TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JITSU: Az OnTheGround#2 tovább növelte a tétet

2015.11.02. 19:57 td_axl

otg2_1.jpg

Tavasszal még itt áradoztam némi elfogultsággal az OnTheGround#1 nyújtotta élmények után, az OTG#2 viszont magasabbra tette a lécet, egyszersmind Európa elit jiu jitsu rendezvénysorozata bontogatja szárnyait.

A TDMG születését ünnepelhettük az OTG#1 szervezői jóvoltából áprilisban a Flashback Stúdióban, na meg ízlelhettük azt a csomagot, ami profi jiu jitsu lifestyle rendezvény masnival volt ellátva először Magyarországon. Ez olyannyira bejött a nézőknek akkor, hogy nem volt kérdéses a folytatás, a hazai és nemzetközi szakavatottak és lelkes hobbisták is lelkendeztek a program és gurulások láttán. Az OTG#2 meg épült a háttérben, hogy megannyi viszontagság közepette múlt pénteken ismét szikrázzon a Flashback Stúdióban. 

Pedig nem volt az olyan egyszerű, a "legrosszabb" címszavú forgatókönyvet kellett levenni a polcról a szervező srácoknak, ugyanis október 30-hoz közeledvén sorra mondták le az indulók a részvételt. Kezdődött az egész Dietz 'Cápa' Gusztival, aki térdét rongyolta szét, így nagy OTG-lelkesedése közepette valószínűleg térdműtét kapujába csöppent. Aztán a meglepetés gurulónak tartogatott Halmi Viktor esett ki a cardból, igazából még fel sem tudtuk őt fedni OTG#2 indulóként. Viktor Zágrábban kezét törte az FFC-ben, aztán másnap a neki szánt Matus Arpas is kezét törte Szlovákiában, és hát ezután jogosan záporozott a sűrű WTF szervezésen innen és sport rajongókon túl. A szervezők meg azt mondták, hogy itt van még nekünk Szabó Gyula a Carlson-ból, fekete öves ínyenc showt vizionálva Mateja Valjarevic ellen. Azonban Gyula lába is rottyon volt, ez a párosítás is a kútba esett, hogy aztán a szervező srácok friss vizet merítve belőle újraöntsék a cardot. 

Szóval ezekre gondoltam a Pesti dugóban pénteken 18:30-kor, na meg arra, hogy igencsak jó lenne oda érni időre a Flashback-be 19:00-re, vagyis a kezdésre. Így volt ezzel Buchinger 'Buki' Iván is, aki velem utazott, hogy meglesse élőben ezt az új magyar gurulós sorozatot. Mikor megérkeztünk, a némileg átalakított küzdőtér és telt ház fogadott, ami klub - és haveri hangulatot jelent. Székeken a tatami körül ülve és dumálva az a közösségi érzés, amiről az első OTG kapcsán dumáltam, nos ismét visszaköszönt, csak némileg érett és feelingesebb formában. Ezek az arcok ugyanis az első OTG után már tudták, hogy mire számíthatnak és hozták a spanokat is, szóval igazi bandázás volt, jó hangulatban. 

A jó hangulatot a guruló harcosok bemutatása után mi sem fokozhatta volna jobban, mint Csuka Balázs (Gracie Barra Hungary) örök mosolygós bevonulása és kacsintása a közönségre, majd pedig nagyszerű teljesítménye, mely során kvázi esélyt sem adott a szlovák Michal „Miso Pista” Lednicky-nek (Clube de Jiu Jitsu Pitbull). Noha próbált Michal szabadulni a sorra következő szubkísérletekből, Balázst akasztotta az egyenes lábfeszt és nyerte az OTG#2 első meccsét.

Szóval még csak fel sem ocsúdtak a nézők a nyitást követően, máris érkezett a tatamira Kovács Alexandra a Kismészáros Kempo SE képviseletében a szerb Svetlana Savic (BJJ Lutador) ellen. Svetlana nagyon fogadkozott a meccs előtt, hogy kemény szorításba fogja majd Szandrát, akit nem is oly rég láthattatok a Muaythai Mania rendezvényén tornát nyerni. Az MMA-ra éppen áttérő Szandrának ez a gurulás igencsak jó alapozásnak ígérkezett. A lányok keményen bekezdtek, kemény csapkodták a fogási kísérleteket, majd Szandi földre vitte ellenfelét és ellentmondást nem tűrően építette a karfeszt, amit behúzva Svetlana hamar kopogni kényszerült. Szandra nagyszerű őszt produkált eddig, az OTG#2 női párosítását pedig tetszetősen nyerte. 

Rövid szünet után a cardot Borics Ádám (Shootfighters Eger) és Hoang Norbert (Gracie Barra Hungary) vitte tovább. Borics a HFC pehelysúlyú MMA bajnokaként érkezett, egy hete még Zágrábban kemény FFC meccset vívott. Szerencsére sérülést nem szenvedett, Hoang Norbi meg nyomban guardba rántotta őt, hogy fűzze fel a háromszöget karfeszre. Ádi bicepszbedurrantósan védekezett, tartotta karját, követte a nézőtérről barátja, Buchinger Iván tanácsait. A másik oldalon Max Carvahlo nyomta az instrukciókat Norbinak, aki alapvetően végigtámadta a mérkőzést, de nem tudta az MMA bajnokot elkapni. Borics ügyesen hámozta a szubkísérleteket, mikor szabadult, ő is visszatámadott, a 10 perc leteltét követően azonban a szabályoknak megfelelően döntetlent hirdettek.

otg2_8.jpg

Ezután ínyenc, stílusok közötti versengést idézve Ledényi Levente (Ledényi Judo) judoka lépett késői beugróként a tatamira Keszler Dávid (Gracie Barra Hungary) ellen. Ledényi a földrevitel kapcsán nem volt bajban, erre számítani is lehetett, majd guardban kontrollálni is tudott, de Keszler szabadult és befogta Ledényi hátát, ahol a 10 perc java részét töltötte, keresve a befejezési lehetőségeket. Ledényi azonban jól zárta a szögeket, így ez a mérkőzés is döntetlennel zárult. 

Ezután érkeztek a nagyfiúk a küzdőtérre, nagyjából 200 kiló lódult egymásnak. A többszörös kempo bajnok Kósa Péter (Gracie Barra Hungary) fogadta Magyarországon a szlovák Martin Budayt  (Clube de Jiu Jitsu Pitbull). A kezdeti tapogatózás után földre kerültek a felek, Peti hátán feküdt, Buday pedig javarészt side controlból tapad és irányított, nagyszerűen kontrollálva és követve Peti szabadulási kísérleteit. Buday ezt követően egy kimurat épített és adott el sikeresen, kopogtatva magyar ellenfelét és bezsebelve ezzel a szubmission csekket is a bunyóért. 

Ezután érkezett az est leglátványosabb, legtechnikásabb és a közönséget teljes mértékben kiszolgáló küzdelme. Miha Perhavec (Alliance BJJ) már az OTF#1 során is megmutatta, hogy laza és pimasz stílusával nem csupán a közönséget, hanem magát is szórakoztatni akarja, az OTG#2 meghívásra nem hogy igent mondott, majdhogynem könyörgött érte. Még a sérüléshullámot is tompította volna, vagányan több meccset is bevállalt volna az est folyamán. Cselőtei Tamás (Carlson Gracie) volt pedig az ember, aki Miha tökéletes ellenpontja volt a tatamin: érezve Miha ritmusát és lüktetését, szinte szárnyalt a két srác szebbnél-szebb technikákat bemutatva támadó és védekező pozíciókat egyaránt váltogatva.

Periscope csatornánkon élőben toltuk a meccseket, a Cselőtei vs Perhavec kiverte a biztosítékot a hazai és külföldi nézők körében, mélyen meghajolt mindenki a technikás küzdelem előtt, melynek végén döntetlen eredmény született. 

Azt est főmérkőzésén a Gracie Barra oktató Szekeres Ákos érkezett 2013-as No GI Európa bajnokként, hogy a jelenlegi európai barna övesek egyik csúcsragadozóját kapja el. Kemény feladatnak ígérkezett Adam Wardzinski (Alan Finfou BJJ / Checkmat), ami abszolút be is igazolódott, ugyanis Adam a mérkőzés nagy részét fentről kontrollálta, jól tartva a pozíciót és folyamatos nyomást gyakorolt Ákosra. Egy cross choke megjátszásával pedig idő előtt sikerült befejeznie a küzdelmet Ákos ellen, aki érthetően csalódott volt, de egy nagyszerű ellenféllel szemben vívott egy nagyszerű csatát. 

Szóval az OTG#1 után a második jitsus buli még magasabbra rakta a lécet a sérüléshullám ellenére is, a hangulat és a meccsek véleményem szerint olyat értéket képviseltek, ami nagyon ritkán tapasztalható küzdősport rendezvényeken. Most vagyunk túl az OnTheGround sorozat megszületésének körbecsodálkozásán, innentől jöhet a szervezet, vagy inkább mozgalom szárnyalása, gyere OTG#3!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr428045224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása