TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Monty Python Repülő Ketrece

2015.11.08. 18:13 td_interim

belforthendo3.jpg 

A UFC Fight Night 77 főmeccsét az abszurd humor szerelmeseinek ajánljuk.

12083734_1066589436685117_507807270_n_1.jpg 

Ha valaki azt fontolgatta, hogy ír egy MMA mérkőzés-paródiát, akkor azzal elkésett: a ma hajnali UFC Fight Night főmeccsénél görbébb tükröt úgysem tudna a sport elé tartani. Már az alapszituáció is eszelős volt: egy többszörösen visszaeső kokszoló, egy kényes kérdések elől visítva menekülő önjelölt szentfazék csapott össze egy olyan emberrel, akinek – minden tiszteletemmel együtt – már rég a múzeumban lenne a helye. Ketten együtt nyolcvanhárom évesek. Az alapfelálláson túl maga a meccs pedig tényleg térdcsapkodósra sikerült, már ha el tudunk vonatkoztatni attól, hogy itt egy öregembert nagyon csúnyán megvertek.

Vitor Belfort és Dan Henderson a mérkőzés első két percében csak cammogva helyezkedett egymással szemben, és a másikat nézte fenyegetően, anélkül, hogy akármelyikük is bármi jelentőset csinált volna. Hendo még megindított pár rúgást, Belfort viszont még ennyire sem volt hajlandó – ha olyan ivós játékot játszottunk volna, hogy minden egyes kihagyott támadásnál lenyomunk egy felest, még a meccs végkifejlete előtt a detoxban kötöttünk volna ki. Pedig az is hamar érkezett, és az is teljesen valószínűtlen volt. A brazil a meccs harmadik percébe átlépve ráunt a szemezésre, és az első eleresztett csapásával gyakorlatilag be is fejezte a meccset. Fejbe rúgta Hendót, a földön meg még püfölte egy kicsit, és meg is volt a TKO.

 

A mérkőzés nem kecsegtetett új tapasztalatokkal, és valóban, semmi olyat nem tanultunk meg belőle, amit eddig ne tudtunk volna. Belfort leeresztett lufiként is veszélyes, Hendo meg már csak akkor az, ha a soros ellenfele állcsúccsal rohan a jobb öklébe. Az amerikai oldtimernek még két meccse maradt a szerződésén, és ahogy őt ismerni lehet, nem fogja őket szélnek ereszteni. Bunyózza le a maradékot gyorsan, ne üssék ki, aztán kezdje meg végre a jól megérdemelt pihenőjét.

AtomKO-k

A Fight Night 77 két olyan kiütést is hozott, amitől megfagyott az ember ereiben a vér. Alex Oliveira Piotr Hallmannt, Thomas Almeida Anthony Birchak-ot csapta ki. Utóbbit ítélem brutálisabbnak, és nem is kell magyarázni, miért:

View post on imgur.com

Tominhas ütőereje egészen páratlan a harmatsúlyban, most már tényleg itt az ideje, hogy a kategória legjobbjai is elkezdjék felskiccelni a stratégiát a fiatal brazil ellen, mert jön, jön, megállíthatatlanul.

Alex Oliveira Piotr Hallmann elleni kiütése sem volt kisebb, mint a fenti, de – talán azért, mert itt nem omlott össze senki sem kicsavart végtagokkal – emberibbnek látom, hangozzon ez bármilyen hülyén is.

 

Nagyon tetszik, ahogy a brazil a fejmozgását használva együtt gördül a lengyel ütéseivel, aztán a lendületét kihasználva zökkenőmentesen fűzi át a védekezését támadásba. Esztétikus munka, könnyű elfeledkezni arról, hogy ennek a végén is eszméletét vesztette valaki.

Egy jó és egy rossz bírói döntés

 

Patrick Cummins túl kevés volt Glover Teixeirához. A jó levitelek és a jó fejmozgás csak átmenetileg volt elég, aztán mindkettő elfogyott, és az ex-barista ezek nélkül szinte meztelen volt a UFC félnehézsúlyának egyik legfélelmetesebb ütőjével szemben. Herb Dean bíró a második menet elején MMA-ban ritkán látható módon álló TKO-t hirdetett, hogy védje az amerikai egészségét. Jól döntött.


A felvezető kártya főmeccsén annál rosszabb leintés született: Gleison Tibau fojtása szoros volt ugyan, de Abel Trujillo nem csak, hogy nem kopogott, el sem ájult. Keith Peterson bíró ezt nem tudta – mert meg sem nézte, ernyedtek-e a bunyós karjai – így megfosztott minket egy mozgalmasnak ígérkező mérkőzéstől.

Valódi kopogtatások

A Tibau-Trujillo-fiaskó előtt voltak igazi szubolások is. Clay Guida túl hebrencs volt, és rögtön az első levitelénél beszorult a nyaka Thiago Tavares guillotine-jába:

 

Chas Skelly hátsó fojtással intézte el Kevin Souzát:

 

Matheus Nicolau pedig japanese necktie-jal kopogtatta Bruno Koreát:

 

A gála legjobb meccse Jimmie Rivera és Pedro Munhoz küzdelme volt, ahol az amerikai az első menetben hülyére bokszolta a brazilt, aki a másodikban képes volt megújulni, és onnan remek, akciódús és látványos bunyó kerekedett. Ne hagyjátok ki.

A UFC Fight Night 77 teljes eredménysora:

Vitor Belfort def. Dan Henderson KO (fejrúgás és ütések) R1 2:07
Glover Teixeira def. Patrick Cummins TKO (ütések) R2 1:12
Thomas Almeida def. Anthony Birchak KO (ütés) R1 4:22
Alex Oliveira def. Piotr Hallmann KO (ütés) R3 4:06
Rashid Magomedov def. Gilbert Burns egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27) 
Corey Anderson def. Fabio Maldonado egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27) 

Gleison Tibau def. Abel Trujillo szubmissiön (hátsó fojtás) R1 1:45
Johnny Case def. Yan Cabral egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28) 
Thiago Tavares def. Clay Guida szubmissiön (guillotine fojtás) R1 0:39
Chas Skelly def. Kevin Souza szubmissiön (hátsó fojtás) R2 1:56

Viscardi Andrade def. Gasan Umalatov egyhangú pontozás 
Jimmie Rivera def. Pedro Munhoz megosztott pontozás
Matheus Nicolau def. Bruno Korea szubmissiön (Japanese necktie) R3 3:27

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr268060190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása