TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Dana White szerint Cain Velasquez a "kőkori" edzésmódszerek miatt sérül le mindig

2015.04.22. 17:57 td_Emree

spl134975_006.jpg

Nincs ez így jól, nagyon nincs!

Sérülések, sérülések, sérülések…

 

Az utóbbi időben rengeteg gála főmeccsét kellett lefújni, párosításokat elnapolni vagy új beugró ellenfeleket keresnie az UFC-nek. Ezek többsége az egyik vagy a másik bunyós sérülése okán következett be. A sérüléshullám már olyan komoly méreteket öltött, hogy amellett az UFC elnöke, Dana White sem mehetett el szó nélkül. Szerinte a legfőbb probléma, hogy bizonyos edzőtermek még mindig „kőkorszaki” módszerekkel készítik fel versenyzőiket, aminek egyenes eredménye a menetrendszerű sérüléshullám.

Korábban a Pride idejében nem egy edzőterem a kőkemény, már-már brutális edzéseiről volt híres, melyek rendkívül hatékonynak bizonyultak a harcosok felkészülése során. Dana White szerint, azonban ennek a hozzáállásnak véget kell vetni.

„Ez nem így működik, többé már nem! Többet kell tanítanunk!” – nyilatkozta az UFC elnöke.

White leginkább az Americak Kickboxing Academyre (AKA) szállt rá, ugyanis szerinte ők tehetnek arról, hogy a szervezet nehézsúlyú bajnoka Cain Velasquez állandóan sérült. Velasquez utoljára 2013. október 19-én lépett ketrecbe, azóta több ízben is sérülés miatt nem tudta vállalni a címvédő meccseket.

„Van néhány csapat, ami egyszerűen megrekedt a kőkorszakban. Az egyik ilyen az AKA. Náluk edz a nehézsúlyú bajnokunk, aki mindig sérült. Ezek a srácok mindennap úgy edzenek, mintha háborúba mennének.”

White a témában adott nyilatkozatai alapján egy olyan jövőkép kezd körvonalazódni, melyben igyekeznek a bunyósoknak megtanítani, hogyan edzenek biztonságosabban. Tovább egy rehabilitációs és terápiás központot is felhúznak Las Vegasban a szervezet főhadiszállásán.

„Rajta vagyunk, hogy megoldjuk a problémát. Nyilvánvalóan arra szeretnénk megtanítani a harcosokat, hogyan edzenek jobban és biztonságosabban. Egy új központot építünk Las Vegasban. Júniusban lesz az alapkőletétel és jövő év júniusában fog elkészülni. Lesz benne minden, ami a terápiához és a rehabilitációhoz kellhet.”

 

„Mostantól, ha a srácoknak műtétre lesz szükségük, azt a saját centrumunkban fogjuk elvégezni a legjobb orvosok és ápolók bevonásával. Figyelni fogjuk őket és megmutatjuk, hogyan edzenek a korábbiaknál jóval biztonságosabban. Igyekszünk megoldani azokat a problémákat, amiket normális esetben nem tudnak kontrollálni. Irányítani szeretnénk az irányíthatatlant!”

Zárta mondandóját Dana White.

Ti mit gondoltok, jó dolog megmondani egy profi sportolónak, hogyan eddzen? Tényleg szükség van új szabályok, edzésmódszerek bevezetésére vagy egyszerűen vannak pechesebb bunyósok/gálák?

Dana White tényleg ilyen nagy emberbarát lenne, vagy esetleg a bukott párosításokkal járó pénzkiesést szeretné minimalizálni?

Egy biztos, mi rajongók csak jól járhatunk, ha a jövőben kedvenceinknek kevesebb sérüléssel kell megbirkózniuk. A harcosokról nem is beszélve.

otg_banner_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr637389812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása