TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ex-MMA harcos és rapper tűnt fel az Iszlám Állam lefejezős videójában

2015.03.05. 18:21 td_interim

58884_892.jpg

Deso Dogg-ot nemzetközi terroristának nyilvánította az U.S.A.

 

Abu Talha Al-Almani, eredeti nevén Denis Mamadou Gerhard Cuspert 2012-ben csatlakozott az IS-hez, és nemrég tűnt fel a dzsihádista szervezet egyik kivégzős videójában. Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma február kilencedikén nemzetközi terroristává nyilvánította, miután a jelentések szerint Cuspert „rendkívüli figyelmet” fordít arra, hogy németül beszélőket szervezzen be az IS-nek.

 

Cuspert az IS több videójában is feltűnt korábban, de a tavaly novemberi volt az, ahol egy levágott fejet tartott a kezében. A videón azt mondja, az áldozatra azért mértek „halálbüntetést,” mert ellene szegült az Iszlám Államnak.

deso-dogg3.jpg 

Cuspert több nevet használt, már az IS-szel való kapcsolatba kerülése előtt is. Mahmadon „Da Dogg” Cupertként MMA-zott, professzionális harcosként egyetlen vereséget hozott össze, de verekedett több amatőr rendezvényen és bemutató mérkőzésen is. A többszörösen büntetett előéletű Cuspert Deso Dogg néven kiadott három hip-hop albumot, és részt vett DMX 2005-ös turnéján, amit mentális problémák miatt ott kellett hagynia. Egy évre rá ismét együtt turnézott az amerikai rapper/színésszel.

 

Cuspert egy dortmundi grappling meccsen

 

2010-ben újabb névváltás következett. Egy majdnem halálos kimenetelű közúti baleset után Pierre Vogel, korábbi bokszoló és meggyőződéses iszlamista hatására befejezte sportoló/rapper karrierjét, maga is áttért az iszlámra és felvette az Abou Maleeq nevet. Csatlakozott a Die Wahre Religion (Az Igaz Vallás) radikális iszlamista csoporthoz, és uszító videókat kezdette el terjeszteni a YouTube-on. Ekkor került igazán a törvény célkeresztjébe, egy házkutatás során illegálisan tartott fegyvert és több doboz lőszert találtak nála.

 

image-682921-breitwandaufmacher-kxbe.jpg 

Cuspert csatlakozott egy fegyveres szalafista csoporthoz, majd később, a hatóságok szoros megfigyelése ellenére sikerült Egyiptomba szöknie, ahol megpróbált alapítani egy német szalafista kolóniát. 2012-ben ment Szíriába, hogy immár Abu Talha Al-Almani-ként csatlakozott az Iszlám Államhoz. Egyes források szerint Cuspert tavaly áprilisban egy öngyilkos merényletben meghalt, de ezt nem tudták megerősíteni. A lefejezős videó tavaly novemberi felbukkanását követő vizsgálat vezetett ahhoz, hogy a hatóságok bizonyítottnak lássák, hogy életben van, és hogy nemzetközi terroristának nyilvánítsák.

 

Nem egyedi eset, hogy korábbi MMA-sportoló csatlakozik az Iszlám Államhoz. Nemrég Alan Chekranov volt tádzsik MMA-bajnok halt meg az IS oldalán harcolva.

 

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr327242737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása