TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Alakulóban a Nick Diaz vs. Robbie Lawler 2?

2016.01.15. 10:43 td_Emree

nick-diaz.jpg

Visszatértem, van kérdés?

 varsity_blog.gif

Alig ocsúdtunk fel az örömből, amit Nick Diaz 5 éves eltiltásának 18 hónapra való csökkentése okozott, egyesek már azon gondolkodnak, hogy kivel kellene összeereszteni a stocktoniak büszkeségét. A twitteren ment az ötletelés és nem kisebb név jött képbe, mint a váltósúlyú UFC bajnok, Robbie Lawler. Az összecsapástól az UFC elnöke Dana White sem zárkózott el.

Már többször eljátszottak a mérkőzésszervezők ennek a párosításnak a gondolatával, most, azonban mindennél valószínűbbnek tűnik, hogy Diaz és Lawler újra összecsapnak. Újra? Igen, aki nem tudta ők ketten még az ősidőkben – 2004-ben, az UFC 47-en – már megmérkőztek egymással.

Ekkoriban, bár már mindketten közel voltak profi karrierjük tizedik bunyójához, még mindig nagyon fiatalok voltak. Addigi mérkőzéseik közül nem sok ment végig, így minden adott volt egy látványos bunyóhoz a két ifjú tehetség között. Előzetesen, brutális KO győzelmei miatt – nem mintha Diaznak nem lettek volna hasonló diadalai – a többség Lawlernek adta a meccset. Diaz, azonban már ekkoriban is lázadó szellem volt, aki erősen tett mások véleményére.

Itt elérhető a bunyó felvétele. Érdemes lecsekkolni!

Egy látványos első menetet követően, ahol mindketten megvillantották mit tudnak, a második menetben érkezett Diaz jobb horogja, és vele Robbie Lawler életének első és eddigi egyetlen kiütéses veresége.

Azóta megjárták a profi MMA szinte minden bugyrát. Pride, EliteXC, Strikeforce mind-mind olyan szervezetek, amik mindkettejük életrajzában szerepelnek. Végül, az UFC terjeszkedésének köszönhetően ismét egy szervezetnél kötöttek ki, és Nick Diaz eltiltásának mérséklésével úgy fest minden akadály elhárult a visszavágó elől. Ugyan vannak, akik előrébb vannak a kihívói rangsorban, mint ő és a többségnek jobb is a mérlege – Nick legutóbbi 3 meccséből kettőt elvesztett, egy pedig non contesttel zárult – de Diaz a legnagyobb nevekkel összecsapva szerezte ezeket az eredményeket – még ha, azok nem is minden esetben voltak a csúcson. Carlos Conditot Lawler is csak erősen, véleményes módon tudta megverni, GSP-től pontozással kikapni szintén nem szégyen, az Anderson Silva elleni derbit meg inkább ne bolygassuk.

A fenti érvek mellett, Diaz(ok) igen megosztó személyiség is a visszavágó mellett szól, a hűséges és nagy létszámú rajongótáborról nem is beszélve. Aki nem szereti, az utálja, így a meccsei mindig nagy nézettségnek örvendenek, és mint tudjuk az UFC-nél ez már sokszor felülírta azt, hogy ki kivel küzdhet meg.

12 év után lehetséges, hogy összejön a visszavágó? Sajnos nem látok a jövőbe, így ebben csak reménykedni merhetünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr58274418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása