TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Itt az új rekord: Brock Lesnar 2.5 millió dolláros meccspénzt kapott a UFC 200-as fellépéséért

2016.07.11. 14:07 td_interim

 

05c-brock-lesnar-ufc-200-weigh-750x370.jpg

Hétvégén mindenki nyakába dőlt a lé, de ilyen fellépti díjat még nem látott az MMA-világ.

tdmg_banner.png

Nemrég még Conor McGregor csúcsgázsiján álmélkodtunk, de itt az ideje átcsoportosulni egy másik pénzhegy elé. Néhány hónappal azután, hogy az ír bezsebelte a s UFC első egymillió dolláros meccspénzét, jött a Nagy Fehér, és zsebre rakott több mint kétszer annyit: Brock Lesnar UFC 200-as fellépti díja 2.5 millió dollárra rúgott.

Hogy Lesnar visszavette „A” pénzmeccs titulust McGregortól, azt az is jelzi, hogy táncpartnere, a meccsükön egyhangú pontozásos vereséget szenvedett Mark Hunt is 700.000 dollárt vihetett haza.

Pusztán gazdasági szempontból a többi, UFC 200-on ketrecbe lépett bunyósnak sem kellett szomorkodnia: a női harmatsúlyú bajnoki övét elveszítő Miesha Tate 500.000 dolláros, trónfosztója, Amanda Nunes 100.000 dolláros alapfizut keresett meg.

Daniel Cormier a pletykák szerint egymilliót kapott volna a Jon Jones elleni visszavágóért, Jones kiesésével és Anderson Silva színre lépésével viszont meg kellett elégednie 500.000 dollárral. A két napos értesítéssel beugró Pók 600.000-ret kapott.

A Frankie Edgar elverésével ideiglenes pehelysúlyú bajnoki övet szerző Jose Aldo fizetése 400.000 dollár volt*, Edgaré 190.000.

A főkártyát berúgó nehézsúlyúak gázsija így festett: Cain Velasquez, 300.000, Travis Browne, 120.000 dollár.

A UFC 200 fizetéseit a Nevada Állami Atlétikai Bizottság erősítette meg, még a gála előtt.

Ez nem a teljes összeg, amit a bunyósok hazavittek, mert a főkártyán verekedők – eltérő mértékben – részesültek a pay-per-view előfizetések bevételeiből is. Ezen túl a főkártyások közül Amanda Nunes és Cain Velasquez is megkapta az Est teljesítménye-bónuszt, ami most is 50.000 dollárt extrát jelentett. A UFC szokása, hogy a gálák után kioszt még pluszban bónuszpénzeket, de hogy ezeket ki kapja, és hogy mekkora a csekk, azt már nem kötik senki orrára. És persze ott van még a Reebok-pénz is, de az, ilyen előzmények után már tényleg bagatell.

Nem Brock Lesnar az első, akinek ilyen szinten sikerül bankot robbantania MMA-ban. A jelentések szerint Fedor Emelianenko ugyanennyit keresett Jaideep Singh elleni visszatérő meccsén, a Rizin FF szilveszteri gáláján. A különbség az, hogy Fedor esetében az összeget nem erősítették meg, Brocknál viszont igen.

Izgalmasan alakulnak tehát a fizetések az utóbbi időben a UFC-ben. McGregor színre lépése előtt szóba sem kerülhettek hét számjegyű csekkek, és az ötszázezres meccspénz is csak a legnagyobb sztárok jussa volt, most meg ez van. Igaz, ez valószínűleg egyszeri kilengés volt, amit ráadásul előre nem látható események lendítettek még kijjebb: az eredetileg tervezett főmeccs, a Nate Diaz-Conor McGregor 2 kiesése, majd Lesnar színre lépése megkavarta a dolgokat, és a Nagy Fehér jelenléte borítékolhatóan még tovább húzta fölfelé a jubileumi alkalom miatt amúgy is bőkezű fizukat. (És igen, Cormier meg megszívta.)

A UFC következő állomása a szerda éjjeli Fight Night 91, a Michael McDonald-John Lineker harmatsúlyú főmeccsel. Ők valószínűleg megint csak morzsákat fognak kapni.

*Frissítés: Aldo 100.000 dolláros győzelmi bónuszt is kapott, így a nyilvánosságra hozott fizetése összesen 500.000 dollár volt. A főkártyán más nem kapott győzelmi bónuszt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr998880380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d00m 2016.07.12. 15:13:09

Isteeeen vagy Brock! Megérdemelt suska!

papenDED 2016.07.12. 21:50:11

Szégyen! Ennyi zséből már mennyi ügyes feltörekvő harcost lehetne dotálni/eredményességre sarkallni,
ehelyett egy tehetségtelen, bamba melák söpri be a csúcssastojást a nevéből eredő fölfújt semmiért!
Micsoda elkettyintett beteg világban élhetünk, ha simán elhisszük azt, hogy ez maga a valóság... :(
Hunt korántsem hozta a tőle várhatót, nyugdíjasként totyogott cél nélkül, ritkán ütött és tán nem is rúgott
Ügyelt erősen a szerződési feltételekre, nehogy baja essen a fehér shreknek, Viper ellen készülődvén :)
Jaés számomra ez az egész agyonpremizált háromnapos mega-faszság egy vödör xar volt, 1 percét se élveztem! Bocs!

d00m 2016.07.13. 01:36:22

1. Azért Brocktól, nem egy agynélküli és esetlen harcot láthattunk. Nagyon nem! Megfontoltan és taktikusan harcolt, úgy ahogy eltervezte.
2. Egy tehetségtelen és ügyetlen, nem tudja megverni Mark Huntot, ezzel őt becsmérled le. Valamint pláne nem fut be fantasztikus karriert, egy ügyetlen ember! Oda nem kis ügyesség kell azért, még ha kamu is az egész.
3. Brock pankrátor is, nagyon ismert és szélesebb kört mozgat meg, mint egy "sima" bunyós. A pankráció népszerűbb Amerikában, mint az UFC. Emiatt nagyobb üzleti lehetőség van az ő meccseiben, főleg ha 5 év utáni visszatérés is benne van, mint akárki máséban.
4. Huntban sokkal több nincs, ütni tud és kész. Földharcban nulla, és mivel ez UFC itt nem árt ha jó vagy abban is, de főleg inkább a földharcban. Állóra, ott a sima box. Hülye lett volna Brock belemenni abba, ebből is látszik, hogy nem az.
5. Ügyelt a szerződési feltételekre? :DDDD Röhögnöm kell, ezt te sem gondolhatod komolyan. Ez a nevetségesebb, mint a shrekezés.
6. Azt megértem, hogy nem élvezted. Bevallom én se mindet, mert Hunt szimpatikus figura és nem volt jó nézni, ahogy majdnem kivégzik. Még akkor se, ha Brock az egyik kedvencem.

papenDED 2016.07.14. 20:39:11

Hát egen, ez van ha a demagógia részrehajlással párosul!
Azé a negyedik pontra mindenképpen reagálnom kell:
Broki meg ütni nem tud, pluszba köztudottan gyáva is, amíg álltak végig hátrált néha ment csak bele a csinbe,
azokból is ölég megmosolyogtatóan keveredett ki :P
Hunt brutkó LÓkickjei le voltak tiltva ezen a parádén, ennek (is) tudatában az esélytelenek nyugalmával indult
Ennyit erről... :)

d00m 2016.07.14. 21:58:17

Valóban nem tud ÚGY ütni, mint Hunt, de tud K.O ütést csinálni. Saját bevallása szerint sem jó álló harcban, de ez nem azt jelenti, hogy nem tud egy átlagos technikai szintet ebben az UFC-ben, mert azt szerintem tudja. Gyáva hahahhaha, ahh miket írsz Istenem! :D Aki ebben a ligában játszik, szerintem egyik sem gyáva, azok max mi vagyunk fotelszakértők. Hátrálni nem a gyávaság miatt hátrált, hanem mert ez is egy védekezési forma. Felteszi a kezét és ellép az ütéstől vagy hátrál, ezt mindenki csinálja, a legnagyobbak is. Meg, mi az, hogy le volt tiltva a brutkó low kickje? :DDD Ez miiiii? Honnan veszed ezt te, így Magyarországról? Közöd nincs - nyilván nekem se - a belső dolgokhoz, nem hogy még ilyet tudj! :D Ilyen állításokból látszik, hogy baromság amiket írsz, én meg a másik barom - de legalább kisebbik - vagyok, hogy reagálok erre! :D Letiltott low kick, beszarok!

Amúgy a többieknek meg annyi, hogy ha Brock kikapott volna szerintem telefikázzátok a cikket, de így mélységesen hallgat mindenki. Persze azért olyan sokan nincsenek ezen az oldalon sajnos, ami igazán kár, mert színvonalas és jó cikkek vannak!

papenDED 2016.07.14. 22:35:15

Utóiratodra:
Persze mert mindenki tudja mi a stájsz rajtad kívül, ez a helyzet
Engem meg fogj fel úgy, mint az uccsó pszihiátert aki még szóba áll veled! :D
Mégennyit erről...

d00m 2016.07.15. 00:06:08

Gyakorlatilag elvétve vannak kommentek a híreknél, szóval a 7 kommentel rekordot, de minimum havi rekordot döntünk! :D Ez a fő oka a többiek hallgatásának - már ha léteznek - a hírnél. Hunt pedig kb. a 2 rúgás/év módszerével, nem igazán tudom kit low kickelne le! :D Még mindig ezen röhögök! xDDD
süti beállítások módosítása