TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Helwani a szivárogtatással romba dönthette Lesnar visszatérését, ezért tiltották ki

2016.06.06. 14:30 td_interim

ariel-helwani.jpg

Legalábbis ez a hivatalos verzió. 

tdmg_banner.png

 

A UFC 199, amellett, hogy fantasztikus volt, botrányos is: a Luke Rockhold-Michael Bisping 2 főmeccs előtt kidobták a Forum arénából az MMAFighting.com teljes csapatát: Esther Lin fotóst, Casey Leydon videóst és aki miatt ez az egész bekövetkezett, Ariel Helwani riportert. Az ok: Helwani a hivatalos bejelentés előtt kiszivárogtatta, hogy Brock Lesnar egyetlen meccs erejéig visszatér a UFC-be, a 200-as gálára. Az ügy kezd egészen nagy hullámokat vetni, olyan portálok is beszámolnak róla, melyek MMA-val amúgy csak szőrmentén foglalkoznak. A Yahoo! Sports – ami pont nem ilyen, ott külön, komoly MMA-rovat fut – megkérdezte Helwanit arról, hogy pontosan mi történt szombat éjjel.

A színfalak mögé kísértek a UFC presei, ahol Dana White azt mondta, hogy el kell hagynom az arénát. Úgy emlékszem, Dana azt említette, Brock Lesnar felháborodott azon, hogy idejekorán kiszivárogtattam a hírt, és hogy ez lehet, hogy tönkretette az üzletüket. Azt mondogatta: „Menj és tudósíts a Bellatorról. Mi nem akarjuk, hogy itt légy.” Mire én: „Mi rosszat tettem?” Amire ő: „Túl negatív vagy.”

Helwani két és fél órával a hivatalos bejelentés előtt szivárogtatta ki Lesnar visszatérését. Hogy a poén lelövése annyira kiakaszthatta volna a pankrátort, hogy lefújja az üzletet, az nehezen elképzelhető, minden esetre a UFC azóta már kivette a jubileumi gála hivatalos programjából a pay-per-view-éllovast. Ami persze lehet sima pr-manőver is.

Helwani a hírt élesítés előtt két biztos forrással erősítette meg. Azt mondja, a UFC vezetősége téglákra gyanakszik, de ő tagadja, hogy erről lenne szó.

Soha nem adnám ki a forrásaimat, szóval azt hiszem, most azt mondják, hogy van két tégla. De Isten a tanúm: nincsenek téglák. Őszintén mondom, nem tudom, mit gondoljak, majdnem zavarban vagyok, mert az emberek azt mondják: „Kiállsz az újságírásért.” De én nem végzek itt semmi komoly oknyomozó újságírást. Ez nem valami világszenzáció. Nem fogok érte Pulitzert nyerni.

Helwani elmondta: nem haragszik Dana Whitera és a UFC CEO Lorenzo Fertittára, és nem is bánta meg a szivárogtatást.

A UFC ismert a kontrollfreak magatartásáról, és arról, hogy igyekszik meggátolni minden olyan újságírói munkát, ami túlmegy a publicitás-növelésen. Dana Whitenak szó szerint van egy fekete listája, melyre felírja azokat az újságírókat, akik valóban komoly dolgokat igyekeznek feltárni a doppingügyek elhallgatásától a Reebok-üzleten át egyes bunyósok erőszakos bűncselekményeiig. Whitetól a médiamunkások nyilvános megszégyenítése/lehurrogása sem áll távol, Helwanit többször is kirúgta vagy kitiltotta a UFC rendezvényeiről, néhány éve egy női újságírót, aki megkérdőjelezte a UFC egyes húzásainak etikusságát, egyszerűen lekurvázott, tavaly pedig ott volt az az emlékezetes eset, amikor egy Reebok-üzletről érdeklődő újságírót azzal oltott le egy sajtókonferencián, hogy ráordított: „Ülj le és kussolj!”

Helwani az incidens után azt twittelte, hogy az eltiltása örökre szól, később a Los Angeles Times újságírója azt állította, ez félreértés, és neki azt mondták, a tiltás meghatározatlan idejű. Utóbbi a valószínűbb, az előbbin sem lepődnék meg, de mindkét verzió botrányos.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr398784054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WeAreEngerland 2016.06.06. 19:35:56

Azért nem tudom szerintem, kicsit kezd elszaladni a ló Dana papával, kezdve a Conor-s 200-ról való kivételek és ez a Helwani dolog is na meg arról nem is beszélve tegnap kitett Dana instára egy képet, és futótűzként terjedt alatta a #freehelwani hastag na erre az okos Dana mit csinált? Az összes követőjét aki kommentelt a képéhet ilyet blockolta... kb mint egy 4 éves gyerek. Mondjuk sok mindenről nem marad le az ember azok után, hogy Dana "You been lifting weights dana?" White leblokkolta mert nem postol semmit csak amit a UFC is de akkor is kész vicc az ember.

chuck-d 2016.06.06. 23:34:01

jó lenne, ha egy hírportálon tisztában lennének a kiszivárogtatás jelentésével, mert Helwani nem belső ember, aki bizalmas információt hozott nyilvánosságra, hanem egy újságíró, aki tette a dolgát. hírt adott, tudósított, beszámolt... azt hiszem van megfelelő szókészlet a magyar nyelvben a helyzetre.
az UFC meg Orwell szinten gáz, az újságírás nem a honlapjuk linkelése vagy guglifordítóba rakása.
szegény Ariel meg ott sírt a műsorában, karrierhalál és összetört álmok, küldjetek már neki egy HFC sajtókártyát. mert az is MMA, ahogy sorolhatnánk a szervezeteket.
www.youtube.com/watch?v=vdnBtmFd__M

WeAreEngerland 2016.06.07. 11:29:02

Kész vicc és szégyen amit a UFC csinál... ilyenkor jön ki hogy Lorenzo aki állítólag az egészet erőltette nem más mint egy sima maffiózó, ami mindig is volt és marad.
süti beállítások módosítása