TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JUDO: Tóth Krisztián naplója a Judo GP Budapestről #1

2015.06.13. 21:56 td_axl

 toth_krisztina_judo_gp.jpg

Sziasztok, mint igéztem, bloggolok egy kicsit az itthoni Judo GP(Grand Prix)-ről. Először is magáról a versenyről illetve a judoról szeretnék nektek egyfajta betekintőt írni.

 

Próbálok úgy írni, hogy akik nem járatosak a sportban, azok is megértsék. A judo az utóbbi néhány évben nagyon sokat fejlődött, a legnépszerűbb küzdősportok közé lehet sorolni. Sokkal inkább eladhatóbb, nézhetőbb és élvezhetőbb, mint régebben. Ezt annak lehet betudni, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) rengeteg olyan pénzdíjas versenyt rendezett, amin jelen volt a média is. Pár szabálymódosítás is történt pontosan azért, hogy sokkal akciódúsabb és pörgősebb mérkőzéseket láthassanak az emberek.

Globális tekintetben is jónak számít a magyar judo, kis országunk rengeteg jól képzett versenyzővel rendelkezik és nagyon sok olyan szakember van, akik tudatosan csinálják mindazt, amit lényegesnek találnak a fejlődés érdekében. Létszám tekintetében a verseny jónak minősül, valamivel gyengébb, mint tavaly, de még mindig sok judos jött megmérettetni magát. Mindez számokban: 5 kontinens, 67 ország, 413 versenyző.  A Judo GP első napján a kis súlyok mérkőznek meg, férfiaknál: 60,66,73kg, nőknél:48,52,57,63 kg. Név szerint a magyarok: női: 48Kg:Csernoviczky Éva, Pupp Réka 52Kg: Maros Barbara, Polgár Luca, Keliger Bernadett, Szabó Katinka 57Kg: Karakas Hedvig, Siroki Ibolya 63Kg: Mihovics Szabina, Szabó Franciska, Polyák Krisztina. Férfiak: 60Kg:Bartha Ákos,Szabó Csaba, Petka Roland 66Kg: Zámbóri Bence, Hagyó Gábor, Majer Tibor, Őri Felicián 73Kg: Ungvári Miklós, Juracsek László, Hostyánszky Dániel, Szabó Frigyes. Ez azt jelenti, hogy 22 magyar versenyző volt a 204-ből. Ezen versenyzők nagy része fiatal, rutintalan cselgáncsozó, akik előtt még rengeteg lehetőség lesz. Két embert szeretnék kiemelni a mai napból.

hedvig.jpg

Az egyik Karakas Hedvig (57Kg): remek, határozott judoval sikerült ma ötödik helyezést elérnie. Nagyon régóta van a legjobb judosok között. Először venezuelai ellenfele felett diadalmaskodott 3-1 shido arányban (shido-büntetőpont), a japán Tamaoki ellen wazarival kikapott (wazari-oldal és hát esés 7 pont) vigaszágon elverte a német Roper-t ippon-nal (10 pont hátra esés, azonnal vége a meccsnek) és a bronzmérkőzésen vitatható meccsen kikapott az amerikai Malloy ellen gs[golde score(aranypont)-ban shidoval]. Hédi a Honvéd versenyzője és saját véleményem szerint London után (5. helyezés) ki fog jutni a riói olimpiára is, ahol bármi megtörténhet.

ungvari_miklos_judo.png

A másik személy nem más, mint Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmesünk (2012, London 66Kg). Rutinos "öreg róka", több, mint egy évtizede szállítja a jobbnál jobb eredményeket hazánknak. Magabiztos volt egész nap, látszott rajta, hogy ma mindent ki fog hozni magából .Mi sem bizonyítja igazamat, mint az, hogy 5 meccseből 4-et ipponnal nyert és egyet yukoval (5pont,oldalra esés vagy megtört tehnika). Rengeteg ember, gyerek példaképe, akire nagyon büszkék lehetünk. Sorrendben angol,spanyol,svéd,belga és szlovén klasszisokat győzött le, ez úton is gratulálok neki!

A Papp László sportcsarnok majdnem tele volt, aki akar, vagy kapott egy kis inspirációt, az feltétlenül jöjjön el és szurkoljon holnap velünk a többi magyar versenyzőnek! 10.00-tól kezdődnek a selejtezők 17.00-tól pedig a döntők! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

írta: Tóth Krisztián

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr907541598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása