TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ó Romero, miért vagy te Romero?

2015.06.28. 18:53 td_axl

romero_machida.jpg

Egyszer írtunk még egy cikket egy kubai srácról a radar alatt sorozatunkban, aki akkor Eck Lacit gyalulta le, Virág Lajos meg azt mondta, hogy kemény vele edzeni Ausztriában. Yoel Romero az olimpiai ezüst után 38 évesen az UFC-ben is vadállat.

 

Mert ugyan 2011-es Strikeforce debütálásakor kikapott Rafael Cavalcante ellen, de ezt elsősorban nyaksérülése miatt volt, azt kiheverve, na meg olyan takedown pillanatok miatt, mint ez, az UFC-ben landolt és azóta a középsúly egyik nyers erőszaktevője. És a hagyományosan masszív kubai birkózó hátteret a talonban tartva KO-predátor lett, elképesztő ütőerőt és atletikus elemeket alkalmazva. Na meg egy kis pofátlanságot is, nem fogjuk felejteni a Kennedy elleni hosszabított széken csücsülést, Kennedy meg ugyan reklamált volna ezért meccs után is, csak törött arccsonttal nehezen ment neki Romero bombája után. Jacaré ellen egy korrekt próbatételt várt a rajongótábor, de az a meccs elmaradt, helyette a Machida sárkány csókjától gondolták kifektetni az ATT szörnyét. Legalábbis a szorzók ezt mutatták, 2:1 körül Lyotot várták befutónak ma hajnalban a bukik.

Machida egy Rockhold elleni mészárlást követően hamar vissza akart térni, amit meg is kapott.  Áprilisban Luke félájultan küldte az első menet után szünetre a brazilt, aki a másodikban csak robotpilótában ment előre egy fojtásig. Az orvosi eltiltás hosszára nem emlékszem, de én többet pihentettem volna Lyotot, egy Romero elleni szörnykeringő pályafutást meghatározó súlyú volt. No de vajon ezt látta a brazil csapata?

romero_machida2.jpg

Nem biztos, ráadásul ma hajnalban a Lyoto-mítosz végleg elhalványodni látszik. Azok az idők, mikor még mindenki azon sírt, hogy nem lehet emulálni a karatéka mozdulatait, Rogan meg Machida éráról beszélt Evans felakadt szemei fölött nyerítve. Aztán Shogun receptet írt ellene, Machida meg hiába próbált földön javulni egyedi karate-MMA stílusa mellett, időközben a gyorsasága is elfogyott. Romero meg ma hajnalban kerek 2,5 meneten keresztül egyenlő ellenfele volt állva. Igen, állva, Lyoto végvárában. Lábrúgós körtáncok közepette oda-vissza kontráztak és támadtak, Romero mozgását Lyoto a kubai első lábának támadásával próbálta lassítani, amivel arra ment, hogy Yoel a harmadikban megunta a karate meccset és első TD-ből a földön pokoli könyök-tomahawkok záporoztak Machidára. Lyoto meg ismét eldobta az eszméletét, szomorú csapata előtt Romero ünnepelte magát és ordítva kérdezte a floridai közönséget, hogy mi történt velük, miért felejtették egy Jézust? 

Mert ő ugyan nem felejtette el, és a melegházasságról is van véleménye, de ettől függetlenül 38 évesen olyan teljesítményt hoz, ami mellett huszonéves UFC-s kollégák tűnnek rozsdás seggű hobby-bunyósoknak. Kell az a Jacaré elleni háború, nagyon! Lyoto meg pihenjen most sokat, aztán eldöntheti, hogy a TOP 5 fölött kit akar megverni, mert az élbolyban nem biztos, hogy levesbe tud köpni már. 

Az est legemlékezetesebb pillanatát Romero könyökösei előtt Thiago Santos hozta. A TUF Brasil 2 kerettag ugyan komolyabb arcok ellen szenved a szervezetnél, de a hokisból lett MMA arc Steve Bossét úgy altatta el fél perc alatt egy elsétálós fejrúgással, hogy a közönség a sokadig visszajátszásra is hangosan hörgött. Kapott is ezért 50K-t, ahogy Romero és a poraiból feltámadó Larkin is. Zsír gála volt a floridai éjszakában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr577580778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papenDED 2015.06.28. 21:35:01

Lyoto lement mint a lift, neki annyi...
1 fos régi önmagához mérten, elkél a hosszú pihi asszem

2015.06.30. 05:00:03

Én sem értettem kit látok a ringben. A híres Lyoto roham punchok sehol, a legendás keresztbeverések átkerültek az ellenfélhez... Érthetetlen. Fejébe égett a Shogun/Rockhold forgatókönyv. Mentálisan igen csenevész, ez mostanra kiderült. Az ütésállóságával is vannak gondok szvsz. A middleweight talán még sosem volt ilyen erős. Azt hiszem jobban tenné, ha vissza hízna LightHeavybe. Az ottani ellenfelek jobban feküdnének neki. Rumble és DC-n kívül a többiek verhetők lennének. Na persze, ha összekapná magát.
süti beállítások módosítása