TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MAGYAR: Borics nyert, de a többi magyar harcos kikapott az FFC 20 gálán Zágrábban

2015.10.24. 11:25 td_axl

 borics-win.jpg

Négy magyar harcosért szoríthattunk tegnap este a zágrábi Final Fight Championship programjában, de végül sokszor kaptunk a fejünkhöz, és nem éppen örömünkben.

A horvát FFC 20. rendezvényével a bázisára, Zágrábba tért vissza, a nemzeti ünnepünket pedig négy magyar harcos töltötte a horvát fővárosban. Népes társaságot vitt ki Brunner Tihamér, talán ennyi magyar nem volt még FFC cardban. Sokan a Gólyában nézték a történéseket, én itthon lőttem a hivatalos streamet, amit cécó nélkül mindjárt Gaál Ádám nyitott a K-1 szabályrendszerű card első meccsén. 

Ádám nemrégiben tért vissza Thaiföldről és a Muaythai Mania négyes tornát nyerte a BSK-ban, gondolom az FFC többek között ezért is rántotta be őt a bunyók közé. Ádám alapállásán már az első másodpercben látszott, hogy nem nagyon hangolt át a kick-boxra, véletlenül könyököt is eltolt egy fordulásnál fejre, Nikola Cimesa azonban teljes fordulatszámon tolta ellene a megfelelő alapállással a technikákat. Ádám kereste a helyét, pár látványos superman és forduló ütéssel próbálkozott. A másodikban volt partyban, de a meccs összképét tekintve egyértelműen ellenfele hozta a pörgős és melós meccset. Ádámék meccs utáni facebook posztja is arról tanúskodik, hogy váltani kell tudni a muay thai-ról egy ilyen meccsre, ettől függetlenül Ádám szívvel állt helyt ezen a mérkőzésen.

gaal.jpg

A következő magyar bunyós már az MMA cardban érkezett, a TOTALDAMAGE és TDMG által támogatott HFC pehelysúlyú bajnok Borics Ádám. Ádám másodjára kapott meghívást az FFC ringjébe. Az elmúlt hetekben napi kapcsoltban álltam Ádival, így tudtam, hogy Balla Tamás tanítványa nem teljesen egészséges, felkészülése nem volt optimális, de ennek ellenére vállalta a küzdelmet Matija Blazicevic ellen. A kezdő gongszót követően hideg fejre Ádi nyomban bekapott egy jobbost, amitől lement, Matija meg rástartol és guardból küldte a magyart. Ádám orra vérzett, de szépen kivédekezte a helyzetet, majd clinchből térddel és állva pontozott kintről ütésekkel. A következő két menetben Ádi nyugodtan és kondijára ügyelve dolgozott és gyűjtötte a pontokat, olykor kemény ütésváltásokat vállalva, jó földrevitel elleni védekezéssel talpon maradva. Szoros meccs végén Boricsot hozták ki megosztott pontozással győztesnek, így a magyar bajnok továbbra is veretlen. Orsat Zovko, az FFC tulajdonosa elismerően beszélt Ádámról, hamarosan újabb meghívást kaphat a szervezethez. 

Adam "The Kid" Borics rohadt szoros meccsen nyert az #FFC20 gálán Zágrábban! Gratula Tesó!!! #TDMAGYAR

Posted by totaldamage.hu on Friday, October 23, 2015

 

Az MMA card következő magyar bunyósa Turai Zoli volt, aki nagyon elszántan érkezett a hétfői román RXF-buli győzelmét követően Zágrábba. A helyi kedvenc Filip Pejic azonban elsőre kemény falatnak tűnt, ami nagyon hamar beigazolódott, ugyanis a Pride FC szabályrendszerű meccsen Zolit a földön szétfocizta Pejic, Zoli mereven feküdt a fejrúgásokat követően. Mindez az első menetben történt, remélhetőleg komolyabb baja nem esett!

Tegnap este szegény Turai Zoli ízelítőt kapott a Pride Fc szabályrendszer focis bekezdéséből. Jó egészséget Zoli, vigyázzatok hazafele! #TDMAGYAR

Posted by totaldamage.hu on Saturday, October 24, 2015

 

Aztán érkezett Halmi Viktor a ringbe, az FFC könnyűsúlyú bajnoka. Viktor címe nem volt terítéken, ugyanis Ivica Truscek nem tudta hozni a súlyt, így szupermeccs lett a küzdelemből. Szemmel látható volt a méretkülönbség a két srác között, Ivica szerintem 80 kiló körül mozgott a 73.5 kiló súlyhatáros mérlegelést követően. Truscek láthatóan mindent egy lapra tett fel, furcsa stílusával jött előre folyamatosan, mint egy kamion. Viktort földre vitte és folyamatosan küldte állva rá a testütéseket, mikor pedig állva folyt a küzdelem, folyamatosan rúgott. Viktor elsősorban testre szedett be pár nagyobb találatot, úgy tűnt azonban, hogy türelmesen kivár, Truscek kondija ugyanis fogyóban volt a hajtás miatt. Aztán nem sokkal az első menet vége előtt Viktor bekapott egy kemény jobb horgot, amitől elterült a földön, Ivica még párat ráküldött, de a bíró közbelépett és azonnali TKO-győzelmet intett számára.

halmi-ko.jpg

A sajtótájékoztató és mérlegelés körüli cirkusz, amit Truscek csinált, láthatóan bosszantotta a magyar csapatot. Kérdés, hogy ezt követően egy visszavágó következik, mikor is immár megfelelő súlyban mérettetnek meg a felek a címért? 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr338017139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása