TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Jones: Hibáztam

2015.01.20. 19:34 td_interim

jones98_0_0.JPG

Jon Jones megtörte a hallgatást, és kokainügye kapcsán interjút adott a FOX Sports 1-nek.

Az interjút helyi idő szerint hétfőn este 11-kor sugározták. Jones a kokainozásról azt mondta: egy buliban hozott rossz döntés volt.

Nincsenek mentségeim. Nem azért jöttem, hogy mentegetőzzek. Egy buliban csináltam. Azt hiszem, egy gyáva ember most megpróbálna valami körülményes indokot találni, vagy megpróbálna valamit hibáztatni, de én nem fogom ezt tenni. Nem fogok barátokat hibáztatni, sem a nyomást, a stresszt. Nem fogok hibáztatni semmit sem. De azt elmondom: hibáztam. Nem tévedés volt. Nem tudom annak nevezni, mert tudatosan tettem.

Jones a főiskolán kóstolt bele először a kokainba, és ritkán fogyasztotta is, de a függőség kérdése sohasem merült fel nála. Azt állítja: a főiskola és a UFC 182-re való felkészülés között egyszer sem kokainozott. Az elvonóra nem önszántából ment. Amikor kiderült a teszteredmény, megbeszélte a helyzetet az üzletfeleivel és elmondta nekik, hogy nincs kokain problémája, és pláne nem függő. A partnerek viszont szerettek volna biztosra menni, ezért azt tanácsolták neki, hogy menjen reahbra, ahol szoros megfigyelés alatt tartják, kivizsgálják, és majd a szakemberek eldöntik, hogy valóban nincsenek-e drogproblémái.

 

Az elvonón órák hosszat kellett szakorvosokkal beszélgetnie arról, hogy milyen szerepet töltöttek be életében a kábítószerek – csaknem hét órás konzultáció, és 24 órás teljes körű megfigyelés után döntöttek úgy az orvosok, mindenki döbbenetére, hogy Jonesnak nem kell bentlakásos intézményben maradnia. Átirányították egy járóbeteg központba. Ott egy további napot töltött el, miután a helyi szakorvos úgy döntött, távozhat, azzal a kikötéssel, hogy a jövőben heti minimum kétszer otthonában fogja meglátogatni a bajnokot, és minden alkalommal kivizsgálja. Jones-on a központ hetente végez drogtesztet, a harcos heti háromszor jár tanácsadásra.

A UFC 25.000 dollárra büntette Jonest, mert a kokainozással megsértette a szervezet magatartási kódexét. A szerhasználat nem derült volna ki, ha a Nevadai Sportbizottság nem vét hibát, és tévedésből nem rekreációs drogtesztet végeztet el teljesítményfokozó szerek utáni teszt helyett. Hogy mennyire volt valóban tévedés, és mennyire tudatos PR manőver a dolog, arról megoszlanak a vélemények, mint ahogy arról is, mennyire volt egyszeri botlás a kokainozás. Jones további tesztjei – ahogy Cormier-éi is – túl alacsony tesztoszteron szintet mutattak, melynek kapcsán felmerült a doppingolás gyanúja. Ezt egy újabb teszt eloszlatta, Jones pedig itt is kijelenti: soha az életben nem használt teljesítménynövelő szereket.

 

Jones azt mondja, ugyan szégyelli magát, de a legfontosabb az, hogy ne merüljön bele az önsajnálatba, hanem álljon talpra. Hogy maradjon továbbra is győztes, és ne hagyja, hogy még egyszer ilyen dolgok történjenek. A jelen esetből pedig tanuljon. Mint mondja: „ez nem vereség, ha tanulsz belőle valamit.” Jones végül a rajongókhoz szólt.

Azt üzenem a rajongóimnak, hogy sajnálom. Nagyon sajnálom, hogy visszaéltem a belém vetett hitükkel, és hogy cserbenhagytam őket. Magamnak egészen biztosan csalódást okoztam, és becsaptam a családomat, a csapatomat, a UFC-t és a rajongókat is.

Jon Jones a stockholmi Gustafsson vs Johnson gála győztese ellen védi meg legközelebb félnehézsúlyú bajnoki övét.

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr977092295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása