TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Nevada szerint nem doppingolt Jones

2015.01.09. 20:09 td_interim

ufc-182-mixed-martial-arts.jpg

Bár Jon Jones tesztoszteron/epitesztoszteron hányadosa a UFC 182 előtt eltért a normálistól, a harcos nem doppingolt – nyilatkozta a Bleacher Reportnak Bob Bennett, a Nevadai Sportbizottság ügyvezető igazgatója.

 

Jones furcsa T/E arányról tegnap kezdtek el cikkezni a külföldi MMA portálok. A három decemberi vizsgálat nem csak kokain nyomait mutatta ki Jones mintáiból, hanem vészesen alacsony tesztoszteron szintet, és ehhez képest nagyon magas epitesztoszteront is jelzett. Ezek az adatok doppingolásra is utalhatnak, az MMAjunkie által megszólaltatott szakértők szerint viszont ahhoz, hogy ezt biztosan lehessen tudni, szükséges elvégezni a szénizotóparány-tesztet is.

bobbennett.jpg

Bob Bennett 

 

Bennett most azt állítja, a többi vizsgálattal együtt megcsinálták a szénizotóp teszteket is, és ezek azt mutatták ki, hogy Jones nem juttatott a szervezetébe mesterséges tesztoszteront. Bennett ugyanakkor csak nyilatkozott, írásos bizonyítékot – a teszteredmények űrlapjait – nem tett közzé. Az első híradások arról szóltak, hogy Jonestól csak vizeletmintát vettek, ami sokkal kevésbé pontosabb képet ad a T/E hányadosról. Bennett szerint ez nem így történt: Jones vérét is tesztelték mindhárom alkalommal. Ezzel egybecseng Jones egy instagram-posztja, melyet december 18-án, a harmadik teszt napján osztott meg, és amely azt mutatja meg, ahogy a NSAC vért vesz tőle.

A szénizotóparány-tesztet akkor szokták kérvényezni, ha egy sportoló elbukik a doppingteszten, és meg akarja támadni a pozitív eredményeket. Alapból nem csinálnak ilyet. A UFC 168-on kiterjedtebb tesztelés alá vetették a versenyzőket, de szénizotópos tesztet akkor sem csináltattak velük. Vagyis ha a tesztűrlapok híján is hiszünk Bennettnek, akkor a UFC 182 előtt még szigorúbb volt a tesztelés. Ha nem hiszünk neki, akkor szénizotóp-teszt nem is volt. Ha így döntünk, akkor továbbra sem tudjuk, mi a teljes igazság Jones vérével kapcsolatban.

nyeremeny.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr107057191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása