TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Cormier – Gustafsson, Weidman – Rockhold címmeccsek következnek

2015.06.04. 16:01 td_interim

 

1433385453_11350518-10153284828581276-9030319504510250240-n.jpg

Időpont, hely még egyikhez sincs.

 

Bombapárosításokat jelentett be Dana White, melyek közül az egyik teljesen kézenfekvő, a másik viszont annál meglepőbb. Fanyalogni azért az utóbbin se fogunk sokat.

018747_191_cormiergus_boutann_1200x12004.jpg

Daniel Cormier vs. Alexander Gustafsson, a félnehézsúly bajnoki övéért

Mit keres Gustafsson vereségről lejövőben egyből egy címmeccsen? Ugyanazt, amit Miesha Tate Ronda Rousey elleni második találkozóján (előtte Cat Zingano győzte le), Chael Sonnen Jon Jones ellen (előtte Anderson Silva győzte le), Nick Diaz Georges St-Pierre ellen (előtte Carlos Condit győzte le), vagy éppen maga Daniel Cormier Anthony Johnson ellen (előtte Jon Jones győzte le).

Egész hosszasan lehetne még folytatni a sort, hiszen a helyzet nem egyedülálló: a UFC abszolút hajlamos felrúgni a normákat, ha úgy ítéli meg, nagyobb lenne a gála iránti kereslet, ha a ranglista megkerülésével a kevésbé érdemes, de nagyobb vonzerejű harcosnak ajándékozná a címmeccset. Olyan viszont talán még sosem volt, hogy valaki ennyire brutális TKO-vereség után kapja meg egyből a lehetőséget, mint Gustafsson. Ráadásul ugye tovább fűszerezi az alapból is pikáns helyzetet az, hogy DC a Gust egy menet alatt rommá ütő Rumble karmaiból birkózta ki a bajnoki övet.

Ryan Bader tuti ideg-összeroppanást kapott: négymeccses győzelmi szériájában Ovince Saint Preux és Phil Davis személyében két top10-es skalp is van, erre Jon Jones eltiltásával a UFC a Bonestól kikapó DC-nek adja meg az övszerzési lehetőséget, majd miután Bader beleáll a szituációba, több fronton is nyilvánosan összekap Cormierrel, és mindenki készpénznek veszi, hogy ő lesz az AKA-kapitány első címvédése, megint pofára esik. Ez abszolút nem fair. Más kérdés, hogy egy Cormier – Bader párosítás tized ennyi embert nem érdekelne, mint a svéd elleni csörte.

chris-weidman-luke-rockhold.jpg

Chris Weidman vs. Luke Rockhold a középsúly bajnoki övéért

Ez sem 100%-osan sportszerű döntés, mégsem vet akkora hullámokat. A középsúly első számú kihívója Ronaldo Souza, és valószínűleg ő is lett volna a soros, ha az áprilisi UFC on FOX-ról nem dől ki eredeti partnere, Yoel Romero, és persze ha Jacare le is győzi a kubai vasgyúrót.

De, mint tudjuk, Romero lesérült, Souza ismét a semmiféle kihívást nem jelentő Chris Camozzit fingotta ketté, míg Luke Rockhold ugyanazon az estén azt a Lyoto Machidát radírozta le két menet alatt, akit a bajnok Weidman csak egy ötmenetes háborúban tudott legyőzni. Nem meglepő hát, hogy ezzel Rocky beelőzte a brazilt.

A UFC bejelentette a 191. gáláját is, szeptember 5-én tartják majd a Las Vegas-i MGM Grandben. Az internet népe tudni vélte, hogy itt lesz majd a DC – Gus bunyó, ezt Comier twitterén azonnal cáfolta. A Weidman – Rockhold meccsről még különösebb híresztelések sincsenek – esetleg becélozzák vele a Madison Square Garden decemberre lefoglalt dátumát, de – minthogy New York államban még mindig nem legális a profi MMA – ez talán túlzott hazárdjáték lenne.

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr27517832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása