TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Zubognak az örömkönnyek: Dillashaw vs. Cruz jön januárban

2015.09.10. 15:20 td_interim

cogl4ycuaaexiyl.jpg 

Ez lesz a harmatsúly történetének legnagyobb meccse.

 

Harsanjon fel az angyali kórus, durranjon egyszerre ezer pezsgősüveg, nyávogjatok kismacskák és lepje be a világot sütiillat: Dana White UFC elnök a tegnapi UFC Tonightban bejelentette, hogy T.J. Dillashaw vs. Dominick Cruz harmatsúlyú bajnoki címmérkőzés jön a Fight Night 81 főmeccseként január 17-én, Bostonban.

Bekövetkezik tehát az, ami tavaly május óta minden ketreckocka nedves álma: összecsap a UFC két legtechnikásabb harcosa. Cruz már évek óta a lábmunkabuzik legnagyobb fétise, Dillashaw pedig a UFC 173-mon idézte meg a Dominator szellemét, és olyan jól sikerült, hogy azóta el se engedte. Cruztól elcsent mozgásával és trükkjeivel hülyét csinált a korábban sebezhetetlennek hitt bajnokból, Renan Baraóból (kétszer), és lábjegyzetként a két kiadós verés között még egy utolsó pillanatos beugróst is helyre tett.

Cruz, a ketrecben szteppelés legnagyobb pionírja a WEC utolsó, és a szervezet beolvadásával a UFC első harmatsúlyú világbajnoka volt. Címét sohasem veszítette el, de az akkor még 135 fontban tüsténkedő Demetrious Johnson kipontozása után nagyon komoly térdsérülést szenvedett. Ebből olyan sokáig nem tudott felgyógyulni, hogy Dana Whiteék először ideiglenes bajnoki övet vezettek be, melyet Renan Barao nyert el, később pedig, mivel Cruz a tervezett visszatérő- és címegyesítő meccs célegyenesében ismét harcképtelenné vált, rendes bajnoki övvé avatták a brazil interim címét.

Cruz végül tavaly szeptemberben, hároméves szünet után tért vissza és komoly állásfoglalásként egy perc egy másodperc alatt szétroncsolta Takeya Mizugakit. Készen állt arra, hogy ennyi felhozás után azonnal Dillashaw torkának ugorjon, és visszavegye, ami az övé, de csakhamar újabb térdsérülést szenvedett, és újabb hosszas kényszerpihenő következett. Amikor újra ketrecbe lép, újabb egy év négy hónapnyi kihagyás lesz mögötte, de tekintve sérülékenységét, és azt, hogy már komolyan elkezdte befűteni a fikavonatot, a UFC most nem szarozik felhozó meccsel, egyből egymásnak ereszti a két táncoslábút.

A második Barao-meccs után Cruz nagyon komoly verbális kezelésbe vette a Team Alpha Male egyedüli bajnokát, egyszerű másolatnak titulálta csak, aki „szeretne olyan lenni mint ő,” de „senki sem hiszi el, hogy igazi bajnok,” és „csak akkor fog valamit is érni a karrierje, ha kiáll vele.” Dillashaw azzal vágott vissza, hogy „hamarabb kiüti Cruzt, mint Baraót,” és hogy a volt bajnokban „nincs erő.”

Most végre összejöhet a rég várt leszámolás, amitől mi szédületes mozgást, észbontó szögváltásokat, trükkös ugrasztásokat és őrült kombinációkat várunk, meg minimum azt, hogy megoldja a menekültkérdést. Persze az is lehet, hogy a két zseni kioltja egymást, kolibriként fognak egymás elől elillanni, és senki sem bír majd bevinni egy kurva ütést se. Vagy megint jön az injury bug és beleköp a levesbe. De a francba is, ugye az első variáció fog megvalósulni? UGYE???

• TDMG⚡️Under Pressure •Megérkezett az új szállítmány, újra kapható a TDMG Under Pressure póló fekete és fehér színben...

Posted by TDMG on Wednesday, September 9, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr597775434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása