TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Háromszor tesztelték Jonest, mindhárom tesztje szokatlan hormonszinteket mutat

2015.01.08. 12:51 td_interim

jon_jones_3156529b.jpg

Jon Jones-t tavaly decemberben összesen háromszor tesztelte versenyidőszakon kívül a Nevadai Sportbizottság. Az első két tesztet ugyanazon a napon, december negyedikén csináltatták vele, a harmadikat december 18-án. December negyedikén azért volt szükség a teszt megismétlésére, mert Jones vizelete „vízszerű/híg” volt. Ami mindhárom teszteredményben közös: abnormális hormonszinteket mutatnak.

 

 

A probléma a tesztoszteron és epitesztoszteron szintekkel van. A tesztoszteron szint mindhárom esetben jelentősen elmaradt a normálistól. Az első teszt tesztoszteron/epitesztoszteron hányadosa .35 volt. A második esetben a hányados .29 volt, az utolsó teszten pedig .19. Normális esetben a szervezet ugyanannyit termel mindkét hormonból, így a hányadosnak elvileg 1-nek kellene lennie. Jones vizeletében első alkalommal deciliterenként 59 nanogramm tesztoszteront mutattak ki, második alkalommal a normálishoz jóval közelebb eső 180 ng-t, és ez a szint maradt a harmadik vizsgálatra is. Az epitesztoszteron szint, mint a fentebbi hányadosokból is látszik, mindvégig a tesztoszteron többszöröse volt.

b6xf1huccaa3nwo_0.jpg

A harmadik teszt eredményei

 

Az MMAjunkie szerint az adatok szokatlanok, de még beleférnek a NSAC által meghatározott keretekbe, melyek legfeljebb 6-az-1-hez T/E-arányt állapítanak meg. A lap felkeresett egy doppingszakértőt és egy endokrinológust is és mindketten egyet értettek abban, hogy bár furcsa az eset, még nem extrém. Viszont ahhoz, hogy teljes képet kapjunk Jones szervezetéről, szükséges lenne elvégezni a szénizotóp tesztet. Ezzel lehetne pontosan megállapítani, hogy juttatott-e a szervezetébe Jones mesterséges tesztoszteront.

 

A Bloody Elbow két eshetőséggel számol az abnormális hormonszintek kapcsán: 1. Jones külső forrásból juttatott epitesztoszteront a szervezetébe. Ez szigorúan tilos: a sportolók általában akkor folyamodnak ehhez, ha megemelt tesztoszteron-szintjüket akarják az epitesztoszteronnal kiegyensúlyozni, azaz, ha el akarják fedni a doppingolást. 2. A tesztet egyszerűen elcseszték. Ez sem lenne példa nélküli eset. Végül a lap kiemeli azt is, hogy mindhárom teszten vizeletmintát vizsgáltak, ami messze nem mutat olyan pontos képet a tesztoszteron-szintről, mint a vérminta.

nyeremeny.jpg 

Nevada egyébként alapól hibát követett el a teszttel: teljesítményfokozó szerek helyett rekreációs szerekre tesztelték Jonest, ráadásul versenyidőszakon kívül, miközben a kokain – furcsa, de – nincs a versenyidőszakon kívül tiltott nem-teljesítményfokozó szerek listáján. A Bizottság magyarázata: adminisztratív hiba. Ez olyan szintű inkompetencia, amire még a tavaly nyári Sonnen-fiaskó esetén sem volt példa. Nem is csoda, hogy összeesküvés-elméletek születnek arról, hogy az egész teszt egy pr-manőver, amivel Jones képmutató énjét végleg le akarják cserélni a sokkal nagyobb érdeklődésre számot tartó rosszfiúéra. A bebukott kokain tesztről először itt írtunk. Itt szemléztük a rajongók reakcióit. Itt pedig azt mondja egy állítólag belsős forrás, hogy Jones állítólag komoly függő. Állítólag.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr317053043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása