TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kiütéses győzelemmel vonult vissza Pedro Rizzo (videó)

2015.09.14. 15:49 td_interim

rizzovisszavonult.jpg 

A brazil öregfiú a továbbiakban az edzősködésre fog koncentrálni.

 

Újabb brazil nehézsúlyú MMA öregfiú vonult vissza a hétvégén: Antonio Rodrigo Nogueira után Pedro Rizzo is szögre akasztotta a kiskesztyűt. Nagy Noggal szemben azonban a Sziklának sikerült győzelemmel, ráadásul kiütéses győzelemmel búcsúznia.

Rizzo a Face To Face szervezet 12. gálájának főmecssén verekedett vasárnap hajnalban, a brazíliai Vitóriában. Eredetileg a 312 meccses veterán Travis Fulton búcsúztatta volna, de ő megbetegedett, így végül a Hawaii-i, de karrierje nagy részén Peruban bunyózó Andrew Flores Smith ugrott be a helyére.

Egy menetig tartott a mérkőzés: röpke állóharcos adok-kapok után Flores Smith földre vitte Rizzót, aki alulról bőszen könyökölgette ellenfele fejét, de Mario Yamasaki bíró egy idő után megunta a látványt és felállította a bunyósokat. Ezt követően Rizzo keményen elkezdte támadni ellenfele térdhajlatát súlyos, köríves rúgásokkal – ez ment a kürtszóig, és olyan jól sikerült a károkozás, hogy a Hawaii-i már nem is tudta folytatni a küzdelmet, így a meccset leintették: Rizzo győzött TKO-val. 

A brazil a meccs után jelentette be visszavonulását – 19 éves profi MMA karrier végére tett pontot. Rizzo 1996-ban kezdett kevert szabályrendszerben verekedni, egy hollandiai és négy brazíliai meccs után leszerződtette a UFC. Tizennégy mérkőzést vívott a szervezetnél, legyőzte David „Tank” Abbottot, Mark Colemant, Dan Severnt, Josh Barnettet, Andrei Arlovskit és Ricco Rodriguezt is.

Később, már kisebb szervezeteknél begyűjtötte Jeff Monson, Gary Goodridge és Ken Shamrock skalpját is, bár ekkor már ezek a bunyósok Rizzóhoz hasonlóan rég túl voltak legjobb napjaikon. 2012 nyarán Rizzo volt a partner a most visszatérő Fedor Emelianenko (első) visszavonulásához, és a brazil másfél percen belül kiütéses vereséget szenvedett. Egy évvel később Satoshi Ishii pontozta ki Tokióban – Rizzo búcsúja viszont tökéletesen sikerült.

Nagyon ideges voltam, és már rég éreztem magam így. Más harcosok is mondják és igaz – féltem. Nem a bunyótól, hanem ettől a pillanattól. Meg akartam mutatni a tanítványaimnak, milyen is ez. Nem kell többé verekednem, de akartam még egy bunyót a tanítványaim és a lányom kedvéért – ő most nyolc éves és szerette volna látni, hogy versenyzem. Most viszont itt az idő, hogy az új sportolók és tehetségek ragyogjanak. Minden úgy ért véget, ahogy elkezdődött: lábrúgásokkal Brazíliában.

TDMG SUMMER END SALE • MINDEN TRIKÓ 2990FTBár a nyárnak lassan vége, azért mi most jó kedvre derítünk. Minden női és férfi atléta most csak 2990Ft ameddig a készlet tart.http://goo.gl/HAZtt5

Posted by TDMG on Friday, September 4, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr917787540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása