TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kritizálta a Reebok-ot – kirúgták

2015.07.22. 16:08 td_interim

stitch_jpg.jpg 

Újabb régi motorosától vált meg a UFC.

 

Mindenki ismeri Jacob „Stitch” Durant. Ő a UFC legendás ketrec-segédje, aki a harcosok utolsó ellenőrzését végzi, mielőtt azok a küzdőtérre lépnének, és ő az, aki a menetek közti szünetben a vágások összefoltozásán dolgozik. Nincs nála jobb a szakmában: ha ő nem tud elállítani egy vérzést, akkor azt ott helyben nem is lehet. Mindenki szereti. Tegnap kirúgták.

Stitch hétfőn adott interjút a Bloody Elbow-nak, melyben a UFC Reebok-üzletének eddig kevéssé vizsgált vetületéről lebbentette fel a fátylat. Nem csak a harcosok veszítik el a támogatóikat, az új felállás miatt sorra hátrálnak ki a ketrec-segédek mögül is a szponzorok (igen, nekik is vannak – voltak olyanok).

Stitch azt mondta, UFC-s alapfizetése aprópénz, a havonta érkező támogatói csekkekből tudott normálisan megélni. És a ketrec-segédek – a harcosokkal ellentétben – még csak az eredeti összegekhez képest nevetséges kompenzációs pénzekre sem számíthatnak. Röviddel az után, hogy élesedett az interjú, Stitch kapott egy sms-t, majd egy hívást is egy meg nem nevezett UFC-képviselőtől, azzal, hogy a továbbiakban nem kínálnak neki szerződést.

Duran a 2001-es UFC 33 óta dolgozott az MMA-világ mammutjának – akkor kezdett náluk, amikor a „kevert harcművészetek” még felért egy szitokszóval, a gálák bevételeiből pedig pezsgős vacsorák helyett legfeljebb műbeles virslire futotta a vezetőknek. Stitchet Dana White hozta a szervezethez – egy Las Vegas-i K-1 gálán szúrta ki és bérelte fel a foltozómestert. Annyi viszont nem volt benne, hogy ő közölje Durannal a rossz hírt, akinek ez nyilván nem esett a legjobban.

Ez meg a másik, ami felhúz, hogy nem volt elég tökös ahhoz, hogy személyesen felhívjon. Valaki mással hívatott fel.

Stitch a hívás után rögtön az MMA-háttérmeló másik nagy öregjét, Burt Watsont tárcsázta. A „sztárok bébiszittere” február végén hagyta ott a UFC-t, mert egyes – szintén meg nem nevezett alkalmazottak – tiszteletlenül bántak vele. Úgy tűnik, ez most az aktuális mém arrafelé.

Nem mintha hiányát szenvedném a munkának. Csak arról van szó, hogy nagyon élveztem a UFC harcosaival és alkalmazottaival dolgozni. Ez felért egy tökönrúgással. Dana azzal, hogy nem személyesen ő hívott, hogy még ennyi sem volt benne, csak megmutatta az igazi arcát.

Korábban White és Lorenzo Fertitta UFC-vezetők rengeteget foglalkoztak a harcosaikkal és alkalmazottaikkal. Ma már – mondja Stitch – ha összefutnak egy rendezvényen, White még csak nem is köszön neki.

Dana egyértelműen megváltozott. Most már csak a nyereség számít neki. Régebben ez egy harcos-barát környezet volt.

Attól azért nem kell félni, hogy felkopik Stitch álla. Mint mondja, mindig átmehet bármely más MMA-szervezethez, hiszen a UFC-n kívül mindenhol engedélyezik a szponzorplecsnik viselését. Duran rég óta foltozgat bokszolókat is, ott pedig igazán csinos összegeket szakíthat egy-egy fellépésével, hiszen azokon a gálákon nem a szervezet, hanem az egyes sportolók fizetik ki. Stitch pedig dolgozik többek között Vlagyimir Klicskónak, de most írt alá Andre Bertonál is, szeptemberi, Floyd Mayweather Jr. elleni meccsére.

Baromi furcsa lesz, hogy nem látjuk többé ezt a kedves régi motorost, és naná, hogy nem csak nekünk, nézőknek, hanem többek között nekik is:

Még egy jó arccal kevesebb. 

Megérkezett a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr737647308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása