TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Döbbenetes kiütést és újabb botránymeccset hozott a Glory 27

2016.02.27. 12:46 td_interim

simon_marcushandupsimon_marcus_v_artem_levin1glory27weighin_0_0.jpg

Sírni és nevetni egyaránt van okunk.

varsity_blog.gif 

A bunyósok helyett Al Wichgers bíró volt a főszereplője az Artem Levin vs. Simon Marcus 3-nak. A Glory 27 fő attrakciójaként érkező középsúlyú bajnoki címmeccs botrányba fulladt, Wichgers követhetetlen és felháborító ítéletei miatt Levin a harmadik menetben otthagyta a ringet, így az orosz diszkvalifikációjával Marcus ült fel a súlycsoport trónjára.

Akkor nézzük meg közelebbről, mi történt.

Mind Levin, mind Marcus a kick-box thai iskolájában nevelkedett, így mindkettejük stílusának hangsúlyos része a klincs. Ez már az előző találkozójukon is problémás volt, mert a Glory szabályrendszere nem kedvez a gyürkőzésnek: ha két bunyós egymásba kapaszkodik, alig néhány másodperc után szétválasztják őket, hadd menjen a szabad mozgásos akció. Levint és Marcust ez, ahogy tavaly, úgy most sem zavarta, ölelkeztek tovább.

Rögtön az első menetben történt egy nem mindennapi dolog. Levin kiesett a ringből, Wichgers agya pedig szabadságra ment: más magyarázat nincs arra, miért ítélte a kizuhanást a bíró leütésnek. Mintha csak a WWE-ben lettek volna, rászámolt az oroszra, aki már ezen felhúzta magát (hiszen így hátrányba került a pontozólapokon), de ez még csak a kezdet volt. A második menetben Wichgers levont Levintől egy pontot klincselésért – Marcustól miért nem? – a harmadikban pedig egy újabbat, és ezzel lett végleg tele a töke a regnáló bajnoknak. Öt másodperccel a menet vége előtt Levin elhagyta a ringet, feladva ezzel a Glory középsúlyú övét, melyet ezentúl Simon Marcus visel.

A Glory egyre lejjebb csúszik a hülye bírók miatt. A teljesen félrepontozott Robin van Roosmalen vs. Sitthichai Sitsongpeenong és a Nieky Holzken vs. Murthel Groenhart címmeccsek után ismét méla undorral hagyta ott az ember a gálát. Ha valami nem segít a kick-box ramaty helyzetén, akkor ez biztosan az, és ha valami segít abban, hogy a Bellator Kickboxing rövid úton kiüsse a Gloryt a világ vezető kick-box promóciója nyergéből, akkor megint csak: ez biztosan az.

Tovább ront a promóció helyzetén, hogy legnépszerűbb középsúlyújuk, Joe Schilling hamarosan búcsút int nekik. Stitch 'em Up a felvezető kártya főmeccsén egyhangúan kipontozta ellenfelét, így most már csak egyetlenegy meccse van hátra a Gloryban, utána dobbant a Bellator Kickboxinghoz. Igaz, a hírek szerint az utolsó bunyója a bajnoki övért megy majd, úgyhogy Schilling negyedszerre is találkozhat Marcussal – az legalább valódi háborúnak ígérkezik.

Maradjunk még a középsúlyban: megint nagyot ment Dustin Jackoby. A béna MMA-s most már szó szerint bajnoki kihívóvá transzformálta magát kick-boxban: Karl Roberson és Wayne Barrett kiütésével megnyerte a gála középsúlyú négyestornáját. Jackoby nem csak ezt a tornát, de a tavalyi, kihívói selejtező tornát is két meccs/két KO mérleggel teljesítette, plusz a két torna között, egy gálameccsen megint csak kiütötte Barrettet. Ha tippelni kell, azt mondom, először akkor is Schilling mehet Marcus ellen, csak utána próbálkozhat övszerzéssel Jackoby. Ami valószínűleg túl nagy feladat lesz neki, de akkor is: respekt.

És akkor ennyi szöveg után borzongjunk: a felvezető meccsek közt összejött 2016 eddigi legnagyobb sportági KO-ja. Guto Inocente bődületes forduló fej (nyak) rúgással alig negyven másodperc alatt kiterítette Demoreo Dennist: 

 

Ez a pillanat a gála egyéb történéseivel szemben valóban illett a promóció nevéhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr478423192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása