TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Éjjel újra őrjöng Cris Cyborg

2015.07.09. 15:29 td_interim

805593d0-ee60-11e3-910f-e19583ca876a_136049776.jpg 

Itt az Invicta FC 13.

 

Kegyetlenül sűrű időszak vár a bunyórajongókra: tíz nap alatt kilenc MMA-rendezvény jön szoros egymásutánban. Nyakunkon van négy UFC- és egy Bellator gála, a hipsztereknek ott lesz a soros Legacy FC, One Championship és Titan FC buli – és mindenek előtt ma éjjel érkezik a Ronda Rousey-n kívüli WMMA-világ legnagyobb eseménye, az Invicta FC 13. gálája. Főszerepben a TDMG által szponzorált Cris Cyborggal.

Hét párosítás van az Invicta aktuális cardján, és ebből az utolsó három címmeccs. Ayaka Hamasaki ellen viszi vásárra az övét az atomsúlyú Herica Tiburcio, a megüresedett harmatsúlyú trónért csap össze Tonya Evinger és Irene Aldana, a legnagyobb dobás pedig persze Cristiane Justino pehelysúlyú címvédése lesz, az ő kihívója Faith Van Duin.

Cyborg utoljára február végén járt az Invicta ketrecében, akkor – rá nagyon is jellemző módon – negyvenhat másodperc alatt szétcsapta Charmaine Tweetet. Azóta semmi különös nem történt vele: promóvideóban félelmeteskedik, futja a szokásos kaffogós köröket Ronda Rouseyval, meg eszi a kefét, hogy októbertől tilos lesz a UFC-ben infúzióval visszatölteni fogyasztás után. Ez jó eséllyel egyébként végleg megtorpedózza a Rousey vs. Cyborg álombunyót. Pedig olyan jól alakult minden.

Kihívója, Faith Van Duin Új-Zélandról érkezett az Invictához, A kiwi lány az áprilisi gálán debütált a szervezetnél karfeszítéses győzelemmel, ez a teljesítmény küldte rögtön a címmeccsre. Hát nemtom, mérlegét böngészve nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem azért kapta csak meg a lehetőséget, mert már nincs kit beterelni a ketrecbe Cyborg elé.

Az Invicta FC 13 előmeccsén a harmatsúlyú bajnoki öv sorsa dől el. A címet Lauren Murphy nyerte el 2013 decemberében, ő viszont '14 nyarán viszont átment a UFC-be, így a trón megüresedett. (Murphynek egyébként eddig két vereséget sikerült begyűjtenie Danáéknál.) Az elsőségért Tonya Evinger és Irene Aldana csap össze.

Aldanának remek mutatói vannak. Még egy meccse sem ment végig: a profik közt ötször nyert finish-sel, egyszer meg mondjuk őt végezték ki. A februári Invictán vívta ki a címmeccs lehetőségét egy villámgyors hátsó fojtással. A mexikói lányról folyamatosan azt hallani, hogy percek kérdése, és leigazolja a UFC. Hogy tölteléknek, vagy potenciális kihívónak, az a teljesítménye alapján most kiderül.

Kivégzések ügyében Evingernek sincs szégyenkezni valója: a veterán harcos tizennégy győzelméből tizenegyet idő előtt ért el. Tonya hat meccse veretlen, kérdéses viszont, hogy mennyire valódi a színvonal, amit képvisel. Akárhányszor került össze nagy névvel, mindig kikapott: lenyomta őt Gina Carano (hátsó fojtással), Alexis Davis kétszer (mindkétszer hátsó fojtással) és Sara McMann (egyhangú pontozással). Viszont az biztos, hogy szórakoztató nő: mindig kijátssza a Diaz-kártyát, kedvenc életbölcsessége valószínűleg a „keep it real,” és most kegyetlenül fogadkozik, hogy bele fog köpni a UFC levesébe, és eltiporja a mexikói reménységet. Túónájn.

A gála harmadik címmeccsén az atomsúlyú elsőség a tét. A 105 fontos övet Herica Tiburcio az Invicta FC 10-en guillotine-nal vette el az azóta már a UFC-be dobbantott Michelle „Karate Hottie” Watersontól. Ez volt Tiburcio első és mindmáig egyetlen invictás mérkőzése. A brazil lány 2013 májusa óta nem kapott ki, akkor viszont Claudia Gadelhától sikerült kiszopnia egyhangú pontozással egy kicsi brazil szervezetnél.

Kihívója, Ayaka Hamasaki is jól ismeri Gadelhát, ő volt ugyanis a brazil soron következő áldozata Tiburcio után. Gadelha TKO-val bontotta le a japánt az Invicta FC 6-on – ezután igazolt ő is a UFC-be. Hamasaki a vereség óta kétmeccses győzelmi szériát harácsolt össze Japánban, '13 nyara után tér vissza a szervezethez.

A gála érdekessége, hogy a nyitómeccsén debütál a szervezetnél a pehelysúlyú Marina Shafir, akit Ronda Rousey „négy lovasnő” brancsából ismerhettek. A moldáv felmenőkkel rendelkező csaj most fog belekóstolni az MMA felsőbb ligáinak légkörébe.

Az Invicta FC 13 mérlegelését tegnap tartották, mindenki hozta a súlyt. A bemérés felvétele: 

A pontos súlyok:

Cristiane Justino (144.6) vs. Faith Van Duin (144.9)
Irene Aldana (134.7) vs. Tonya Evinger (134.7)
Herica Tiburcio (104.8) vs. Ayaka Hamasaki (104.7)
Jessica-Rose Clark (134.3) vs. Pannie Kianzad (135.3)
Amber Brown (105.4) vs. Catherine Costigan (104.8)
Amy Montenegro (115.7) vs. Jamie Moyle (115)
Amber Leibrock (145.6) vs. Marina Shafir (145.2) 

Júliusban érkezik a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr537612674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása