TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Fabricio Werdum minden idők legjobb nehézsúlyú MMA-sa

2015.11.26. 15:07 td_interim

 rafawedum.jpg

Mondja az edzője.

 black_friday_tdmgstore_blog_article_1.jpg

Rafael Cordeiro edző a Chute Boxe Academy-vel elért korai sikereitől a Kings MMA újkori fellendüléséig sok mindent látott már a küzdősportok világában – és most úgy érzi, látta minden idők legjobb nehézsúlyú MMA-sát is. Mégpedig nem csak meccsen, hanem nap mint nap, az edzőteremben is: ő a tanítványa, a UFC 265 fontos kategóriájának bajnoka, Fabricio Werdum.

Amikor Werdum júniusban Cain Velasquez kopogtatásával elnyerte az ideiglenes mellé a vitathatatlan bajnoki övet is, Cordeiro még szemérmeskedve arról beszélt, nem hogy túl nagy elbizakodottság lenne lekecskézni tanítványát, ma már azonban más a helyzet. És a hangvétel-váltás nem független attól, hogy a brazil bunyós győzelmét még mindig sokan csak a mexikói gála körülményeinek tudják be.

Csináljuk meg újra. Megvan az oka annak, hogy Fabricio ismét meg akar küzdeni vele. Az első meccsel kapcsolatban mindenki a tengerszint feletti magasságról beszél, arról, hogy két évig nem küzdött, bla bla bla. Oké. Csináljuk meg újra ezt a meccset, és be fogja bizonyítani, hogy ő a világ legjobb nehézsúlyúja, ebben biztos vagyok.

A Velasquez vs. Werdum gálát Mexikóvárosban, 2300 méterrel a tengerszint felett rendezték, ami Werdumön kívül, aki a meccs előtt már egy hónappal a mexikói hegyekben edzett, és sikeresen akklimatizálódott, mindenkit megölt – hat sportoló hányta el magát a meccse után, egyikük ráadásul emlékezetes módon a mérkőzés utáni interjúja közben. Sokan valóban erre fogták azt, hogy a korábbi bajnok elveszítette az elsőségét, valamint arra, hogy sérülései miatt a júniusi derbi előtt 2013. októberében küzdött utoljára. Cordeiro azonban biztos abban, hogy Werdum tízből tízszer legyőzné a mexikóiak nemzeti hősét, bármilyen tengerszint feletti magasságon – de a mester ettől függetlenül is nagyobb elismerést szeretne tanítványának.

Fabricio megverte Minotauro Nogueirát, Fedort, Cain Velasquezt. Szerintem több tiszteletet érdemel. Úgy látom, az emberek néha underdognak állítják be, és csak annyit kell tennie, hogy bebizonyítsa, ő a világ legjobb harcosa. Ő a legjobb nehézsúlyú.

 

Kérem, én nagyon szerény vagyok a harcművészetekkel kapcsolatban, tudom, hogy szerénynek kell lennem, mert soha nem mondhatsz többet annál, mint amit a szád mond. Ha a szád mond valamit, akkor annak valami helyes dolognak kell lennie. Én nem akarok megbántani senkit sem, de hiszem, hogy Fabricio Werdum minden idők legjobb nehézsúlyúja. Legendákat vert meg, megérdemli a tiszteletet.

Werdum érdemei elvitathatatlanok: a fenti legendákat nem kipontozta, esetleges bírói segítséggel, hanem kivégezte. Van az a mondás, amivel minden bunyós dobálózik, hogy „ahhoz, hogy a legjobb légy, a legjobbakat kell megverned.” A brazil megtette ezt, mégsem merül fel a neve a K.E.CS.K.E.-diskurzusokban. Jogos? Nem jogos? Szavazzatok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr568116568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása