TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

The Cage Ketrecharc Gála Pápa összefoglaló

2014.10.12. 18:05 td_axl

the-cage_1.jpg

Tegnap este Pápán rendezték a The Cage Ketrecharc Gálát, mely a Prémium MMA Liga 2014 sorozatának negyedik fordulóját hozta Korpics 'Koko' Gábor, Kókai 'Koko' Gábor és Mihályfi Ákos szervezésében. A negyedik forduló egyben azt jelentette, hogy kialakultak a végső párosítások a november 15-i nagy döntőre Budapestre, de ne rohanjunk ennyire a dolgok elébe. 

A Pápai Városi Sportcsarnok nem volt idegen számomra, és az estét megelőző készületekről posztol képek Robotka Mátétól csak megerősítették bennem, hogy a családias, de egyben izgalmas hangulatot a csarnok ezúttal is hozni tudja. Ez így is történt, a lelátókról lelkes és roppant pozitív hangulatot árasztottak a kilátogatók, így vette kezdetét az este, mely megannyi izgalmas és látványos bunyót ígért, én pedig kifejezetten kíváncsian és kissé elfogultan vártam pár küzdelmet. 

Az amazonok háborúja

perjes_varju.jpg

Varjú Zita és Perjés Dóri tegnap este

Mindjárt a női -60 kilós négyes torna megadta az alaphangot az estének. Varjú Zita teljesítményére nagyon kíváncsi voltam, a Bárdosi Küzdősport Akadémia sorra hozza az eredményeket ebben az évben, Zitát pedig Perjés Dóri edzőpartnereként és barátjaként döntőbe vártam az este. Ez nagyon hamar igazolódott is, hiszen Ignác Melitta (Gönczi Team) ellen alig egy percet a ketrecben töltve Zita karfeszítéssel már tovább is jutott.

fruska_axl.jpg

Fruzsival győzelmét követően

A másik ágon érkezett td_fruska, azaz Nagy Fruzsina (Jóni Team) szerkesztőtársunk és barátom, aki esetében mondhatom elfogultnak kissé magam. Azonban objektívan tekintve őt vártam Zita ellen a döntőbe, bár azt is tudtam, hogy Fruzsira Vincze Lilla (Vancsik Team) személyében komoly kihívás vár. Lilla a számomra kedves Kyokushin Karate vonalon komoly eredményeket felmutatva állva roppant veszélyes volt Fruzsira, aki ezt tudva a földre vitte a küzdelmet, ahol szintén karfeszítéssel az első menetben győzelmet aratott, így Varjú Zita ellen mehetett a döntőbe.

A foghíjas nehézsúlyú alakulat

Ezt követően a +93 kilóban három fős, körmérkőzéses torna vette kezdetét. A szervezők elmondása szerint Jani István kihívását továbbra sem fogadta el Zathureczky Zsolt, így hárman maradtak a novemberi döntőbe való jutásért vívott küzdelemben. Az első körben Bíró Tibor (Öt Elem Combat Fight Team) hiriges és őszinte küzdelemben csapott össze Kocsis Mátéval (Szolnoki MMA), Máté orra/szája komoly mennyiségű vért termelt ezt követően, így az orvosok nem engedték tovább a küzdelmet. Mint kiderült, Máté orra eltört, így a körmérkőzések nem folytatódhattak, Rozmaring Péter (Hatvani Thai Box SE) mérkőzés nélkül ment a döntőbe, ahol így Bíró Tibor várta.

A fiatal Titánok küzdelme

Következett a -65 kilós férfi négyes torna. A torna első köre a siófoki American Top Team selejtező döntőjét képviselte egyben, ami még augusztusban kezdődött a Magyar MMA Prémium Liga szervezésében a Scitec Nutrition támogatásával, de az időjárási viszonyok miatt félbeszakadt. Borics Ádám (Shootfighters Eger) és Tarnai József (Növényi P.K.A.) mérkőzése tehát nem csupán a pápai négyes tornáról szólt, hanem az ATT-be való kijutás lehetőségét hordozta magában. Rendkívül szoros mérkőzést követően extra menet következett, ahol egy hajszállal Borics Ádám volt jobb, így pontozással neki ítélték a győzelmet. Tarnai Józsinak abszolút nincs oka szomorkodni, nagyszerű küzdelmet hoztak le.

borics_2.jpg

Borics Ádám kissé csalódottan győzelmét követően

Ádám elmondása szerint nem érezte a küzdelmet, viszont fókuszáltabban készült a következő ellenfelére az est folyamán, aki pedig nem más volt, mint Németh Ádám (Gönczi Team). Ádám egy roppant technikás és látványos meccsen gyűrte le Sarayut Sornchai-t (Militans MMA), az álló és földharcot egy guillotine fojtással zárta le.

A háborúk kezdete

A -77 kilós torna, melynek rendkívül nagy várakozással futottam neki. Egyrészt mert nagyon képzett bunyósok érkezése volt várható, másrészt mert Boráros Gábor személyében, Végh Pumukli Attila védencében ismételten némi elfogultsággal bírtam. Eredetileg Galbács Máté (Növényi Küzdősport Akadémia) is indult volna a tornán, de sérülést szenvedett, így Kertész Róbert (Pitbull Team) ugrott be helyette, Galbácsot pedig utólag a siófoki ATT torna 77 kilós győztesének kiáltották ki. Szóval a tegnap esti -77 kilós négyes torna nyitó mérkőzésén Münczberg Gergő (Zen Mushin Do Harcművészeti Egyesület) és Guzsván Péter (Jóni Team) taktikus, sok földharccal fűszerezett mérkőzésén Gergő kezét emelték a magasba pontozásos győzelmet hirdetve. A másik ágon a késő beugró Kertész Róbert komoly és agresszív ellenállást tolt Boráros Gábor (Bősi Nimród Harcosia SE) arcába.

boraros_2.jpg

Boráros Gábor orrából némi vér és csomagolása a háttérben

Gábor a tőle megszokott agresszív, látványos, magas fordulatszámú bunyóval jött ki, melybe Kertész ügyesen vert keresztbe. Gábor orra eltört a bekapott ütésektől és rúgásoktól, orvosi vizsgálatot követően azonban folytatta a küzdelmet, hogy egy fokkal óvatosabb és átgondoltam küzdelemben a földre terelve a harcot kipontozza ellenfelét. Nagyszerű és pörgős bunyó volt, melyet díjazott a közönség.

A nagy visszatérő

A -84 kilós torna különlegesnek ígérkezett, ugyanis hosszú kihagyást követően visszatért Polgár Ádám a Red Corner Fight Club színeiben. Ádámot szerettem volna még májusban a TOTALDAMAGE FIGHT NIGHT #1 során küzdelembe hívni, de makacs egészségügyi problémái miatt csak most tudott hadba állni. Szarka Gábor (Sárosdi ZBK KEMPO) ellen kezdve guillotine fojtással nagyon hamar rövidre zárta küzdelmét, szóval nem sok ideje volt lerázni a ringrozsdát magáról. A másik ágon Pap 'Sün' Sándor (Bárdosi Küzdősport Akadémia) küzdelme Etelaky Lajos (Növényi Küzdősport Akadémia) is rövidre sikeredett. Sanyi egy ütése elcsúszott Lajos testén, mely folytán a Sün válla kiugrott, fájdalmas arccal rogyott a földre, az orvosok pedig vitték is őt "rántani" és fáslizni.

Fojtások földje

Az est döntőinek megkezdése előtt a -93 kilós tornán a srácok nem bíztak semmit sem a véletlenre, Péter Norbert (Sárközi MMA Team) kemény fojtással gyűrte le Horváth Csabát (Jail Fight-Pitbull Team Zsámbok), a másik ágon pedig Köllő Bence (Bárdosi Küzdősport Akadémia) meggyőzően háromszög fojtással győzedelmeskedett Keresztesi Ádám (Öt Elem Combat Fight Team) ellenében.

A döntők

A döntőkre mindenki felfokozott hangulattal várt, hiszen az addigi küzdelmek megágyaztak egy látványos finálénak. Egyesek gyorsan és könnyedén, mások valódi háborúkat megjárva érkeztek második mérkőzésükre.

Varjú Zita a -60 kilós négyes torna döntőjében Nagy Fruzsina ellen óvatos bunyót mutatott be, mindketten tisztelték ellenfelüket, elsősorban földön keresték a másik ellenszerét. Fruzsi több feszítési lehetőségre is ráment, de nem tudta behúzni őket, ezzel szemben Zita kihasználta Fruzsi egy védelmi hibáját és szoros hátsó fojtással elkapva ellenfelét kopogtatta azt, ezzel megnyerve a tornát és a jogot, hogy cseh-Lantos Renáta ellen menjen novemberben a -60 kilós bajnoki övért.

Borics Ádám lerázta magáról az első kör fásult fizikai láncait és agresszíven jött ki a -65 kilós torna döntőjében Németh Ádám ellen, melyet egy szép TKO-győzelemmel sikerült megkoronáznia. Az ATT-be való kiutazás előtt egy roppant kemény megmérettetés előtt találja magát így Borics, ugyanis a tornagyőzelemmel egyúttal a lehetősége is megkapta, hogy Molnár Benjamin ellen küzdjön november 15-én. 

Boráros Gábor a Kertész Róbert ellen szerzett hadi sebekkel jött a döntőbe -77 kilóban Münczberg Gergő ellen. Gábor elsütötte köszönés képen repülő ütés- és rúgó technikáit, majd azonban Pumukli tanácsára a földre vitte a küzdelmet, ahol ügyelve Münczberg feszítési és menekülési kísérleteire dolgozott. Gábor aztán álló pozícióban hatalmas fizikai előnyét kamatoztatva elkapta Gergő fejét és nyakán fogva megemelve őt földre vitte, eközben pedig akasztotta a fojtást és kopogtatta ellenfelét. Bori a ketrecen ülve ünnepeltette magát, a Budapest döntőben pedig a brutkó Kottes Pál vár rá egy csomagolós estére.

A -84 kilós döntőben a visszatérését követően alig bemelegedett Polgár Ádám a papíron esélytelenebbek tartott Etelaky Lajos ellen lehozta az est bunyója cím gyanús háborút. Záporoztak a lengők, egyenesek és a horgok, Etetaky mindent egy lapra feltéve rohamozta Ádámot, aki kibújva az akciókból kontrázott állva és TD-t próbált hozni. Aztán Ádám belenézett Etelaky egy forduló ütésébe, ami komolyan átment rajta, fogásban ügyes, taktikus bunyóval átvészelte a nehéz pillanatokat, hogy aztán elkapja Lajos nyakát és fojtással ne csupán visszatérjen, hanem meg is nyerje a küzdelmet, egyszersmind a tornát. Ádám győzelmével Gőz Bálint ellen mehet november 15-én a címért, vagyis jitsu ostrom alatt találja magát.

Nagy hirig maradt az utolsó ként döntőre is. -93 kilóban Péter Norbert remek küzdelemben egy fojtással kapta el Köllö Bencét, így a tornagyőzelem mellett hangolhat máris Ökrös Sanyi ellen novemberre. +93 kilós döntőbe Bíró Tibor TKO győzelmet aratva nyert az est során először meccselő Rozmaring Péter ellen, így Jani Káposzta István is ellenfelet kapott személyében a novemberi nehézsúlyú címmérkőzésre. Nagyszerű közdelem lesz ez is!

finale.jpg

Pápáról a haza igyekvő autók sűrűjében elégedetten vezettünk haza. Nagyszerű küzdelmeket láthattunk, de személy szerint erre is készültem és immáron türelmetlenül várom a november 15-i budapesti címmérkőzéseket. Köszönet a meghívásért a szervezőknek, frankó este volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr476784193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása