TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Weidman vs. Rockhold, dos Anjos vs. Cerrone jön decemberben

2015.08.14. 17:59 td_interim

rlf4jt9.jpg 

Kemény lesz az év vége.

 

Tegnap mutattunk egy ajándék-címmeccset, ma mutatunk két abszolút megérdemeltet. Gyerünk:

Chris Weidman vs. Luke Rockhold, UFC 194, december 12., Las Vegas, MGM Grand

Régóta tudjuk, hogy ez lesz, csak azt nem tudtuk, hogy mikor és hol – a tényeket az ESPN SportsCenterében jelentették be tegnap.

Sehol sem kiemelkedő. Nagyon komolyan veszem őt, a valaha látott legjobb Luke Rockholdra készülök. És gyorsan le fogom rendezni.

Ezt nyilatkozta Weidman a műsor röpke telefonos interjújában. Rockhold másképp látja a dolgot: szerinte a bajnok el van szállva magától, de majd ő visszarángatja a földre.

Jelenleg nem lehetne izgalmasabb címmeccset összehozni a középsúlyban. Bár emberevő formában rombol Yoel Romero és Ronaldo Souza is, ez az a párosítás, amit mindenki látni akar: a keleti part királya a nyugati part királya ellen, újratöltve a tavaszi Frankie Edgar vs. Urijah Faber szupermeccs alapállását – csak itt jelentősen nagyobb lesz a kivégzés esélye.

Rockhold utoljára 2013 májusában kapott ki – szurkolótábornak megfelelően csúnya/szép – forduló rúgás-ütések kombinációval az akkor még vígan TRT-n dübörgő Vitor Belforttól, azóta négymeccses nyerő szériában van. Út közben játszi könnyedséggel semmisítette meg Costas Philippout, Tim Boetscht, Michael Bispinget és utoljára Lyoto Machidát.

Chris Weidman még mindig veretlen, még mindig az az ember, aki gyakorlatilag lekapcsolta minden idők egyik legnagyobb viagrabetyárja harcosa, Anderson Silva karrierjét, és utána legyűrte Lyoto Machidát is. Legutóbb Vitor Belfortot gyalulta bele a földbe májusban.

Atom meccs lesz egy minden valószínűség szerint atom gálán, a UFC 194 főmeccse ugyanis a rég várt Jose Aldo vs. Conor McGregor pehelysúlyú címegyesítő gyűlöletbunyó.

p85bkdi.jpg 

Atomnak ígérkezik a könnyűsúly következő címmérkőzése is:

Rafael dos Anjos vs. Donald Cerrone 2, UFC on FOX 17, december 19., Orlando, Amway Center

Mint a cím is mutatja, Rafa és Cowboy egyszer már megosztották egymással a ketrecet, még két évvel ezelőtt. Akkor a brazil nyert egyhangú pontozással. Az azóta eltelt időben Cerrone őrült tempóban összerakkolt egy nyolcmeccses (!) győzelmi szériát, melyből öt finishsel végződött.

A legyőzöttek minimum fele abszolút betonkemény ellenfél volt: Edson Barboza, Jim Miller, Eddie Alvarez és a nagy cimbora, Benson Henderson is elit bunyósok – bár Bendo ellen Cowboy pont nem érdemelt pontozásos győzelmet, pláne nem egyhangút. Ennek ellenére a világon nincs még egy harcos, aki jobban megdolgozott volna a trónfosztás lehetőségéért.

Cowboyhoz hasonlóan óriásit melózott a bajnok dos Anjos is, amíg megkapta a behívót a címmeccsre Anthony Pettis ellen: igaz, Cerrone óta nem nyolcszor, „csak” ötször lépett ketrecbe (bár mindenki ilyen szorgos és sérülésmentes lenne).

Ebből rögtön az első taknyolás volt, Khabib Nurmagomedov széthúzta a brazilt, mint foxi a lábtörlőt, és egyhangú pontozással legyőzte, utána viszont nem volt megállás. Négy győzelem, köztük Benson Henderson kiütése (szegény Bendo itt is szopott, sokak szerint korai volt a leintés) volt a legnagyobb teljesítmény, utána Nate Diaz dominálása borítékolható volt, a bajnok, Anthony Pettis márciusi becsicskítása előtt viszont megint csak földig kellett hajolni.

Aztán orrműtét és lábadozás jött a bajnok oldaláról, ideges toporgás és a tétlenség látványos nem bírása a kihívóéról. Most viszont megnyugodhat Cowboy, és télig még arra is van ideje, hogy kieszeljen valamit a brazil iszonyatosan nyomasztó stílusára, amit pont az ilyen kickboxerek ellen találtak ki. Nem lesz egyszerű dolga.

• TDMG 8| Classic •Tovább dübörög a kánikula - ahogy a klasszik pólóink is. Képtelenség stílusosabban kibekkelni a hős...

Posted by TDMG on Friday, August 14, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr947707130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása