TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Megölték az ISIS ex-MMA-s, ex-rapper tagját, aki lefejezős videóban pózolt

2015.10.30. 16:27 td_interim

denis-cuspert-alias-deso-dogg.jpg

Deso Dogg egy légicsapás során halt meg.

 

Csütörtökön jelentette be Washington, hogy október 16-án, Szíriában, egy amerikai légicsapás során megölték Denis Cuspert terroristát. A német születésű Cuspert korábban Mahmadon „Da Dogg” Cupert néven MMA-zott – a profik között egyetlen vesztes meccsig jutott – emellett Deso Dogg-ként vált ismert rapperré, 2005-ben és '06-ban együtt turnézott DMX-szel.

Cuspert 2012-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz. Korábban Németországban már hírhedt volt uszító akciói miatt, a világ pedig idén tavasszal figyelt fel rá igazán, amikor levágott fejjel pózolt az ISIS egy toborzó videójában, ahol azt mondta, az áldozatnak ezért kellett meghalnia, mert ellene szegült az Iszlám Államnak. A hatóságok a videó felbukkanása után nyilvánították Cuspertet nemzetközi terroristává. Cuspert történetéről bővebben itt írtunk.

Cuspert egyike volt azon három ex-küzdősportolónak, akik idén váltak ismertté amiatt, hogy csatlakoztak az ISIS-hez. Most már mindhárman halottak: a tádzsik MMA-bajnok Alan Chekranov egy iraki bombázásban veszítette életét februárban, a németek kétszeres thai boksz világbajnoka, Valdet Gashi pedig július elején halt meg tisztázatlan körülmények között.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr718036758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása