TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Rousimar Palhares megúszta kétéves eltiltással

2015.10.30. 17:22 td_interim

hi-res-b0da0458938696c1f0667981c3cbab07_crop_north_1.jpg 

A brazil 37 éves korában roncsolhat újra ízületeket.

 

A Nevadai Atlétikai Bizottság tegnapi meghallgatásán két évre eltiltotta Rousimar Palharest, emellett 40 000 dolláros büntetés megfizetésére és az eljárás költségeinek megtérítésére kötelezte a brazil harcost. Palhares eltiltása visszamenőleg, augusztus elsejével lépett érvénybe.

Palhares sportszerűtlen viselkedésért kapta a büntetéseket: a WSOF 22-n megvédte ugyan váltósúlyú bajnoki címét Jake Shields ellen, de a meccs során folyamatosan az amerikai szemét kaparta, a harmadik menetben pedig, Shileds kopogása és a bírói közbeavatkozás után is tovább facsarta a kimurát. Palharest a gála után a WSOF megfosztotta váltósúlyú bajnoki címétől, és meghatározatlan ideig eltiltotta.

Palhares és menedzsere Skype-on keresztül, ügyvéd nélkül vettek részt a meghallgatáson. Steve Mazzagatti bíró Palhares hátát csapkodva igyekezett véget vetni a meccsnek Shields kopogásakor, a brazil egészen észbontó verziót adott elő erről: először azt állította, hogy a meccs végén nem tudta, ki érinti meg a hátát, mert nem látta Mazzagattit (dude, mégis ki lett volna az?). Aztán ezt arra módosította, hogy azt hitte, Shields csapkodja a hátát – majd még csavart egyet mindezen, és azt állította, úgy érezte, Shields nem kopogott, hanem térddel támadta. Hi-he-tő.

Palhares 2010-ben kezdte a kopogás utni túlfacsarásokat. Első áldozata a UFC-ben Tomasz Drwal volt, három évvel később, Mike Pierce megkínzásakor repült a szervezettől. A WSOF azonnal befogadta, ahol rögtön első meccsén megnyerte a váltósúlyú bajnoki címet. Ezt Steve Carl ízületei bánták. Első címvédésén Jon Fitch térdét facsarta túl, aztán jött Shields.

Ilyen előélet után kapott Palhares két évet, miközben Nick Diaz marihuána szívásért kapott ötöt – igaz, utóbbit lehet, hogy el is törlik. A NSAC döntései tehát továbbra is elképesztőek, ennél már csak az klasszabb, hogy a Diaz-petíció sikerének hatására elindult a Palhares eltiltását célzó netes aláírásgyűjtés is a Fehér Ház oldalán. Akinek van erre ingerenciája, az itt vétózhatja meg Nevada döntését.

A meghallgatáson egyébként – mint azt előre közölték is – nem vették elő Steve Mazzagatti bírót, pedig lehet, hogy nem ártott volna: az MMA élvonalának egyik leginkompetensebbje arról ugyan nem tehetett, hogy a begőzölt brazil nem állt le, amikor a hátát csapkodva megpróbálta leinteni a meccset, arról viszont igen, hogy előtte Palhares három meneten keresztül kaparta Shields szemét. Mazzagatti ugyan elsőre szólt a brazilnak, hogy ne csinálja, és később meg is fenyegette, hogy levon tőle egy pontot, de amikor folytatódott a kaparászás, már inkább meghunyászkodott és nem tett semmit, ennek lett az eredménye az, hogy Shields szemei másnap úgy néztek ki, mint a nyereg alatt puhított áfonyás pite. Ezért nem szabad töketlen bírót a ketrecbe engedni.

A meghallgatáson elővették Caio Magalhaest is, aki az Ultimate Fighter 21 döntők-gálán első menetes szubmissiön vereséget szenvedett Josh Sammatől, majd miután az amerikai békejobbot nyújtott felé, a brazil kézfogás helyett vért köpött ellenfele irányába. Magalhaes sportszerűtlen viselkedésért hat hónapos eltiltást kapott, és 40 órás közmunkát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr218036852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása