TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Tizenegy éve nem volt olyan sikertelen vegasi gálája a UFC-nek, mint a 191-es

2015.09.08. 12:13 td_interim

dj.jpg 

A Demetrious Johnson vs. John Dodson 2 katasztrofális jegyeladásokat produkált.

 

A UFC 191 nemcsak nagyon unalmas, de borzasztóan sikertelen is volt. A meccseket 10 873-man nézték a helyszínről, ami teljesen rendben van, de a bevétel mindössze 1.3 millió dollár volt. Ez az MMAjunkie-s újságíró Mike Bohn szerint a legalacsonyabb bevétel, amit Las Vegas-i UFC gála produkált a 2004-es UFC 49 óta.

(Érdekesség: a 49-es gála főmeccsén Randy Couture és Vitor Belfort csapott össze a félnehézsúlyú bajnoki övért, a main cardon ott volt Chuck Liddell, aki akkor már túl volt Tito Ortiz kiütésén, az ültetők közt pedig Josh Thomson és Nick Diaz is meccselt. Egy mérkőzést kivéve a rendezvény összes bunyója idő előtt ért véget. És Joe Riggs is ketrecbe lépett, ugyanúgy, mint hétvégén.)

A közönség létszáma és a bevétel aránya azt mutatja, hogy a UFC rengeteg ingyenjegy kiosztásával érte el azt, hogy feltöltődtek a sorok. Nem csoda, hiszen Johnson meccsei tökéletesek, de pont ezért unalmasak, a személyisége nem eladható, és az emberek általában amúgy is leszarják a légsúlyt – ami többek között neki is köszönhető.

Nem most hétvégén kezdődött ez a mélyrepülés, az utolsó négy, Johnson-főmeccsel szervezett gála jegybevételei:

vs. Dodson 1 (Las Vegas) - 1.3 millió dollár

 

vs. Horiguchi (Montreal) – 668.000 ezer dollár

 

vs. Cariaso (Las Vegas) - 2.2 millió dollár (Itt a cardon volt a Donald Cerrone – Eddie Alvarez és a Conor McGregor – Dustin Poirier mérkőzés is, az eredeti főmeccs pedig a Jon Jones – Daniel Cormier volt.)

 

vs. Bagautinov (Vancouver) - 1.14 millió dollár

DJ nemcsak a legrosszabb jegyeladásokat produkálta, de övé a PPV eladások negatív rekordja is, ha a The Ultimate Fighter bevezetését követő korszakot nézzük (ez a Bagautinov elleni gála volt).

Ha a UFC nem akar kiszúrni magával, akkor soha többé nem teszi meg Mighty Mouset PPV-gála fő attrakciójának. A Fight Passre száműzni mégsem lenne méltó (ahogy nem volt az a Joanna Jedrzejczyk vs. Jessica Penne gála esetében sem, pláne úgy, hogy Joanna mennyire szórakoztató és mennyire finishgép). Legfeljebb visszatérhet a FOX-ra.

Amennyiben a UFC mégis ragaszkodik ahhoz, hogy minden bajnokát PPV-gálán szerepeltesse, akkor Demetrious Johnson esetében az egyetlen értelmes megoldás az lenne, ha az újabb gyakorlatot követve Mighty Mouse következő címvédését már egy másik – tulajdonképpen mindegy, melyik – súlycsoport címmeccsével állítanák párba, és DJ-é lenne az előmeccs. Vagy folytathatják az eddigi mintát és átkeresztelhetik az aktuális kampányt #GoSmall-ra.

TDMG SUMMER END SALE • MINDEN TRIKÓ 2990FTZár a nyár, de nem örökre: most akciósan tankolhatsz fel a következő...

Posted by TDMG on Monday, September 7, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr557769738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása