TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Eladják a UFC-t? Dana White tagad

2016.05.11. 17:55 td_interim

dana-white.jpg

WTF?

tdmg_banner.png

Eddig úgy tűnt, az év MMA-sztorija Conor McGregor zsarolóhadjárata, vagy a Fodor testvérek megvalósult Warrior-meccse, de lehetséges, hogy egy új fejlemény mindent felülír. Sajtóértesülések szerint a nyáron eladhatják a UFC-t – a szervezet igazgatója, Dana White azonnal tagadott, amint erről cikkezni kezdtek az újságok. Dana White viszont sokszor hazudik, úgyhogy a biztonság kedvéért nézzük meg, mi lesz – vagy nem lesz – a világ vezető MMA-szervezetével.

A UFC eladásáról az az ESPN-es Darren Rovell írt kedden, aki néhány hete 45 millió dolláros bevétel-kiesést saccolt a UFC 200-ra, mert kiesett róla Conor McGregor. Rovell belsős forrásokra hivatkozva azt állítja, a promóció 3,5 – 4 milliárd dollárért kel majd el, és négyen pályáznak rá: a WME/IMG, a China Media Capital, a The Blackstone Group és a Dalian Wanda Group. A kínai Dalian Wanda Group a favorit, és az MMAFighting.com-os Ariel Helwani szerint júliusban akár már be is jelenthetik a sikeres üzletet.

A Dalian Wanda Group a világ legnagyobb mozilánc üzemeltetője. Tulajdonosa, Wang Jianlin állítólag Ázsia leggazdagabb embere, 28,7 milliárd dolláros vagyonnal. Nemrég vásárolta meg az Atletico Madrid 20%-át.

Nem sokkal Rovell cikkének élesedése után Dana White reagált: tagadta, hogy meg akarnának szabadulni a UFC-től.

A UFC nem eladó. Az ESPN-sztori kitaláció. Darren Rovell nem a tények rajongója. Nem is járhatna messzebb az igazságtól.

A UFC a Zuffa Kft. tulajdonában van, a fő tulajdonos Lorenzo és Frank Fertitta, résztulajdonos Dana White, valamint az Abu Dhabi-i kormányhoz köthető Flash Entertainment. A szervezetet a Fertitta testvérek 2001-ben mindössze 2 millió dollárért vásárolták meg. Az akkor még rossz hírű, underground promóció felfuttatásával az első években még ők is küszködtek, aztán a The Ultimate Fighter bunyós valóságshow 2005-ös elindítása, és az első évad döntői köré szervezett gála meghozta a várt áttörést.

Bár a UFC még korántsem számít abszolút mainstreamnek, mint például az NBA vagy az NFL, most már nagyon jól muzsikálnak. Lorenzo Fertitta azt nyilatkozta, tavaly 600 millió dolláros nyereséget könyveltek el, eddig ez volt a szervezet történetének legjobb éve. Ugyanakkor a Fertitta testvérek a Las Vegas-i kaszinóbizniszből érkeztek, és az a szekér is szalad: cégük, a Red Rock Resorts Inc. most vásárolta fel a Palms Casino Resort kaszinóhotelt 312,5 millió dollárért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr548707804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása