TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Rockhold ragyogása Bisping végső bukása?

2014.11.10. 19:02 td_axl

rockhold_bsping.jpg

Hétvégén Sydney adott otthont az UFC Fight Night 55: Rockhold vs Bisping gálának. A fight card nem hozott túl nagy neveket, Palelei és Perason neve volt az átlag MMA/UFC fan számára ismert, de ha figyelembe vesszük, hogy manapság a kevésbé felkapott nevek vérüket ontják a jövőbeni meccsajánlatokért, akkor a kisebb gálák szórakoztatóbb bunyókat hoznak manapság, mint a jóllakott nagyágyúk alibizései. Ez annyira igaz volt, hogy rekordnak számító 11 idő előtti győzelem született az est folyamán, jah igen, összesen is ennyi meccs volt. Nice.

A főmérkőzésen Luke Rockhold és Michael Bisping találkozott, Az a két srác, aki nagyon hasonló büszkeségi faktorral rendelkezik, és egy bekóstolásos megjegyzés véget nem érő emberkedéses spirált indított esetükben. Twitter, interjúk és az UFN 55 felvezetése, minden fórumon ment az ekézés. Mondjuk Bisping esetében ez nem újdonság, sőt, alap szolgáltatásnak vehetjük tőle, Luke meg partner volt ebben. Az a Luke, aki nehezen emésztette, hogy Striekforce bajnokként érkezve az UFC-hez nem fogadták királyi eleganciával, ráadásul Belfort mozijelenetbe illően fordulva rúgta le a fejét. Sokan legyintettek is hogy nahh, a Strikeforce aranygyerek ennyit ér az UFC-ben. Mondhatnánk, hogy Vitor akkor volt TRT-karrierje csúcsán, de ne legyünk ilyen szemetek, fogjuk Luke UFC lámpalázára a dolgot, mert mégis a bajnokképző AKA-ból érkezett, előtte pedig nem sokkal azt a Jacarét verte, aki manapság erőszakolni jár a ketrecbe az UFC-ben.

Mentális handicap-jét pedig most lépte át Rockhold hétvégén, ugyanis az üzembiztosan egyenletes formát hozó Bisping ellen szembetűnő volt a csoportkülönbsége. Ránézésre egy számmal ugyan nagyobb volt, de gyönyörű állóbunyóval úgy lopta a távot, ahogy akarta, Bispinget meg hagyta, hagy keresse őt. Távolról meg küldte a vonalon húzott technikáit, saját játékában verte az angolt. Michaelt ugyan hátráltathatta a véletlen fejeléses felrepedés, de olykor többet foglakozott Dean-el, mint Luke-al, fejben most ő nem hozta a profizmusát. A befejezés, pedig briliáns volt. Mindig is díjaztam, ha egy látványos fejrúgást követően nem akar valaki mindenáron TKO-t gépelni, szubba rántva Rockhold ellenfelét, egykezes fojtással nyert. Olyannyira tetszetős volt a finish, hogy Ryron and Rener Gracie is jól kielemezte CM Punk közreműködésével. Igen a WWE nagyágyú CM Punk-ról van szó.

Ezzel egy magabiztos üzenetet küldött a súlycsoport elitnek, mert címmeccset nem kap, legalábbis egy meccset még tutira le kell hoznia addig. Ez a Luke azonban vérprofi volt, top 5-ös szinten van. Bisping meg ismét visszamegy a ködbe, ahol Kenny Florian várja és üdvözli az öv nélküliek táborában, akiknek mindig csak egy hajszál hiányzott. Michael jelezte, hogy itt még nincs vége, visszatér és továbbra is a címet akarja. 36 évesen sikerülhet neki egy újabb sorozatot felépíteni és kitartani a végén egy címmérkőzés végső győzelmi pillanatáig?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr276884717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása