TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Aldo: Conor kokszol

2016.04.03. 17:15 td_interim

jose-aldo-conor-mcgregor-1024x512.jpg

A brazil ex-bajnok egyre messzebb megy a vádaskodásban.

 tdmg_banner.png

Jose Aldo nem kapja meg az áhított Conor McGregor-visszavágóját a UFC 200-ra, helyette Frankie Edgarral küzdhet meg aznap, az ideiglenes 145 fontos bajnoki övért. A brazil klasszis otthon találkozott a sajtó képviselőivel, és folytatta az utóbbi hónapokban egyre jobban felizzó, és egyre több ellenérzést kiváltó savazókampányát.

Februárban azzal kezdte, hogy megjósolta: az írnek év végére egyetlen bajnoki címe se lesz, Conor UFC 196-os veresége után azonnal köpködni kezdett a social mediában, pár nappal később pedig szappanöklűnek titulálta az őt 13 másodperc alatt kiütő Notorioust. Most előhúzta a doppingvádakat is, szerinte McGregor telekokszolva készült Nate Diaz ellen, és mintegy mellékesen elhajtotta azt az ötletet, hogy más súlycsoportban, címszerzési lehetőség nélkül csapjon össze az írrel, holott januárban még pontosan az ellenkezőjével haknizott.

A meccs nem pehelysúlyban volt. Miért visszavágóznék vele más súlycsoportban, elérhető öv nélkül? Ahhoz, hogy lehozhassa ezt a meccset 155 fonton, telenyomták a testét koksszal, aztán elbújt valahova, ahol senki sem teszteli. Csak akkor tesztelik, amikor Las Vegasba megy, egy héttel a meccs előtt, akkor sokkal könnyebb kitisztítania a testét és bunyóznia.

A UFC 196 főmeccsén eredetileg a könnyűsúlyú bajnok Rafael dos Anjos mérkőzött volna meg McGregorral, de lábtörés miatt visszalépett. Ekkor heves kasztingolásba vágott a UFC, melynek során megkeresték a brazilt is, aki szerint az eljárás nem volt fair.

Úgy ajánlották fel a mérkőzést, hogy tudták, egyáltalán nem vagyok edzésben. De nem szólhatok semmit. Edzek, megverem Frankie Edgart, és azzal kiérdemlem, hogy újra a címért mehessek.

 

Minden nap telefonáltunk és sms-eztünk a visszavágóért, de semmi. Egy hónapig nem volt kommunikáció, három hétig vártam, hogy Dana White felhívjon, és amikor ráírt Dedére (Pederneiras, Aldo edzője), én épp Manausban játszottam egy jótékonysági focimeccsen. Akkor mondta, hogy pótolni kéne Rafaelt. Tudta, hogy nem vagyok edzésben, mert épp letudtam az orvosi eltiltásom. Előre tudták, kit küldjenek be Conor ellen. Ezt az utat követik, és szerintem ez piszkos dolog. Nem tárgyalnak. Megkérdezzük őket, de nem mindig kapunk választ. Amikor válaszolnak, akkor az van, amit mondtam, aztán hozzáteszik, hogy szeretnek minket. Ez kicsit fura, de mit tehetnék?

A versenyfutást végül Nate Diaz nyerte meg, aki 170 fonton csapott össze McGregorral, és hátsó fojtással kopogtatta a második menetben. Diaz tíz napos értesítéssel, tequilázós nyaralását félbeszakítva kezdett el készülni a meccsre. Az ellenfélkaszting körülményeinek ismeretében megkérdezték Aldót, szerinte különleges bánásmódban részesíti-e a UFC Conort.

Hogy így gondolom-e? Biztos vagyok benne. Nem csak ebben a helyzetben, de azóta ez van, amióta csak felbukkant. Mint mondtam, érthető, hiszen pénzről van szó, de tisztelned kell a másik oldalt is, mert egyedül nem csinálhatod meg a pénzt. Máshogy bánnak vele, megkapja ezt a visszavágót, ami szarra se jó. Nate is mondta, hogy szeretett volna visszavágózni azokkal, akiktől kikapott, de soha nem adtak neki lehetőséget rá. Ez a visszavágó semmit sem jelent. Szerintem fura, de mit tudok csinálni? Ők döntenek.

McGregor a UFC 200 főmeccsén megkapja a Diaz elleni visszavágóját, és Dana White UFC-elnök szerint a következő meccsén már a 145 fontos övét fogja megvédeni. Aldo nem olyan biztos ebben, szerinte az ír megpróbálkozik a 155 fontos kategóriával.

Vissza fog térni. Azt nem tudom, hogy rögtön ez után a meccs után, de visszajön. Nem hiszem, hogy túl sokáig eljutna, akár csak könnyűsúlyban is. Ott sem fog neki menni.

 

Nate megint nyer. Ő megszokta ezt a súlyt. Nagyon nehéz felmenni súlyban, és sikeresnek maradni. Most más lesz a helyzet, hogy Nate jobban fel lesz készülve. Az csinál majd, amit csak akar, az elejétől a végéig. Megpofozhatja, mindent megtehet, nyerni fog. Ezúttal lehet, hogy gyorsabban. Nate fel fog készülni, elég ideje lesz rá, és most hamarabb befejezheti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr228556892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása