TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Fedor: a nők ne harcoljanak

2015.03.11. 20:07 td_interim

mma_g_fedor_576.jpg 

Az orosz legenda szerint a lányoknak a konyhában a helye.

 

A közkedvelt Fedornak - Joe Rogant leszámítva - mindenkihez van egy jó szava, és akkor is szívesen ad tanácsokat a tapasztalatlanabb harcosoknak, ha azok alacsony IQ-ból kifolyólag nem kíváncsiak a mondandójára. A globális imádat nem szűnik a Pride királya iránt, de van egy olyan téma, amivel az orosz alaposan ki tudja akasztani a modern MMA rajongóit. Fedor szerint a nőknek nincs keresnivalója a ketrecben. 

td_krakow_cikk-banner.jpg

A legendával a WHOA TV készített interjút, ahol Emelianenko egy tolmács segítségével válaszolt a kérdésekre. Persze terítékre került az MMA jelenlegi legnagyobb sztárja, Ronda Rousey is, és rekordgyorsaságú címvédése. Amire Fedor – bár elismerően bólint – különösebben azért nem kíváncsi.

Látta a harcot – Rondának nagyon érdekesek a meccsei. Talán egy kicsi javulás még ráférne az állóharcára, de (Fedor) nem támogatja a női MMA-t.

És hát ezt az álláspontot Emelianenko sajnos ki is fejti.

A nőknek nem kellene az MMA-ban/UFC-ben versenyezniük, mert ez egy férfi sport. Rengeteg sport van, ahol a nők nőknek néznek ki – mint a tornában, a vízi sportokban, talán az atlétika pár területén. A nőknek nem kellene harcolniuk. Az MMA a férfiaké. Ez egy férfi sport.

Persze nem ma helyezkedett erre az álláspontra, egy korábbi interjúban még ennél is sommásabban fogalmazott:

A nő legyen egy házi istennő, nevelje a gyerekeket és legyen feminin. Sok különféle sport segítheti ebben, de az MMA nincs köztük.

Bocs Fedor, szeretünk, meg minden, de amellett, hogy 2015-ben, amikor Ronda Rousey lassan az egyik legnagyobb feminista ikonná válik, ezzel a régimódi „a nő maradjon otthon gyereket nevelni”-felfogással már nem nagyon lehet mit kezdeni, abban sincs igazad, hogy egy MMA-s lány nem lehet nőies.

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr807260981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritmonger 2015.03.12. 03:11:44

Fedornak nagyon igaza van abban, hogy az mma az férfi sport.
süti beállítások módosítása