis eltört a keze Obenau fején, imént írt a debreceni harcos, hogy kézműtéten esett át! Mindkét elődöntős sérülten hagyta el a harcteret, az első dráma strigulát be is húzhattuk a lapunkon.

Ekkor mentem a tartalék mérkőzés nyertes Kertész Máté csapatához, hiszen a szabályok értelmében ő vette át Kálucz Martin helyét a tornán. Máté rendkívül fáradt volt az extra menet miatt, de vállalták a folytatást.

Mindeközben érkezett a ketrecbe a következő elődöntő két szereplője. Balla Ferenc nyugodtan és roppant magabiztosan vonult be Halmi Viktor és Sényei László kíséretében. Ellenfele Pap Sün Sándor az est későbbi szereplője, Fekete Mátyás oldalán jött. Balla súlyhátránya abszolút nem érződött, nagyszerű mozgással és technikával tesztelte Sünt, majd hátára ugorva befogta hátulról és hátsó fojtással kopogtatta. Első menetes győzelmével Bebi a döntőbe került, ahol a regenerálódó Kertész várta.

TDFN1_-balla_pap_sub.jpg

TDFN#1: Balla vs Pap

Ezt megelőzően azonban még egy fontos küzdelem hátra volt. Varga Imre, azaz td_emree kollégánk érkezett, hogy a TOTALDAMAGE cikkíró stábját képviselve az oldal hitelességét növelve bizonyítsa, nem csupán ír a sportról, hanem a ketrecben is vállalja a kihívást! Végtelenül büszkék és hálásak vagyunk, hogy csapatunkat erősíti ez a srác! Ellene Fekete Mátyás érkezett, Pap Sándor csapattársa, jelentős fizikai paraméterkülönbséggel. Imi az előzetes taktikája szerint kerülni kívánta földet Matyi birkózó hátterét ismervén. Ez azonban csak rövid ideig sikerült, ugyanis először Fekete földrevitele, majd maga Imi TD-je után voltak földön. Mindkét srác jól dolgozott, Imi szubkísérlete nem jött be, ezzel szemben Matyi guillotine fojtása igen, mellyel kopogtatta kollégánkat. Imi csalódott volt, amire azonban semmi oka nem volt, hiszen vállalta a kihívást és nem vallott szégyent, távolról sem! Respect #4

Következett a döntő, két fiatal, nagyon tehetséges srác küzdelme, melyet én felemelkedés, tündöklés jelzővel tituláltam előzetesen magamban. Balla Ferenc és Kertész Máté küzdelme azonban nem tartott sokáig egy mélyrúgás miatt. Balla rúgása telibe ment Máté érzékeny pontján, amire a győri harcos fájdalmas jajgatással válaszolt és bicegett sarkába. Öt perc pihenő volt biztosított számára kiheverni a fájdalmakat, de jelezte a győri csapat, hogy Máté nem tudja folytatni a küzdelmet. A mérkőzés videóját többször visszanéztük a ketrec mellett az edzők, pontozók és bírók társaságában, majd az a döntés született, hogy Balla Ferenc diszkvalifikálásra kerül, ezzel Kertész Máté nyerte a TDFN#1 profi -84 kg MMA tornát. Máté nyomban jelezte, hogy nem ilyen áron akar győztes lenni! Dráma sorszám kettő

tdfn1_kertesz.jpg

TDFN#1 győztes pár perc erejéig, no contest előtt

Halmi Viktor, Balla Ferenc edzője a mérkőzést követően nyomban jelezte óvási szándékát, supervisor-i segédlet mellett Viktor és Kertész Máté edzője, Kókai KOKO Gábor egyetértésben azt a döntést hoztuk, hogy a mérkőzés végeredményét no contest-re módosítjuk (csupán az első menetet követően indokolt a DQ ilyen incidens esetén), vagyis győztes nélkül maradt a TDFN#1 torna. Dráma sorszám 3

Balla Ferenc és Kertész Máté küzdelme tehát itt még nem ért véget, egy visszavágó következik a jövőben a két srác között. Hogy ez egy következő TDFN keretén belül valósul meg? Lehetséges, de helytől és időtől függetlenül ott és akkor születik meg a TDFN#1 királya.  

Akik ott voltak, biztosan nem felejtik az első TDFN rendezvényt, ahogy én sem. Az egész este folyamán profi magatartású, korrekt és segítőkész volt minden résztvevő, nem tudok és nem is akarok kiemelni senkit, mert oldalnyi hosszú névsor következne! Köszönöm azoknak, akik ott voltak, csak remélni merem, hogy célunkat elértük és szórakoztatni tudtunk titeket minőségi küzdelmekkel, valódi harcosokkal, akik egészségüket is áldozták ezekért a küzdelmekért! Büszkeség tölt most el…

fotók: Kun Richárd

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr476208308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása