TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JITSU: Szűcs Kristóf nem pihen

2016.06.10. 15:00 td_interim

13343030_10154194960674898_6506964072115473924_n.jpg

Kristóf mesterével, Max Carvalhóval, és a világbajnoki ezüsttel 

Szűcs Kristóf nemrég tért haza Amerikából, ahol az IBJJF brazil jitsu világbajnokságán ezüstérmet szerzett. Megkértük, hogy meséljen az élményeiről. Kattintás után jön az interjú.

 

tdmg_banner.png

 

A TDMG-arc Szűcs Kristóf az Egyesült Arab Emírségek Jiu-Jitsu Szövetség (UAEJJF) vébéje után a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség (IBJJF) Long Beachen rendezett brazil jiu-jitsu világbajnokságán is ezüstérmesként végzett: lila övesként, 100 kilós kategóriában állt fel a dobogó második fokára. Kristóf nemrég tért haza Amerikából, mi pedig, mint a vébé előtt, most is megkértük, hogy meséljen egy kicsit.

A verseny előtti utolsó napokat a BJJ-klasszis, most már MMA-ban küzdő Orlando Sanchezzel edzve töltötted. Mit tett ez hozzá a felkészülésedhez?

Orlando rendkívüli személyiség, és ezt nemcsak a tatamin elért sikereire értem, hanem mint emberre is. Mióta csak ismerem, mindig nagyon közvetlen volt, és ott segít, ahol tud, legyen szó szállásról vagy technikai illetve mentális felkészítésről. A vb-felkészülés alatt egy Illinois-i jitsu-csapat is nála edzett, így elég jó sparringokat kaptam.

Három győzelemmel kezdted a tornát, két meccset fojtással, egyet pontozással nyertél meg. Sorban Rafael Cabral, Ryan Walsh és Brent Belzun voltak az áldozataid. Hogy emlékszel vissza rájuk?

A meccseimet azóta nem néztem vissza, kissé ködösek az emlékeim, de úgy éreztem, végig dominálok, két meccset sikerült is idő előtt befejeznem.

A döntőben végül Victor Hugo Costa Marquestől pontozással kaptál ki. Milyen volt maga a meccs, milyen jitsus Victor Hugo?

Mivel eggyel fentebbi súlycsoportban indultam, korábban még nem találkoztam vele, és nem is ismertem a játékát. Idén a brazil bajnokságon remekelt, de mást nem sokat tudtam róla. Erős guardos volt, nem sikerült megpasselnem, végül átforgatással nyert. Később ő megnyerte az abszolútot is lila övben, ami mindenképp arra utal, hogy komoly ellenfél volt/lesz.

nb.jpg

Kristóf a dobogó második fokán

Milyen reakciókkal találkoztál a helyszínen? Kint voltak a sportág sztárjai is?

A hangulat mindig elképesztő, olyan tudás gyűlik össze ilyenkor a piramisban, hogy szinte harapni lehet. Természetesen a legnagyobbak mind kinn voltak, mivel legtöbbjük Kaliforniában él. Egy-egy képre el lehetett kapni Werdumöt, Rodolfót, Marcelo Garciát vagy éppen Rickson Graciet is.

Milyen volt a szokásosnál eggyel nehezebb kategóriában gurulni?

Úgy éreztem, jól mozgok a nehézsúlyúak ellen, a súlycsoportok sohasem igazan érdekeltek, mindig csak az abszolút kategória. Ha pedig azt akarsz nyerni, akkor úgyis mindenkinél jobbnak kell lenned, súlycsoporttól függetlenül.

Most pihenés jön, vagy egyből keresed a következő versenyt?

Eleget pihentem sérülések miatt, szeretnék mihamarabb edzésbe állni, és új célokat kitűzni. Nyáron nem indulok versenyeken, és az idő is kiváló a szabadtéri edzésekhez, szóval három hónap jó felkészülést tudok végezni az őszi versenyekre. Legközelebb az Ázsia Open-en szeretnék indulni szeptemberben, Tokióban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr18797694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása