TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Sebezhetetlen lesz McGregor?

2016.01.07. 14:47 td_interim

2dvtvu1.jpg

Úgy tűnik, most már mindent tényező adott hozzá.

8_corners_banner_blog.gif 

A UFC vitathatatlan pehelysúlyú bajnokát, Conor McGregort állóharcban eddig meg sem tudták karcolni a szervezetnél – annál többet szívott, amikor először nézett szembe igazi birkózóval. Chad Mendes a UFC 189-en, mielőtt elsült volna az ír bal keze, alaposan megnyomorgatta Conort a földön. Levinni gyerekjáték volt, és bár utólag azt hangoztatták, hogy McGregor 80%-osan szakadt térdszalaggal készült a mérkőzésre, ennyi még senkit sem fog meggyőzni arról, hogy Conor birkózása, de legalább a levitel-védelme jó.

Ez a helyzet most gyökeresen megváltozhat. Tegnap csatlakozott a dublini Straight Blast Gym csapatához az egyik legizgalmasabb feltörekvő birkóterminátor, Makwan Amirkahni. A kurd származású finn bunyós twitteren osztotta meg első benyomásait Írországról, a rá jellemző szórakoztató módon: 

 

Írország, a taxisofőr, a nő a recepción és a szakács is úgy beszél, mint Conor McGregor. Majdnem nyomtam egy egylábas levitelt a hotel takarítóján.

Aztán az első edzés után le se lehetett törölni a vigyort a képéről, az edzővel, az edzőtársakkal, mindenkivel meg volt elégedve, új otthonra talált: 

És rövidesen kikerült az első SBG-s sparringvideó is – még nem Conorral, csak a hozzá hasonló mozgáskultúrájú Brian Moore-ral. 

Amirkhani négy éves kora óta birkózik, szabad- és kötöttfogásban egyaránt. Aki még nem csodálkozott rá a tudására – senkit sem hibáztatok, eddig a UFC-nél volt egy nyolc másodperces TKO-győzelme, meg egy 1:41-es hátsó fojtásosa – , annak itt egy videó. Az akció egy hosszas, romantikus bevezető után indul be: 

Amirkhani nemrég még Alexander Gustafsson csapattársa volt az Allstars Trainig Centernél, de decemberben elhagyta a stockholmi klubot. Mindenkivel remekül kijött, de állítólag az egyik edzője lenyúlta a nőjét, ezt nem vette be a gyomra – ezért döntött a költözés mellet. És ezért léphet most szintet McGregor.

A két dudás ezúttal ráadásul meg is férhet egy csárdában. Amirkhaniban az eddigiek alapján megvan a potenciál, hogy egyszer majd a pehelysúly bajnoki címéért verekedjen, de mint hogy McGregor rövidesen úgyis felmegy könnyűsúlyba, a finn valószínűleg nem veszélyezteti majd az ír státuszát. Conor persze, mint ismert, 145 és 155 fonton párhuzamosan akar versenyezni, de azt sokáig úgysem lehet csinálni.

Tavaly nyáron egy ideig úgy tűnt, McGregort nem más, mint a combat szambófenomén Khabib Nurmagomedov fogja földharcból edzőtársként okítani, de abból nem lett semmi. Nurmagomedov az SBG-vezér John Kavanagh-gal és Frankie Edgarral együtt leszerződött a bahreini herceg MMA-szupercsapatába, de ők végül csak szemináriumokat adnak a közel-keleti klubban, nem igazi erőegyesítésről van szó. Amirkhani viszont teljes jogú klubtag lett az SBG-nél, úgyhogy ebből nagy dolgok is kisülhetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr968249148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása