TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|BULVÁR: Michael Jai White megmutatja Kimbonak a tutit

2015.06.09. 16:12 td_Emree

mjw_featured_image.jpg

Ja, Kimbonak is megmutattam, hogy kéne ütni

 

Ha voltatok már karate edzésen, ti is biztos találkoztatok a többféle alapállással, amikben egy közös vonás volt, mindegyikben ugyanolyan magasságban kellett állni, ami eleinte elég kellemetlen tudott lenni. Ha maradunk a karaténál és a lábmunkánál, akkor azt is megfigyelhetjük, hogy a legtöbb karateka nem igazán köröz egyik irányba sem. És, ami még fontosabb az edzéseken azt tanítják, hogy az ütés előtt ne mozgasd be a kezed, nincs ijesztgetés, trükközés csak a legrövidebb úton a lehető legegyenesebb vonalban kivitelezett ütés.

Mikor anno megkérdeztem, hogy ezeket miért így kell csinálni az edzőm azt válaszolta, mert így láthatatlan leszel. Egy 12 éves kissrácnak a láthatatlanságról inkább a nindzsák ugrottak be, így nem értettem a dolgot. Aztán, később hallottam, hogy a pontszerű testek közeledését az emberi agy valami oknál fogva nem igazán tudja feldolgozni, így védekezni is nehezebb az ilyen szituációkban. Ha nem hiszitek, kérjétek meg egy barátotokat, hogy éjszaka biciklivel egyenes vonalban hajtson felétek, és legyen felkapcsolva a lámpája. Aztán próbáljátok meg eldönteni, hogy a lámpa fénypontja közeledik, távolodik vagy éppen egy helyben áll-e!

A modern vegyes harcművészetek világában a karatéra épülő lábmunkát, elmozgást és visszatámadást senki sem szemlélteti jobban, mint Lyoto Machida.

És mi van az ütésekről és azok elméleti hátteréről? Erről Michael Jai White mesél nektek az alábbi videóban. White amellett, hogy színész, 7 harcművészeti ágban bír fekete övvel, ebből hármat különböző karate irányzatokban szerzett. Korábban tanárember volt, így nem okoz számára nehézséget sem a szemléltetés, sem a megfelelő magyarázat felvezetése.

Az alábbi videón Kimbonak és a spanjainak magyarázza a Vér és Csont forgatási szünetében, hogy miért lehetséges, hogy a lassabban, de egyenesen mozgó ütés akkor is betalál, ahol a gyorsabb, de ívesebb ütések felmondják a szolgálatot.

 

The UnderGround Kimbo Slice Series: Action film star and highly ranked martial artist Michael Jai White goes over punching principles. Kjmbo fights Ken Shamrock at Bellator MMA 138 on June 19, 2015 in St. Louis, Missouri, USA, broadcast on Spike.

Posted by MixedMartialArts.com on 2015. június 7.

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr597528482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása