TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Hivatalos: eladták a UFC-t

2016.07.11. 16:33 td_interim

dana-white-lorenzo-fertitta-reebok-announcement.jpg

Conor McGregor egyelőre nem lett társtulajdonos. 

tdmg_banner.png

Igaznak bizonyult, amiről hetek óta mindenki beszél, és amit Dana White UFC-elnök az utolsó pillanatig tagadott: eladták a UFC-t. A világ vezető MMA-promóciója ma sajtóközleményben tette hivatalossá az adásvételt.

A UFC-t a William Morris Endeavor-International Management Group (WME-IMG) páros vette meg a Zuffától. A WME-IMG egy színészekkel, zenészekkel és sportolókkal foglalkozó ügynökség, egyik kliensük a UFC történetének legnagyobb női sztárja, Ronda Rousey. A WME-IMG mellett a Silver Lake Partners, a KKR és az MSD Capital/MSD Partners befektetőként lesz jelen a továbbiakban a szervezet életében.

A sajtközlemény nem szólt a szervezet áráról, de a friss jelentések megerősítik a korábbiakat, és azt mondják, a promóció négymilliárd dollárba került. A Zuffa 2001-ben még kétmillió dollárért vette meg a UFC-t a Semaphore Entertainment Grouptól. Szóval ez egy igen vastag nyereség.

Az adásvétellel jár, hogy Lorenzo és Frank Fertitta távozik a UFC éléről, bár passzív kisebbségi tulajdonosként továbbra is a szervezet részei maradnak. Dana White pozíciója, feladatköre nem változik, továbbra is marad a UFC elnöke.

Az új CEO-k: Ari Emanuel és Patrick Whitesell.

Aki kíváncsi arra, hogy a presek milyen papírízű mondatokat írtak az új és a leköszönő tulajoknak, valamint Dana White-nak, az ide kattintva elolvashatja őket.

A UFC tulajdonosváltása egyébként számunkra aligha lesz érzékelhető, maximum abban, hogy a gálák előtt nem a Zuffa logója fog bevillanni, hanem a WME-IMG-é.

A UFC története legnagyobb szabású hetét tudja maga mögött az idei rajongói expóval, és az egymást követő három este megrendezett gálákkal, mely a nagy durranásban, a szombat esti UFC 200-ban csúcsosodott ki. A jubileumi rendezvény minden eddiginél erősebb programmal támadott, a fellépő sportolók minden eddiginél nagyobb fizetést kaptak, és nagyon valószínű, hogy a pay-per-view előfizetési rekord is megdőlt. Szóval elég masszív volt a Zuffa búcsúajándéka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr458881144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása