TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Dana White: Ha kell, megfosztjuk Cain-t a címétől

2014.11.17. 16:38 td_titusz

Dana-White-UFC-144-pre-press-3.jpg

Dana White rendszeres vendége a The Download nevű UFC-s műsornak, melyben a legaktuálisabb történéseket vesézi ki a szervezet elnöke. Lássuk, milyen témákat érintettek.

Cain Velasquez, és a nehézsúlyú ideiglenes-bajnoki öv

ufc180-werdum-hunt.jpg

Egyik ilyen - bulváros frázissal élve - forró téma Cain Velasquez. Az amerikai-mexikói bajnoknak most hétvégén kellett volna címet védenie Fabrico Werdum ellen, azonban Cain ismételten megsérült. A beugró szerepét Mark Hunt vállalta, és a mérkőzés az ideiglenes (ún. interim) bajnoki övért zajlott és Werdum győzelmével ért véget. Velasquez tervek szerint 2015 márciusában tér vissza. Amennyiben ez nem jön össze, úgy Velasquezt meg fogják fosztani bajnoki státuszától. Dana White:

 „Ebbe az irányba haladunk. A mexikói gálán (UFC 180) ideiglenes bajnokot avattunk. Tehát, ha Cain nem lesz képes küzdeni legközelebb, akkor a mostani meccs győztese lesz a bajnok.”

Egy biztos, a Werdum vs. Hunt párosítás nem okozott csalódást. White szerint Huntnak ez a tökéletes időzítés volt a visszatérésre és címszerzésre, méltatta Werdumot is, hiszen nehézsúlyban ritkán látni repülő térdest.

A túl kemény edzésekről

Ha már Velasquez szóba került, White nem tudott elmenni amellett a kérdéskör mellett, hogy mostanában rengeteg harcos sérül meg a felkészülés alatt. Idén ez olyan nagy számot öltött, hogy White-ot is komolyan aggasztani kezdte a helyzet:

„Ha megnézzük az NFL-t, edzésen nem ütik egymást a srácok. Minden héten mérkőzést játszanak. Az MMA edzés hatalmasat fejlődött, és teljesen más szintre érkezett meg. Úgy gondolom, hogy ideje lenne egy kicsit visszafogni ezt."

Luke Rockhold kapcsán pár gondolat

rockhold_bsping.jpg

Rockhold egy héttel ezelőtt megnyerő magabiztossággal győzte le az angol Michael Bispinget. Dana White hozzátette, hogy Rockhold volt az első ember, aki Bispinget le tudta kopogtatni, pedig az angol mögött 33 mérkőzés van már.

„Rockhold teljesítménye megmutatta nekünk, hogy milyen szinten is van, mert akárki akármit gondol Michael Bispingről, mint harcost, mindenki tiszteli őt. Lehet rá mondani, hogy ő a válasz vonal a top10 és a többi harcos között („gatekeeper”), de sok nagyon komoly embert legyőzött.”

Rockhold a győzelem után kihívta Jacare Souzát, akit korábban még a Strikforcenál győzött le, és vette el tőle bajnoki címét. Két nappal később Rockhold továbbment, és elmondta, hogy teljesen meglepődött, hogy a 185 fontos divízióban a brazilt föléje rangsorolták. White szerint Rockholdnak valahol igaza van.

„Rockhold az ötödik helyre van sorolva, szerintem a Vitor Belfort ellen elszenvedett veresége miatt. De rámutatott valamire. Legyőzte Jacarét, és fenomenálisan jó volt Bisping ellen. Hogy a fenébe lett ötödik? Jó kérdés."

White szerint sok ellenfél van, aki közül választani tudnak Rockholdnak. Luke elmondta, hogy folyamatosan kész lesz arra az esetre, ha Vitor Belfort kiesik Weidman elleni meccsről, melyet tervek szerint az UFC 184-es gálán tartanak. White erősen elgondolkodott azon, hogy Rockhold következő ellenfele Lyoto Machida legyen.

Nos, ezeket mondta kopasz barátunk a The Download riporterének. Kíváncsi leszek, hogy Cain vissza tud-e térni márciusban, a ma hajnali UFC 180 győztese ellen.  A másik ágon említett Rockhold vs. Machida meccs igazán felborzolta a képzeletem, egy ütős összecsapás lenne, és komoly teszt Rockholdnak, hogy valóban ott a helye a top5-ös középsúlyú harcosok között.

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr26899265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása