TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Tyson szerint McGregor és Rousey is erősen tér majd vissza

2016.03.13. 16:12 td_axl

tyson_1.jpg

Tysont egykor a legfélelmetesebb emberként ismerték a világon, de ő is zuhant nagyon magasból nagyon mélyre.

Ki ne emlékezne a Buster Douglas elleni vereségére. Erről Bronson írt is egy hosszabb elemzést, a lényeg annyi, hogy akkoriban Tyson a súlycsoportoktól független ranglista éllovasa volt, kevesen figyeltek a Douglas elleni meccsére, ugyanis papíron Buster nem jelentett rá túl nagy veszélyt. Aztán mégis kiütötte a regnáló bajnokot, ezzel pedig sokkolta az egész világot. Tyson magánélete akkor romokban hevert, a ring volt az a hely, ahol a problémáit levetkőzhette, de itt is alulmaradt a Douglas elleni meccsen. Sokan ehhez a vereséghez hasonlították Ronda Rousey és Conor McGregor bukásait is, vagyis az UFC két szikrázó csillaga egymás után kaptak ki a ketrecben. 

Ronda esetében előzetesen Holly Holm sem lett beárazva túlzottan komoly veszélyforrásként a bajnokra nézve, noha a box és kick-box címei ezért elég intőek voltak, főleg, ha Rousey árnyékolásait nézte az ember a nyilvános edzéseken. Rousey aztán nem csupán kikapott, de az öngyilkosság gondolatával is eljátszott, ami így elsőre meredeknek tűnik, valójában egy ember teljes önértékelési rendszerének romjai fölött akár maga a (nem egészséges) racionalitás. A másik oldalon Conor McGregor az általa emelt Conor-éra tornyából hullott alá, de esetében sokkal árnyaltabb a kép, hiszen két súlycsoporttal feljebb, lényegesen nagyobb ellenféllel szemben maradt alul. De akkor is láttuk elbukni őt, Mystic Mac jóslatai pedig már nem lesznek oly önbizalom rombolóak az ellenfelei számára, mint eddig. Mike Tyson ezzel kapcsolatban a következő gondolatmenetet futtatta végig:

Figyeljetek, a vereség lényegében arról szól, hogy az egó, az önkép sérül, nem feltétlenül a test. Össze kell szedni a szétesett darabjainkat, tudatosítani, hogy fegyelem szükséges és ki kell javítani azokat a hibákat, melyek a vereséghez vezettek. Az élet pedig megy tovább. Ronda most már készülhet is az ellen a nő ellen (Tate), aki épp Holly Holm-ot verte, valószínűleg le is győzi majd őt. Véleményem szerint Conor túl gyorsan ment fel két súlycsoportot, ott pedig rossz emberrel találkozott nyomban. De ez a bunyó része, mindenkinek tanulnia kell a hibáiból, vagyis ez igazából az, ami a maga a küzdelem: mindig fejlődni, tanulni, sosem feladva ezt a munkát!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr918473676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása