TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|JITSU: Magyarország felkerült Európa BJJ térképére!

2016.02.19. 10:31 td_Emree

 brazil.jpg

Vannak sportok Magyarországon, amik a szebb múlt és a beléjük ölt töménytelen mennyiségű pénz ellenére sem igazán járulnak hozzá az ország jelenkori sikereinek gyarapításához. És vannak, olyan sportok, amik nem tekintenek vissza hosszú múltra és az állam sem szponzorálja őket anyagilag, mégis egyre feljebb kapaszkodnak az elismerését vívott küzdelem létráján. Ezen utóbbi kategóriába tartozik a brazil jiu-jitsu is.

army_banner_blog.gif

A neves bjjee.com internetes oldal nemrégiben megpróbálta rangsorolni az európai országokat a BJJ-ben elért teljesítményük alapján. Azért, hogy a lehető legteljesebb képet tudják alkotni a BJJ európai helyzetéről kikérték a témában szintén jártas, többi weboldal és személyiség véleményét is. Ezek között  volt a bjjheroes.com, a bjjscandinavia.com, a jits.fr, de még Roger Gracie sem rejthette véka alá a véleményét a kérdésben.

A válaszadók végül a következő szempontokat vették alapul a válaszaiknál:

  • az adott országban élő fekete övesek száma
  • az adott országban jelenlévő klubok száma
  • az adott országban lévő versenyzők száma

Ezeket figyelembe véve a következő sorrend kerül megállapításra:

  1. Egyesült Királyság
  2. Franciaország
  3. Lengyelország
  4. Svédország
  5. Spanyolország
  6. Olaszország
  7. Portugália
  8. Finnország
  9. Németország

Ugyan a 10 közé nem jutott be Magyarország, azonban a cikkben, melyben erre a megállapításra jutottak az írok, egy másik listát is közzé tettek. Ebben 20 akadémiát soroltak fel, amiket azoknak ajánlanak, akik a kontinensre látogatnak és gurulni szeretnének. Magyarország egyből két klubbal is képviselteti magát ezen, ami szerintem jól visszaadja azt, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül hazánkban ez a sport. Haladjunk abc sorrendben!

Carlson Gracie Budapest– Budapest

cg-hungary.jpg

A Carlson Gracie Hungary, a magyar BJJ úttörő Sztraka Mihály szakmai irányításával működik. 9-nél több fekete övese és rengeteg barna, valamint lila övese van, így egy nagyon erős csapatról van szó. Híven a Carlson Gracie hagyományokhoz, a kemény, zúzós stílusú jiu-jitsut részesítik előnyben.

Gracie Barra Budapest– Budapest

screen-shot-2016-02-15-at-4_07_49-pm.png

Ezt az akadémiát az egyik legjobb fekete öves versenyző, Max Carvalho vezeti, aki 2005 óta tartózkodik Magyarországon, és már 7 fekete öves tanítványt nevelt ki. Őket követi egy csomó barna és lila öves, akik között olyan nagyágyúk vannak, mint a világbajnok Szűcs Kristóf.

A teljes, angol nyelvű cikk itt érhető el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr438401176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása