TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 178: Johnson vs. Cariaso összefoglaló

2014.09.28. 13:46 td_axl

mcgregor_2.jpg

Nah szóval, őszintén szólva ezen a héten úgy sikerült az UFC-nek felspanolni minket a hétvégi gálájukra, hogy elismerésem, vagy inkább ehhez elég volt egy a modern kori média igényeit tökéletesen kielégítő harcos/karakter, vagyis Conor McGregor. Ki beszélt itt Mighty Mouse címvédéséről, a visszatérő Dominck Cruz-ról és Cat Zingano-ról, vagy éppen a Bellator-tól frissen érkező, az UFC-n kívül legjobb könnyűsúlyúnak tartott Eddie Alvarezről? Mindenki az ír harcos mögé szorult, Conor pedig eredendően táplálkozik ebből a hype-ból, nem erőfeszítés számára fenntartani, nyomást sem gyakorol rá. Ez tökéletes csillag együttállás számára és az UFC PPV-eladási igényei kapcsán.

Johnson vs Cariaso

Demetrious Johnson talán érezve, hogy ha már főmeccset kell vinnie, és az est előző meccseinek pörgését neki is hoznia kell, keményen tolta a tempót Cariaso ellen. Az első menet végén majdnem le is zárta a küzdelmet, mikor egy jobb csapot után szinte tökéletes térdessel szált Chris arcába. A kihívó túlélt, de a másodikban elég volt egy pillanatra megcsúsznia, hogy Mighty Mouse rárepüljön és crucifixből előbb sorozzon, majd kimurával vigye a meccset.

Cerrone vs Alvarez

Cowboy Cerrone fogadta Eddie Alvarezt az UFC-nél és valljuk be, igencsak kemény fogadtatásnak tűnt elsőre a párosítás. Cerrone talán karrierje csúcsán van, noha ezt mondhattuk volna korábban is a Bendo elleni WEC megameccsek idejében. Sokak szerint ezzel szemben Alvarez legjobb éveit pazarolta el a Bellator-ban, a Chandler elleni meccsek sokat kivettek belőle.

Ez az elképzelés igazolódni is látszik, az első menetben ugyan clinchből jól dolgozott Cerrone ellen, komoly megdolgozta ellenfelét, de a másodiktól Cowboy azonban iskolakönyvbe illő muay thai bunyót mutatva őrölte rúgásaival és térdeseivel Alvarezt, a harmadikban pedig half guardból tolt egy komoly GnP-t. Az est mérkőzése gyanús meccsen a pontozók egyhangúan Cerronet látták jobbnak, aki ezzel a győzelemmel igencsak közel került egy címmeccshez. 

McGregor vs Poirier

Conor McGregor gőzerőre kapcsolt hype-vonatán, melyre eddig sikerült szinte bárkit felszállítania, ezalatt pedig értem az ellenfeleit is. Dustin Poirier megette a csalit a meccset megelőzően, teljesen átrágta az agyát Conor pszichés hadviselése. Szerette volna olyan stílusban vinni a bulit, ahogy McGregor teszi, nyíltan, keményen, partner lenni a szórakoztatásban. De Conor magabiztossága és Andersont és Nick Diazt idéző karaktere a ketrecben megbénította őt is.

Conor hozta a szokásos nyitott védekezésű, pörgőrúgásos showt, kiemelte magát pár előre törő támadás elől, majd agresszíven lopta a távot és támadott. Egy fültőre irányuló támadás, vagy a fene tudja mi után, Poirier lement, ott kapott még párat és Dean meg leállította a meccset. Conor már nem köntörfalazott, a címet akarja Aldo ellen, a hype-vulkán meg tombol, akár meg is kaphatja ezt legközelebb. Véleményem szerint Dustin is összetört, ahogy Brandao pár hónapja, fejben kapott eddig mindenki ki Conor ellen. Erről mesélt Buki is, na de ki ismeri ezt fel és győzi le az ír harcost?

Kennedy vs Romero

Yoel Romero a középsúlyban látszatra nehézsúlyú fizikummal tolja és a súlycsoport nagy ígéretének tartják, nem véletlenül. Korábban már mi is írtunk az Ausztriát is megjáró, nem éppen fiatal kora ellenére sokat fejlődő srácról, aki hajnalban a korábbi ejtőernyős mesterlövész Tim Kennedy bunyózott. Romero az első menetben gyors balosainak köszönhetően többször zavarba hozta Kennedyt, aki azonban a második végén csúnyán elkapta elegy felütést követően ellenfelét.

A rácsoknál nyelte az ütéseket Romero, lábon volt kiütve, de a gongszó megmentette őt. A szünetben próbálták újra éltre kelteni, aztán nagyot trükközve, nem ment ki a Romero csapat időben a pihenőt követően, balhé közeli helyzetben Yoel csak ült a széken, szinte úgy kellett kirúgni alóla, hogy folytassa a meccset. Persze folytatta és egy brutális egyenessel szinte betörte Kennedy arccsontját, aki menekült, de Romero levadászta ás a földön kivégezte. Kennedy az öltözőben őrjöngött, Yoelt is elkapta egy baráti eszmecserér, valószínűleg lesz még folytatása a dolognak. 

Cat Zingano és Dominick Cruz is visszatért súlyos sérülésüket követően, mindketten meggyőző teljesítményt bemutatva TKO-val hozták a meccsüket, legközelebb pedig címért mehetnek, Dana tutira beígérte nekik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr536738469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása