TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JITSU: Az OnTheGround erős rajtot hozott

2015.05.01. 14:43 td_axl

ontheground1.jpg

Tegnap este jött Budapesten az első OnTheGround profi jiu jitsu lifestyle rendezvény, mely indulásként nagyon ütősre és erősre sikeredett.

 

Ha követed a Metamoris rendezvényeket, akkor kialakult a fejedben egy viszonyítási alap ilyen gurulós bulik kapcsán. Nos, valószínűleg ezzel a képpel jöttek tegnap a vendégek az OTG sorozat nyitó rendezvényére, és kaptak egy teljesen egyedi, mégis nagyon trendi és laza programot az arcukba. Az underground feelinget keltő épület, galéria hangulatú terem és DJ-pult a tatami mellett, mind-mind olyan elemek, melyek a harcművészet művészi ágának megerősítését és nagyszerű metaforikus kivetítését tették lehetővé, a másik oldalon maguk a harcosok pedig maximálisan hozták a harc látványos elemeit. Ami pedig az esemény valódi kohéziós erejét adta, hogy szervezők, harcosok, edzők, barátok és vendégek egymással beszélgetve, jó hangulatban egy valódi közösséget alkottak, mely nem csupán a rendezvény színvonalát emelte, hanem nagyszerű értékekkel erősítette a küzdősportok általános megítélésének kérdéskörét.

ontheground2.jpg

Azt is meg kell vallanom, hogy nehéz elfogultság nélkül írnom, hiszen a TOTALDAMAGE részt vállalt az OnTheGround létrehozásában, valamint az OnTheGround első rendezvényéhez köthető a TDMG márka megszületése is. Magyarország első lifestyle küzdősport ruházati márkájaként a TDMG először itt volt elérhető számotokra. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, az est végére megannyi vendég viselte az új TDMG pólókat. Az küzdelmeket felvezető rövid beszédemben jeleztem a tatamin, hogy az álmaim élem a TDMG megszületése kapcsán, lelkes és elégedett rajongókat látni ezekben a cuccokban pedig csak tovább fokozza ezt az érzést. Köszönöm, hogy velünk vagytok, hogy Magyarország legnagyobb küzdősort családját alkotjuk ezáltal!

 Ezen cuccok közül válogathattak a vendégek

Az OnTheGround küzdelmek pedig hozták az izgalmas és hangulatos bunyókat. Közvetlenül a küzdőtér mellett a nézők, szurkolók testközelből láthatták és érezhették a gurulások minden pillanatát. A zene, földrevitelek, sweepek, passok ritmusa lüktetett a levegőben, olykor néma csendben, kikerekedett szemekkel szívta mindezt magába a közönség, máskor pedig orkáni éljenzés közepette ünnepelt egy-egy sikeresen eladott technikát, vagy submissiont.

Submission szabályrendszerben ugyanis subra volt szüksége minden srácnak, hogy győztesként hagyja el a küzdőteret, máskülönben döntetlent hirdetett a mérkőzésvezető. Nem tudok, és nem is akarok kiemelni egyetlen indulót sem az OnTheGround fight cardból, ugyanis mindenki kihozta magából a maximumot. Tudták és érezték ezek a srácok, hogy ez egy játék, nagyszerű versenyzési, tapasztalatszerzési lehetőség, valamint elmondhatják majd magukról később, hogy az első OnTheGround rendezvény indulói voltak. Erre büszkék lesznek majd egy nap, ebben biztos vagyok.

 

Röviden összefoglalva az első meccsen Stétz Dani és Varga Zoli megküzdött kölcsönösen azért, hogy a földre tudja vinni ellenfelét, a NO GI meccs döntetlennel végződött. Ezt követően Süle Szilárd roppant megfontolt, türelmes és technikás meccsen megszerezte az est első submission győzelmét Philipp Pora ellen.

Süle Szilárd az OnTheGround első submission győztese. #otg

Posted by totaldamage.hu on 2015. április 30.

Végh Sanyi az MMA után a grapplingre fókuszálva a nagyon veszélyes jitus Miha Perhavec ellen ment. Végh fizikai előnyét kamatoztatta Miha olykor pimaszul eladott technikáival szemben, nagyszerű gurulás után Miha elkapta őt egy feszítéssel. Cselőtei Tomi és Martin Minar mérkőzése az est egyik leginkább kiegyenlített és megfontolt, letisztult technikákat felvonultató gurulása volt, melynek végén döntetlen eredmény hirdettek.

cselotei.jpg

Lakatos Sanyi nagy lelkesedéssel érkezett Pawel Kozlowski ellen. Szoros fogásban tartották egymást a srácok, kölcsönösen felépített és védett támadások közepette Pawel tudta behúzni a feszítést, amit sportszerűen elengedett, mielőtt a mérkőzésvezető közbeléphetett volna. A co main event során Sényei Laci érkezett az FFC győzelmét követő rövid pihenő után, a szlovák Matus Arpas pedig roppant fókuszáltan, agilisan vette neki magát a magyar harcosnak. Masszív, roppant fizikai igénybevételű grappling meccs alakult ki, melyben felválta kerültek a felek kedvező pozícióba. Laci egy szoros lábfeszítésből jött ki, Matus pedig egy guillotine-ból. Laci szája megsérült egy fejelést követően, orvosi ápolást követően folytatódott a mérkőzés, mely során Arpas egy hátsó fojtással elkapta Lacit. Nagyszerű közdelem volt, Lackó ugyan csalódott volt, de a teljesítménye alapján abszolút nincs erre oka.

A főmérkőzésen érkezett a magyar BJJ nagy reménysége, a TOTALDAMAGE által támogatott Szűcs Kristóf, hogy az általa már rég áhított cseh Eldar Yakuza elleni küzdelemben mérettesse meg magát. Nem kellett csalódnunk, Kristóf és Yakuza is hozta a magas profizmusú GI küzdelmet, öröm volt nézni. Kristóf lábát többször próbálta Yakuza befogni, egy különösen szorosra sikeredett, de Kristóf kijött, majd pedig ő fogta be Yakuza kezét, aki teljesen kifeszített állapotban forgott a hátán, hogy kijöjjön.

szucs_yakuza.jpg

Számomra olykor úgy tűnt Yakuza karját nézve, hogy pár milliméter hiányzik a kartöréshez, de a cseh srác túlélte és kijött. Egy nagyszerű mérkőzést lehozva döntetlen végeredmény született, majd pedig mindkét főszereplő méltatta egymást.

Ez pedig elmondható minden indulóról, roppant sportszerű küzdelmet és nyilatkozatokat tettek a küzdelmeket követően, ez pedig tovább növelte az OTG#1 színvonalát. Terveink szerint 2015-ben még további állomásokkal érkezik az OnTheGround, a tegnap este élményeiből merítve pedig csak annyit tudok írni: türelmetlenül várós!

A TDMG születésekor meghirdetett nyereményjátékunkban a Szűcs Kristóf vs Eldar Yakuza párharc győztesére lehetett tippelni. Mivel döntetlen született, így a játékban résztvevők között sorsoltunk, végeredményben pedig Erdős Lóránt lehet boldog, ugyanis egy OnTheGround póló büszke tulajdonosa lett. Gratulálunk!

szucs_kristof.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr1007419490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dacia Dubstep 2015.05.03. 09:21:35

remek összefoglaló, a végén a mini métert javítsátok, ba..a a szemem

td_interim 2015.05.11. 11:50:03

@Dacia Dubstep: köszönjük az észrevételt, javítva!
süti beállítások módosítása