TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Sajtóhír: eladták a UFC-t

2016.06.21. 14:55 td_interim

dana-white-lorenzo-fertitta-ufc-162-750_1.jpg

Ha igazak az értesülések, 4.2 milliárd dollárt fizettek érte, és az új tulajdonosok megtartják Dana Whiteot elnöknek.  

tdmg_banner.png

 

Tegnap még csak azt jelentették a külföldi MMA-lapok, hogy a potenciális vevők megtették az ajánlatokat a UFC-ért, mára virradóra már arról szóltak a friss értesülések, hogy a promóció vezetősége elfogadta az egyik pályázatot, az üzletet megkötötték, és a világ vezető MMA-szervezete gazdát cserélt.

Először a FloCombat írta meg több belsős forrásra hivatkozva, hogy helyi idő szerint hétfő délelőtt megtörtént a tulajdonosváltás. A UFC-t a WME-IMG-ből, a Dalian Wanda Groupból, a The Kraft Groupból és a Tencent Holdingsból álló csoport vette meg a Zuffától, 4.2 milliárd dollárért.

Az eredeti értesülések szerint több pályázó versengett a promócióért, de külön-külön nem tudtak olyan ajánlatot tenni, amit a UFC vezetősége elfogadott volna, ezért fogott össze a fenti négy, és így már megfelelő ajánlatot tudtak tenni. A FloCombat azt írja, a pénz java részét a Dalian Wanda Group és a Tencent Holdings hozta.

Az üzlet másik nagy esélyese a China Media Capital volt. Korábban azt jelentették, hogy a The Blackstone Group is pályázott a UFC-re, most azt írják, ők csak 2014-ben tettek sikertelen ajánlatot a promócióért. Tavaly a FOX próbálta meg felvásárolni a szervezetet, de a kért árnak csak a felét tudták felajánlani.

Az új sajtóhírek rímelnek az eggyel ezelőttiekre abban, hogy az új tulajdonosok megtartják Dana Whiteot a UFC elnökeként, ahogy marad a két meccsméker, Joe Silva és Sean Shelby is. Lorenzo Fertitta viszont távozik a CEO pozícióból, helyére a korábban a Manchester City fociklubot vezető Garry Cook kerül.

Amint a sztorit megírták, a UFC ismét tagadta az egészet. Dave Sholler, a UFC pr-alelnöke az MMAJunkienak azt mondta, hogy a FloCombat értesülései hamisak, és erről kiküldtek egy köremailt is a szervezet alkalmazottainak.

Az MMAJunkie megszerezte az e-mailt, melyben nem csak, hogy tagadják a híreket, de azt is írják, hogy jogi lépéseket is fontolgatnak a sztorit megjelentető médiumok ellen, mert az ügy negatívan hat a cégükre, az alkalmazottakra és a sportolókra is. A levelet azzal fejezik be, hogy jön a UFC 200, és milyen jó lesz mindenkinek, ami arra enged következtetni, hogy a tulajdonosváltást majd a jubileumi gála után jelentik be hivatalosan. Már persze ha valóban helyesek az értesülések.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr868829268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása