TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Csak egy maradhat

2015.06.13. 18:25 td_interim

ufc-188.JPG 

Megmondjuk, szerintünk ki lesz az.

 

Mindegy egyes ketrecbe lépő harcos hozta a kellő súlyt, így nincs sértődés és nincsenek büntetések sem. Gratulálunk az érintetteknek, és akkor nézzük is meg a main card párosításainak esélyeit!

torreshill.jpg

Angela Hill vs. Teica Torres

A main card első meccsén az Ultimate Fighter 20 két veteránja ad randevút egymásnak. Torres ahhoz képest, hogy mit vártak tőle, alaposan elcseszte a valóságshowt, két vereséggel és egy győzelemmel a háta mögött költözött ki a TUF házból. Azon kívül viszont hibátlan: 7-0-ás amatőr- és 5-0-ás profi MMA mérleggel rendelkezik, 2013 januárja óta sorrendben legyőzte Paige VanZantot, Rose Namajunast, Felice Herriget, és a béna TUF-kaland után a valóságshow döntőjében Angela Maganát. Hill hozzá képest zöldfülű – az ő mérlege is hibátlan ugyan, de csak két győzelmet számlál (ebből az utóbbit Emily Kagan ellen érte el a TUF döntőben). Hill nagyobb és erősebb, és jó a thai boksza is, úgyhogy valószínűleg a klincsre fog utazni – balszerencséje, hogy Torres – fekete öves karatés és taekwondósként – remekül érzi a távolságot, plusz azért neki is van némi muay thai tapasztalata – amatőrként 16-4-es a mérlege. Hill feljövőben van, de ez még nem lesz elég: Torres győz pontozással.

rodriguezrosa.jpg
Yair Rodriguez vs. Charles Rosa

Rodriguez a TUF: Latin America győztese, fekete öves taekwondós, 4-1-es a mérlege, és tavaly novemberben győzelemmel mutatkozott be a UFC-ben, ami királyul hangzik, de most nem lesz elég. Ketrec-tapasztalatát össze sem lehet hasonlítani Rosáéval: ő 10-1-es, és az az egy szem – pontozásos – vereségéért is csak gratulációt érdemel. Fight of the Night-teljesítményt húzott ki Dennis Siverből, és agresszív stílusának köszönhetően ugyanezt kihúzhatja bármelyik ellenfeléből is – már amelyik van annyira képzett, hogy meglógjon a barna öves jitsus szubgép örökös támadásai elől. Rodriguez ehhez még nem elég rutinos – Rosa győz, szubbal.

gastelummarquardt.jpg

Kelvin Gastelum vs. Nate Marquardt

Nate Marquardt már régóta nem Great. Utolsó öt meccséből négyet elveszített, ebből kettőt KO-val. Én nem mondom azt, hogy 36 évesen már vissza kéne vonulnia, de az MMA élvonalában egyre kevesebb a keresnivalója. Kisebb szervezeteknél még simán arathat szép sikereket, és úgy érzem, lassan fontolóra is kell, hogy vegye ezt a forgatókönyvet, mert ha most is kikap, simán lendülhet Danáék kaszája. Márpedig kikap: a váltósúlyból felkiránduló Gastelumnak ezúttal nem okozott problémát a fogyasztás, és karrierje első vereségéről érkezőben extra motiváció dolgozhat benne. Mini Cain rálép a gázpedálra, és addig nyomasztja Marquardtot, amíg meg nem szerzi a győzelmet – finishsel.

melendezalvarez.jpg

Eddie Alvarez vs. Gilbert Melendez

Fight of the Night-esélyes párosítás, ami jóval kevesebb figyelmet kap, mint amennyit megérdemelne. A Bellator és a Strikeforce bajnokaiként olyan bunyósok találkoznak most, akiket sokáig „a legjobb könnyűsúlyúak a UFC-n kívül”-bélyeggel illettek. Mindketten régi iskolás, „harcos” harcosok, nagyon agresszív stílussal, és erős bokszoló alapokkal. Alvarez kezei jobbak, lábmunkája fifikásabb, valódi KO-ereje van, és imádja az adok-kapok szituációkat. Melendez boksza is remek, de ha lemegy hülyébe, és megint beleáll a pitbullharcba, mint Diego Sanchez ellen, akkor könnyen lehet, hogy aludni fog. Viszont nem hülye, úgyhogy nem fog: ökölharc az lesz, egészen addig, amíg Melendez a ketrechez nem szorítja Alvarezt, és ki nem birkózza/piszkos bokszolja a pontozásos győzelmet. Vér!

cainwerdum.jpg

Cain Velasquez vs. Fabricio Werdum

Még mindig nehezen hiszem el, hogy ez a meccs tényleg meg fog történni. Cain Velasquez ilyen-olyan sérülései miatt csaknem két éve járt utoljára a ketrecben, és ez akkor is aggasztó, ha egyáltalán nem öreg: fizikailag most, harminckét évesen kell csúcsformában lennie. Eddig nem sínylette meg a teljesítményét egyik kihagyása sem, de előbb-utóbb el kell érkeznie annak a pontnak, amikor a műtétek sora benyújtja a számlát. Az egyik nagy kérdés tehát az, hogy a harminckét életév valójában mennyit jelent Velasquez harcos-éveire lefordítva. A másik kérdés mentális természetű.

Werdum a teljes MMA-mezőny egyik legravaszabb bunyósa. Nagyon érdekes, és nagyon hatékony a mentális hadviselése: folyamatosan dumál és csapdákat állít, de nem úgy, mint Conor McGregor, vagy bármelyik Diaz tesó. Ő nem aláz és nem próbál megfélemlíteni, inkább csak... fura.

Furák a gesztusai, furák a beszólásai, hogy az arcáról már ne is beszéljünk – ezzel sikeresen zavarja össze ellenfeleit, akik a harci üzemmódból ugyan csak a másodperc töredékéig zökkennek ki, a brazil viszont ezeket a szemvillanásnyi időket használja ki könyörtelenül, és büntet. Főleg a kevésbé éles harcosok ellen arat sikereket – az, hogy a meccsükre esélyesként érkező Travis Browneból egyenesen bohócot csinált, nagyban ennek a fura a mentális hadviselésnek volt köszönhető.

Werdum derült égből előhúz egy WTF-beszólást, és amíg Browne meghökkenten pislog, érkezik a kombó

Velasquez sem túl eszes ember, úgyhogy ebből a szempontból simán sebezhető. Az is igaz ugyanakkor, hogy ha van ember, aki a ketrecben géppé tud változni, akkor az biztosan az amerikai-mexikói: amint int a bíró, minden megszűnik körülötte, és beindul a durva nyomasztás-birkózás-piszkos boksz-ismétlés program. Hogy ez működjön, ahhoz továbbra is meg kell legyen Velasquezben a sebesség, és itt kanyarodunk vissza a ringrozsda kérdéséhez: nem tudjuk, mennyire lassult le a Junior dos Santos második meggyilkolása óta eltelt időben. Ha nem tudja úgy lopni a távolságot, mint korábban, akkor a felnyíló másodpercekben simán eljuthatnak az agyáig Werdum piszkos kis trükkjei, összezavarhatják derék, de nem túl bonyolult kompjúterét, és akkor bajban van.

Nagyon nehéz mérleget vonni – szeretnék hinni abban, hogy Velasquez úgy tér vissza a ketrecbe, ahogy elhagyta: abszolút csúcsformában. Ennek nincs köze ahhoz, hogy melyik harcost szeretem jobban, egyszerűen bűn lenne, ha a Fedor Emelianenko utáni korszak messze legjobb nehézsúlyú bunyósát a kurva sérülések csinálnák ki. Szóval nagyon remélem, hogy nem lesz semmi ringrozsda, fájós térd, meg egyebek, és teljes harci díszében láthatjuk viszont azt az egészen különleges és egyedülálló jelenséget, amit Cain Velasqueznek hívnak. Ha ez összejön, akkor Velasquez győz TKO-val. 

A gála mérlegelésének eredményei:

Cain Velasquez (242) vs. Fabricio Werdum (236)
Eddie Alvarez (156) vs. Gilbert Melendez (156)
Kelvin Gastelum (185) vs. Nate Marquardt (184)
Yair Rodriguez (145) vs. Charles Rosa (145)
Angela Hill (115) vs. Tecia Torres (114)

Chico Camus (126) vs. Henry Cejudo (125)
Drew Dober (155) vs. Efrain Escudero (156)
Alejandro Perez (136) vs. Patrick Williams (136)
Johnny Case (155) vs. Francisco Trevino (154)

Augusto Montano (170) vs. Cathal Pendred (170)
Gabriel Benitez (145) vs. Clay Collard (146)

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr397539524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása