TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Magyar MMA Prémium Liga 2.: Csúcsragadozók a Ketrecben gála beszámoló

2014.04.13. 13:46 td_axl

1798697_657467457634271_64105967_n.jpg

A rendezvénynek Kovács Szabolcs, a debreceni Hungarian Pitbull Fighters vezetője és egyben a MMPL alelnöke adott otthont Debrecenben a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.  A prominens rendezvényre szép számmal érkeztek az ország minden részéről. A gálát Növényi Norbert olimpiai bajnok díszvendégként tisztelte meg.  A rendezvénysorozat a márciusi fővárosi nyitány után hangulatában, színvonalában és szakmai minőségében folytatódott. A Scitec Nutrition jóvoltából a díszlet és a díjazás is megfelelt a cirkuszban látottaknak. Az ültető mérkőzés K-3 szabály rendszerben zajlott 90kg-ban, melyet JUHÁSZ VALUJEV GERGŐ (Pásztor Team - Nyíregyháza) és KISS SÁNDOR (SÁRKÁNY) (Dragon Fight klub - Hajdúböszörmény) vívott a Victor Securty jóvoltából. A mérkőzésen az első menetben ( 1:03 min. ) a „Sárkány” fojtással győzedelmeskedett.  Ezután következtek a Magyar MMA Prémium Liga női -60kg-s 4es tornák selejtezői, melyet JUHÁSZ BEÁTA (Juhász Team - Túrkeve) és CSEH-LANTOS RENÁTA (Jász Kempo karate klub - Jászberény) ütközete nyitott meg. Renáta óriási térdesei végett vetettek az első menetben 0:58s alatt, így TKO-val máris a döntőben tudhatta magát. A második párosítást osztott pontozással Rácz Irén (Hungarien Pitbull Fighters – Debrecen) nyerte nagy riválisa, NAGY FRUZSINA (Jóni Team 22- Szigethalom) ellen. Parádés küzdelem volt, melyben bemutatásra került egyaránt az álló- és a földharc szépsége. Első mentben még Nagy Fruzsina vezetett, de Rácz a több pontot érő földrevitelekkel és dominálással vitte a mérkőzést. A döntőre Irèn màr leharcolt àllapotban érkezett Renàtàval ellentétben, aki ismét 0:58s idő alatt győzni tudott, ezúttal földön fojtàssal. 

mpl2.jpg

A férfi -77kg-os 4 tornán gigászi csaták kerekedtek! Óriási ütközetben nyert Kottes Pál (Bárdosi Küzdősport Akadémia - Budapest) egyhangú pontozással a veterán Szabó "Végrehajtó" Gáborral szemben. Ez a küzdelem biztosan bekerül a törtènelem könyvekbe a kiemelkedő küzdőszellem miatt! A kategória második párosítását Végh Sándor (Hungarian Pitbull Fighters - Debrecen) tudhatta magáénak Besztercei Rajmunddal (Besztercei Kempo Team - Ózd) szemben. Az első menet 3:42 percében gyönyörű földharc technikával egy hátsó fojtással kvalifikálta magát a középdöntőre. Kottes és Végh harca a szintén egyértelmű pontozással dőlt el Kottes Pál javára. A rutinos és technikás Végh Sanyi mindent megtett a győzelem érdekében. Kevésnek bizonyultak még a tiszta fejrúgások és térdesek is Bárdosi Sándor tanítványának kemény fejével és kitartó szívével szemben. Ezzel a győzelemmel a Bárdosi Akadémia két fővel (-71kg és -77kg) van ott a Novemberi nagydöntőn a MMPL övéért!

mpl3.jpg

A -84kg-ban a  BJJ-é volt a főszerep. Az első párosítás MÓZSI ATTILA (Patai Gladiátor Priskin Team - Budapest) és MÁTÉ LÁSZLÓ (Szegedi Küzdősport SE. - Szeged)  volt, melyet az első menetben ( 1:10min ) Mózsi karfeszítéssel fejezett be. Ezt követte KERTÉSZ MÁTÉ (Kokó Gym - Győr) és GŐZ BÁLINT (Ronin Hse – Pápa) csatája, mely szintén az első menet ( 1:00min ) alatt karfeszítéssel ért véget. Gőz Mózsit is verte a középdöntőben ismét karfeszítéssel ( 1:35min ) az első menetben.

mpl4.jpg

A super fightok alatt sem kellett sokat várni a végeredményekre, de annál pörgősebb és technikásabb mérkőzéseket láthattunk! -77kg-ban ütközött CSIRKE TAMÁS (Spartacus Warriors - Jászberény) és ZSIGA SÁNDOR  (Hungarian Pitbull Fighters - Debrecen) melyet a  helyi Zsiga Sándor hozott le az első menetben ( 3:26min ) fojtással. Ezután Csehország vs. Magyarország harcok zajlottak totális magyar győzelemmel! 75 kg-ban PAVEL POSPISIL –t NYÍRI BENCE (Hungarian Pitbull Fighters - Debrecen) verte az első menet végén ( 4:50min ) háromszögfojtással. +100 kg-ban FRANTISEK VOBR -t  BÍRÓ TIBOR ( Ötelem Combat Fight team – Budapest) verte az első menetben ( 1:34min ) hátsó fojtással egy gyönyörű földre vitel után. -77kg-ban ALES TOMANEK-et SOLTÉSZ LÁSZLÓ búcsúztatta az első menetben ( 1:08min ) szintén hátsó fojtással.

mpl5.jpg

A MMPL torna és gálasorozat folytatódik Szegeden, május 17.-én a nehézsúlyú harcosokkal, de előtte kis kitérőt teszünk Győrbe május 1.-én, ahol a Győri KOKO GYM szervezésében megtekinthetjük a térség harcosait amatőr szabály rendszerben, valamint Tánczos Gábor MMPL főtitkárának profi MMA mérkőzést ismét egy külföldi harcossal szemben ill. főmérkőzésként a Pápai KOKO GYM edzőjének, Korpics Gábornak mérkőzését.                                    

Tánczos Gábor

főtitkár és kommunikációs vezető
Magyar MMA Prémium Liga

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr716025311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása