TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Hungarian Fight Championship Final élménybeszámoló

2014.11.18. 21:05 td_titusz

hfc.jpg

Az Magyar Prémium MMA Liga nagy fába vágta a fejszéjét idén év elején, amikor is a hazánkban sajnálatos módon kissé lapos (értem itt a komolyabb, nem sportágspecifikus gálák hiányát) hazai küzdősport életbe egy új lehetőséget szerettek volna megvalósítani. Egy egész gála sorozatot indítottak el, mely országszerte több helyszínen "jelentkezett", hogy végül idén év végén súlycsoportonként avassanak bajnokot, ezzel inspirálva az elkövetkező esztendő harcosait, hogy felvegyék a kesztyűt és kísérletet tegyenek a bajnoki öv elhódítására.

Kíváncsian vártam, hogy miben fog változni a szervezés a Fővárosi Nagycirkuszban látottakhoz képest, és előre lelőve a poént, nagyon pozitívan csalódtam! Több olyan - számomra annak tűnő - szervezési bakit sikerült most elkerülni, hogy azt kell mondjam a gála az elejétől a végéig szórakoztató volt, és nem találtam benne hibát.

A rendezvény körülbelül 18:30-kor vette kezdetét közel telt ház előtt, amikor is egy rövidfilm keretében bemutatták a szervezet, és a harcosok útját, majd megjelentek az asszasszinnak öltözött harcosok, mindenki a maga ellenfelével egy "párt" alkotva. A rövid bevonulás után nem sok idő maradt az unatkozásra, hiszen egyből a ringbe szólították az est harcos amazonjait, hogy eldöntsék az első - és egyben egyetlen - női bajnoki öv sorsát. Mivel a teljes gála megtekinthető az interneten, így engedjétek meg, hogy személyes élményeimet írjam le a meccsek pontos visszadásáról.

A teljes gála felvételét alább nézhetitek meg., mely alatt kolléganőm, td_fruska szakkomentátorként hallható.

Ugrás után a mérkőzések részletes beszámolója.

Cseh-Lantos Renáta vs. Varjú Zita

A gongszó megszólalása után a két hölgy nem várt sokat, egyből komoly tűzerővel estek egymásnak, látszott, hogy nem biztonsági bunyóra álltak be. Szép földrevitelek és földharc elemeket láthatott a közönség, sajnos becsúszott egy tiltott technika is, de szándékosságról én egyáltalán nem beszélnék. A két harcos a második menetre sem hagyott semmit tartalékban, látszott, hogy az idő előtti befejezés a cél. Zita szépen tartotta magát, de nem tudta sokáig kibírni Cser-Lantos rohamát, aki egy takedown-t követően egy szép karfeszítéssel tekerte derekára az övet. Gratulálok mindkét amazonnak, egy nagyon komoly "nyitó meccset" produkáltak, egy szóval színvonalas volt a küzdelem.

lantos_varju.gif

Köszönöm szépen mindenkinek aki tegnap nekem szurkolt! Sajnos nem szereztem meg a bajnoki övet, de továbbra is készülök és megyek előre. Kemény meccs volt, de nem az utolsó!! Gratulálok barátaimnak és a Bárdosi Küzdősport Akadėmia bunyósainak is! írta Zita.

Borics Ádám vs. Molnár Benjámin

Ez a mérkőzés tartott a legtovább, és itt éreztem igazán, hogy mennyire is hosszú 5x5 menetet bunyózni. A srácok mindent kiadtak magukból, bár megmondom őszintén, számomra meglepő volt, hogy Molnár birkózó múltja ellenére inkább az állóharcot erőltette, de biztos oka volt ennek. A mérkőzés során nagyon szép kombinációk és sub kísérletek zajlottak, többen körülöttem az est meccsének titulálták az összecsapást. Sajnálatos módon a negyedik menetben egy tiltott technika alkalmazása miatt Borics nem tudta folytatni a küzdelmet, és kizárták Molnárt, így Borics kezét emelték a magasba. A harcos korrektségét bizonyítja, hogy felajánlotta, hogy bármikor kész kiállni Molnárral annak érdekében, hogy eldöntsék a kérdést: melyikük a jobb harcos. Nálam - feltéve, ha elment volna pontozásig - az első három menetet magabiztosan hozta Borics. Remélem összejön a visszavágó, mert én biztos veszek rá jegyet!

borics_molnar.gif

A tegnapi meccsemen leléptettek. Nagyon sajnálom, mert nagy csata volt, nagyon jó ellenféllel és szerintem 4 menet után nem így kellett volna, hogy vége legyen. Ez az én hibám, mást nem is okolhatok, rosszul értelmeztem a szabályokat Laczkó Balázs pedig tette a dolgát...amúgy sajnos az én munkám valamiért nem jött össze. Nagyon összeszedetlen voltam fejben. Talán a 3 hetes kihagyás is közrejátszott, nem tudom. Nem is ez a lényeg. Történt ami történt, megyünk tovább! Az ellenfelemnek csak gratulálni tudok, jót küzdöttünk! Köszönöm mindenkinek aki segítette a felkészülésemet! Nektek pedig, akik szurkoltatok, szintén nagyon köszönöm! Találkozunk még!;) - írta Benjámin.

Kemény, nagy iramú, technikás küzdelem volt. Sajnos a negyedik menetben egy karfeszítésből Ádámot egy szabálytalan technikával fejtetőre ejtették, melynek következtében a nyaka megsérült. Mivel ezzel a technikával kétszer is próbálkozott az ellenfél, így azt leléptették. Megnyugtatás képen Ádám a pontozó lapokon magasan vezetett. A sérülését megvizsgálták, nem lett komoly baj. Gratulálok neki, és köszönöm, hogy ott voltatok és hatalmas hangerővel szurkoltatok neki. Megjegyzem a küzdelemhez kellett egy jó ellenfél is Molnár Benjamin, aki nélkül nem lett volna ilyen színvonalas a meccs. -írta Balla Tamás, Ádám edzője. 

Róma Ádám vs Furkó László

Tudom, hogy elfogult vagyok Lacival szemben, de az ifjú harcos ellentmondást nem tűrve szerezte meg a bajnoki övet, lényegében teret sem engedett a "Félszerzet" becenevet viselő Róma Ádámnak. Rögtön az első pár összeütést követően a földön folytatódott a küzdelem, Laci vérszagot fogva próbált finishelni, azonban abszolút dicséret illeti Ádámot is, aki komolyan kivédekezte a helyzetet, sőt, folyamatosan kereste a submission lehetőségeket! Sajnos Lacinak is sikerült bevinnie egy tiltott technikát, így tőle is pontot vont le a vezetőbíró. Rövid állóharc után ismét föld következett, ahol alulról Ádám folyamatosan próbálta hárítani (illetve visszatámadni) Laci ütészáporát.

furko_roma.gif

Laci nem sokkal a harmadik perc eltelte után mount pozícióba került és meg sem állt a TKO győzelemig. Remélem Lacit is mi hamarabb láthatjuk a Prémium Liga ketrecében küzdeni, és bízzunk benne, hogy Ádám még több tapasztalattal a háta mögött visszatér és szép győzelmeket fog szerezni.

Boráros Gábor vs. Kottes Pál

Megmondom őszintén, ha nem tudtam volna, hogy - 77 kg-ban rendezik a meccset, simán rávágtam volna a 85-95 kilót. A két harcos komoly testfelépítéssel rendelkezett, látszott, hogy benne van a kezükben az együtéses győzelem. Az első menet a folyamatos állóharcról és klincselésről szólt, akkor slunggal dobálták az ütéseket, hogy bármelyik találat végzetes lehetett volna. Kottes jól lopta a távolságot, hogy Gábor ne tudja a védjegyének számító repülő technikáit eladni. Végül Boráros tudta beváltani a nála lévő jegyet, a másod menet végénél sikerült jól eltalálni Pált, akin látszott, hogy nagyon megrendítette az ütés. Gábor szemfülesen azonnal ment a finishre, végül TKO győzelmet aratott.

bori_kottes.gif

Köszönöm a sok biztatást és gratulációt, sikerült egy kemény ütközetben megnyerni a címet. Nagyon jól eset, hogy voltak akik eljöttek megnézni a mérkőzésem! - írta Gábor

Köszönöm szépen, aki kijött és szurkolt! Sajnálom a történteket, én sem így képzeltem ,hogy így fog történni. Ígérem, okulok a hibáimból és előre tekintve készülök! Köszönöm szépen akik, segítettek felkészülni lelkiekben, mentálisan, fizikailag és technikailag! Neveket nem szeretnék megemlìteni, mindenki tudja magáról, akihez ez a bejegyzés szól! Még egyszer sajnálom! - írta Kottes Pál

Gőz Bálint vs. Polgár Ádám

Ádám nem sokat vacakolt, körülbelül 5 másodperc után megvolt a klincs, rá 15 másodpercre pedig a földrevitel - amit igazából Bálint próbált véghezvinni, de ellenfele remekül fordított - és innentől kezdve mountból folyamatos GnP zápor volt és kicsivel több mint egy perc alatt véget is ért a mérkőzés.

polgar_goz.gif

Ádám hosszas, sérülésekkel vívott küzdelme után magabiztos győzelmekkel ért a -84 kilós HFC csúcsra, ezzel pedig egyszersmind visszatért a magyar MMA vérkeringésébe, amire bizony már vártunk nagyon. Bálint tutira nem így képzelte el a meccset, minden bizonnyal erősebben tér vissza legközelebb.

Köllő Bence vs. Péter Norbert

Erről a mérkőzésről is két dolog mondható el: jó volt nézni, és ez sem tartott sokáig. A srácok méregették a távolságot és a lehetőségeket, komolyabb akciókat nem indítottak. Bence első komolyabb kísérleténél túlságosan nyitott maradt és Norbert fogadó bal horga megrogyasztotta őt. Ezt követően a ketrecnél jött egy kis matek, melynek a vége a guillotine fojtás lett, így Péter Norbert keze lendült a magasba és viheti haza Szegedre a félnehézsúlyú HFC övet.

kollo_peter.gif

Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített ebben a felkészülésben a szombati döntőre. Köszönöm, aki kijött és a helyszínen szurkolt, illetve annak is, aki otthonrol vagy éppen máshonnan tette ezt. Sajnos így alakult ez most, de nincs hátra csak előre. Gratulálok az ellenfelemnek és külön köszönöm apukámnak, hogy melletem volt és segitett az edzések alatt, illetve a ketrec mellől is! - írta Bence.

Bíró Tibor vs. Jani István

biró_jani.jpg

A nehézsúlyúak küzdelme sem az idők végzetéig tartó csata jelzővel fog a történelembe vonulni. A két harcos között közel 20 kiló súlykülönbség volt Jani István javára, ami azért nem elhanyagolható tényező. Rövid csipkelődés után egy kis belharc alakult ki, Jani fogott Bíró nyakára, aki a súly alatt lényegében mountba húzta magára ellenfelét.

jani_biro.gif

Bíró első szabadulása jól sikerült, azonban Jani sidemountba tudott szépíteni, ahonnan pár másodperc múlva ismét felköltözött mountba, ahol teljesen kijött a 20 kilós különbség, Bíró nem tudott nagyon menekülni. Jani nem kapkodott, látszott, hogy sebészi pontossággal mérte ki ütéseit, nem is kellett sokat várni a TKO győzelemre, így a királykategória öve is Szegedre került.

A gála ezzel véget ért, és összességében azt kell mondanom, hogy maximálisan elégedett vagyok a szervezők munkájával. Felesleges hosszú bevezetők, bemutatók helyet a küzdelmek kapták a főszerepet, pörgős volt a gála. Az összes harcos abszolút kitett magáért, látszott mindenkin, hogy győzni jöttek, és szívüket lelküket kitették a sikerért, így minden résztvevőnek maximális tisztelet és gratuláció jár.

Remélem, hogy a Prémium MMA Liga jövőre is folytatja versenysorozatát, hogy hasonló színvonalú gálákkal szórakoztassa a sportot szerető közönséget, és lehetőséget adjon más harcosnak is a bemutatkozásra, meccselésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr376910829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása