TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Lájtos sparring = jobb teljesítmény a ketrecben?

2015.08.10. 15:32 td_interim

6252042-750x340-1387415834.jpg 

Dustin Poirier szerint igen.

 

Dustin Poirier jó úton van afelé, hogy újradefiniálja karrierjét. A korábbi top 5-ös pehelysúlyú a Conor McGregortól tavaly elszenvedett KO-veresége után visszatért a könnyűsúlyba, ahol idén már két szédületes győzelmen van túl: április és június elején is az első menetben ütötte ki soros ellenfelét.

Meg is kapta az október végi, dublini Fight Night 76 főmeccsét, ahol Conor McGregor utolsó legyőzőjén, Joseph Duffyn próbálhat hasonló stílusban túllépni. Poirier az MMA Hournak azt nyilatkozta, az újjászületése annak köszönhető, hogy sokkal kevésbé edz keményen, mint korábban.

A Conor-meccs óta. Tudod, elég kemény és nyers MMA-edzőtermekből jöttem, amikor elindultam Louisianából, és a kezdetektől ezt tanították – minél keményebben edzel, annál keményebben fogsz harcolni. Ez helyénvalónak tűnt. Pedig nem igaz. Csak egy agyad van és védened kell. Csinálom már ezt egy ideje, és még mindig egy csomó évem van hátra, úgyhogy tényleg védenem kell (az agyam). Most ezt csinálom.

Poirier ezt az érett hozzáállást nem kisebb névtől tanulta el, mint a UFC váltósúlyú bajnokától, Robbie Lawlertől. Lawler karrierje valóságos vérátömlesztésen esett át, amikor a Strikeforceból visszatért a UFC-be, ez pedig egybe esett azzal, hogy elhagyta nevelő klubját, a Miletich Fighting Systems-et a floridai American Top Team kedvéért. Az új helyen pedig drasztikusan újragondolta a felkészülését – leginkább úgy, hogy jelentősen visszavett a sparringból. Ezt az igét hirdeti most Poirer is:

Ne parázz megvenni a drágábbik fejvédőt, és a többi minőségi felszerelést. És én nem verekszem teljes erőből ezekkel a srácokkal, nem próbálom nekik megmutatni, hogy ki az igazi harcos. Régebben így nyomtuk – ki a keményebb, gyerünk. De az nem kerül bele a mérlegedbe, haver.

 

Most már csak úgy tekintek (a sparringra), mint edzésmunkára, hogy javuljak. Nem sparringolok, csak ha meccsem közeleg, és jelenleg sem sparringolok még. Nem is fogok nekiállni még három-négy hétig. Ez is az érettséggel jár. Már belátom, hogy nem kell ezt csinálnom ahhoz, hogy jobb harcos legyek. Ér pihenőnapokat kivenni. Régebben őrült voltam. Kicsit mániákus, aki túledzi magát és túl sokat agyal mindenen, de most kezdek rájönni, hogyan kell ezt helyesen csinálni.

Teljesen logikus: Dana White hevesen bólogat. És tudjátok, ki kalimpál ezerrel tiltakozásul? Az American Kickboxing Academy. A UFC igazgatója által kőkorszakinak titulált edzésmódszerekkel dolgozó klub soraiban tudja többek között Cain Velasquez nehézsúlyú ex-bajnokot, Daniel Cormier félnehézsúlyú bajnokot, Luke Rockhold első számú középsúlyú kihívót és a könnyűsúly veretlen ászát, Khabib Nurmagomedovot. Az AKA a klub, amely megörökölte a Miletich Fighting Systemstől a „legvadállatibb sparringok otthona” címet. Vajon mi lenne, ha ők is visszavennének egy kicsit?

• TDMG⚡️Classic •Verhetetlen stílus. Az eredeti klasszikus a szebbik nem képviselőin is elég frankón mutat. Szerezzé...

Posted by TDMG on Sunday, August 9, 2015

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr347696278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása