TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Perjés Dóra: Fantasztikus érzés az XFC győzelem!

2014.11.02. 15:47 td_fruska

Perjés Dórára igazán büszkék vagyunk, a TOTALDAMAGE olvasói nevében gratulálunk a tegnapi győzelméhez az XFC szalmasúlyú tornáján Brazíliában. Dóra nevében Tánczos Gábor írt a brazil kalandról, Dóra pedig hamarosan megossza velünk személyes élményeit az XFC tornáról.

Budapestről München érintésével utaztunk Sao Paoloba. Az út egy kicsit kalandosan indult, mivel este helyett hajnalban értünk ki a reptérre. Münchenben telt nap nagy része, mert viszonylag sokat kellett várnunk a csatlakozásra, de a fekete leves még csak ezután jött, a 15 óra repülés. Az utolsó 4 órában már azt sem tudtuk hova helyezkedjünk, olyan kényelmetlen volt az ücsörgés. Brazíliában már a reptéren szembesültünk vele, hogy szinte senki sem beszél angolul, csak portugálul, de az activityben sem jeleskednek túlzottan :)

 

Milyen volt a fogadtatás az XFC-nél?

A szállodában nagyon jó hangulat fogadott bennünket, gyors kipakolás után maga az XFC elnöke, Myron köszöntött bennünket. Az adategyeztetések és a felszerelések ellenőrzése után ebédet kaptunk a szállodában. Első osztályú, "all you can eat" rendszerű konyha, tele jellegzetes ételekkel és rengeteg friss gyümölccsel. Nagyon vidám, családias hangulat uralkodott a szállodában, annak ellenére a világ minden tájáról érkeztek harcosok.

Ha jól tudom, a mérlegelésre a meccs előtti nap került sor. Érezhető volt ennek az egy napnak a hatása a versenyzőkre? Sok kritika éri mostanság a nagy szervezeteket, hogy ezzel a 24 óra "engedménnyel" brutális fogyasztásba ugrasztják bele a versenyzőket.

Igen, másnap a mérlegelés előtt rajtunk kívül nem sokan reggeliztek. Dórinak nem volt gondja a súlyával, csak egy laza átmozgató edzést terveztünk, míg a többiek a szaunában vagy a cardio gépeken izzadtak. Egy orosz srác szaunazsákban, bebugyolálva töltötte például az éjszakát. Este 21.00-kor volt a hivatalos mérleg, Brazíliában a tv is közvetítette, 48,7 kg-mal mérlegelt Dóri, az ellenfelem 52,1kg. Látszott, hogy ő is nagy fogyasztáson van túl.

Az orvosi vizsgálat hogy zajlott? 

Nagyon alapos orvosi vizsgálat volt a mérlegelés előtt, vér-, vizeletvizsgálat, vérnyomásmérés. Néhány gyors tesztet is elvégeztek, terhesség, alkohol, drogok, szteroidok jelenlétének kizárására. Minden téren nagyon alapos ellenőrzésen kellett átesniük a harcosoknak, akik másnap ketrecbe léptek. A dokik külön megdicsérték Dórit, hogy nem csinált fogyasztást, míg másoknak csepegett az infúzió, én jó hangulatban vártuk a másnapi küzdelmet.

Hogy telt a meccs napja?

A reggelinél hatalmas tömeg fogadott bennünket az étteremben, mindenki tolta magába a szénhidrátot. Miután alaposan megreggeliztünk, kimentünk a városba körülnézni. Igényes boltok, vendéglátóhelyek minden utcában, nyoma sincs a pláza-szindrómának. Sikerült begyűjtenem az összes (hat különböző) MMA-val foglalkozó szaklapot, úgyhogy lesz mit olvasgatnom otthon :)

Délután már mindenki elég feszültnek tűnt. Az ellenfelem is eléggé ki volt, mikor látta, hogy nálunk továbbra is vidám a hangulat. A stadionba érve az eddig óramű pontossággal működő XFC gépezet továbbra is jól szervezetten működött. Mindenki profi bandázst kapott a cutman-től, saját kesztyű és a saroknak megfelelő színű ragasztás. Jó volt látni, hogy az eredetileg Dórinak gyártott Dragon Do kalocsai mintás szettemet több bunyós is viseli.

Hogy érezte magát Dóri a ketrecben?

Szuper volt! Aki ismeri őt tudja, hogy minden bunyóm előtt be van zsongva, győzelemre éhesen indul a ketrecbe. Zártan, fegyelmezetten kezdett, ellenfele a fogyasztásból rendesen visszatöltve érkezett a meccsre. Egy kombó zárásaként fejrúgással talált, amit egy következő köríves követett. Ezt azonban az ellenfél felszedte és indultak is a földre. Kontrolláltan védekezett és több találatot is szerzett.

 

Dóri próbálkozott karfeszítéssel és a rubber guard-dal, de látszott, hogy készültek belőle, ügyesen hárította a brazil lány a támadásokat. Felállítás után egy szerencsétlenül, tarkóra becsúszott ütés után újra a földön landoltak. A heel hook kísérlet után sikerült teljesen átfordítania és lábfeszítéssel kopogtatásra kényszerítenie a brazil lányt.

 

Dóri számára fantasztikus érzés volt a győzelem, a mérkőzés után a tv reklámszünetében a vendég sportkommentátor maga, Wanderlei Silva és az XFC vezetése gratulált a Brazíliában brazil ellenfél elleni győzelemhez. 

A gála percre pontosan kezdődött, minden alá volt rendelve a tévés közvetítésnek. A stadion kialakítása hasonló volt, mint nálunk a Cirkuszban, a közönség is kb. akkora volt, otthon éreztük magunkat. Már az első meccs nagyon színvonalas volt, a közönség hangos ovációval díjazta ezt. Imádják a pörgős, akciódús bunyót, akárhányszor patt helyzet alakult ki a földön, hangos füttyögésbe kezdtek, hogy a bíró indítsa újra a bunyót.

 

Dóri nagyon ügyesen oldotta meg a brazil lányt, a következő XFC-i mérkőzés előtt a felkészülésében azonban nagyon hangsúlyt kell, hogy kapjon az izomépítés, erőnövelés.Láttuk a leendő ellenfeleket is bunyózni, át kell hidalnunk ebből a 4-5kg-ból adódó súlykülönbséget, amit a Dóritól eggyel nehezebb súlycsoport diktál. A közösségi médiában, a facebook, twitter és az XFC egyéb  oldalain hamar közönség kedvenc lett Dóri. Nagyon jó hangulatú, élményekben gazdag és legfőképp sikeres utazást zártunk. Jövünk vissza Brazília!

td_fruska

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr96856097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.02. 19:06:52

Videó elérhető valahol? Nagyon megnézném!
süti beállítások módosítása