TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Minden gengszter hozta a súlyát a Fight Night: 61-re

2015.02.22. 19:27 td_interim

ufc-fight-night-61.jpg 

... és már azt hitted, most végre minden rendben lesz, amikor HIRTELEN

 

… kidőlt egy teljesen érdektelen harcos. :-D Ezúttal T.J. Waldburger tartotta életben a UFC újsütetű hagyományát, és gondoskodott arról, hogy ez a gála se menjen le hiányzók nélkül. Elmondása szerint élete legkönnyebb fogyasztásán volt túl, amit úgy ünnepelt meg, hogy elájult a liftben és bebaszta a fejét. Azt mondja, a koponya CT nem mutatott sérülést, úgyhogy hamar hadrendbe áll megint. Wendell Oliveira elleni meccsét lefújták, de mindkét harcos megkapja a fizuját.

td_banner2.jpg 

Emellett nem tudok elmenni: a UFC ismét elkövette azt a hülyeséget, hogy hétfő hajnalra időzített egy gálát. Az életbe nem fogom megérteni, hogy ez kinek jó, úgyhogy hadd kérjek már valamit. :-/

 

Amíg a magyarázat megérkezik, nézzük, mivel állunk szemben: a Bigfoot Silva – Frank Mir főmeccs pár éve még elég vaskos párosítás lett volna, ma már viszont két, valaha szebb napokat látott, rozoga harcos poroszkálóversenyének tűnik. A karrierjük vége felé poroszkálónak, mármint.

 

mirbigf.jpg
 

Mind Mirre, mind Bigfootra ráfér a kármentés, de amíg utóbbi még meg is úszhat egy újabb vereséget, előbbi, ha kikap, az felérhet egy temetéssel. Míg Bigfoot „csak” három meccs óta nyeretlen, addig Mir egy újabb kudarccal zsinórban ötnél tartana, és ez már a UFC remegő térdekkel támolygó nehézsúlyú mezőnyéből is elbocsátást jelenthet. Hogy mégis mit várunk a meccstől, arról bővebben itt olvashatsz.

 

barbmich.jpg
 

Az Edson Barboza – Michael Johnson harc pontosan a főmeccs ellentéte: nem kiélt és leharcolt egykori királyok, hanem éhes és veszélyes feltörekvők csapnak össze karrierjük csúcsán. A mérleg nyelve valamelyest a vadlábú brazil felé billen – ha elég teret kap hozzá, bárkit képes highlight-videókba kívánkozóan szétrúgni. De hát miért is hagynának neki elég teret? A nem vad, hanem táncoslábú Johnson, bár eddigi legnehezebb ellenfelére készül, nem áll megoldhatatlan feladat előtt: ha kihasználja sebességbeli előnyét, és folyamatosan nyomaszt, belül maradhat Barboza pusztító rúgásainak hatókörén, és kibokszolhatja a brazil szemét. Akárki is nyer, innen már megindulhat a címmeccs felé vezető úton.

 

b-aci4vimaanv0c.jpg 

Sam Alvey 30 meccsel a háta mögött igazi veterán, de csak nemrég érkezett meg a topligába: a UFC-n belül ez lesz a harmadik jelenése. Eddig 1-1 a mérlege, és ezt sem a szervezet emberevői ellen érte el. Cezar Ferreira, ha egy meccsel kevesebbje lenne, akkor matek-alapon kimondhatnánk, hogy éppen harmadannyira tapasztalt, mint Alvey, csakhogy a tapasztalatot nem feltétlenül a bunyók darabszámában mérik. Mutante 2012 nyara óta hord UFC-emblémás kesztyűt, eddig ötször lépett a ketrecbe a szervezetnél, és csak egyet veszített el.

 

b-ab-9yieaakgjg.jpg

 

Rustam Khabilovnak ezt egyszerűen be kell húznia, és kész. Stramm kölyök az orosz, technikás, és kiválóan tudja hajigálni az embereket – Benson Hendersont viszont túl korán kapta meg. Ezzel együtt Adriano Martins inkább érződik visszalépésnek, mintsem helyes lépésnek. A brazillal egészen hasonló a helyzet, mint ellenfelével: rögtön második UFC meccsén egy ketrecbe zárták Donald Cerronéval, nem is csoda, hogy szegénynek Cowboy egy menet alatt lerúgta a fejét. Valószínűleg Khabilov is túl sok lesz neki.

 

b-ab2zziuaar58y.jpg

 

Iuri Alcantara és Frankie Saenz: egységesen 34 életévükkel korban remekül passzolnak egymáshoz, de Saenz még csak tavaly debütált a UFC-ben, és 9-2-es a mérlege, Alcantara meg, amellett, hogy már 2011 óta itt keresi a kenyerét, eddigi 37 meccse során megosztotta már a ketrecet Ricardo Lamas-szal és Urijah Faberrel is. Arról nem is beszélve, hogy 2010-ben még váltósúlyú (!) meccse is volt, amit sikerült is megnyernie. Elég simának tűnik a dolog.

hrggr.jpg

Sean Strickland egy veretlen középsúlyú finishergép, aki most fogyasztott le először váltóba. Az argentin Santiago Ponzinibbio sem éppen nyeretlen kétéves, de ezen a meccsen valószínűleg Strickland agresszivitása, súly- és erőfölénye lesz a döntő.

 

 

 A mérlegelés eredményei:

 

Frank Mir (261) vs. Antonio Silva (264)

Edson Barboza (156) vs. Michael Johnson (155)

Sam Alvey (186) vs. Cezar Ferreira (185)

Rustam Khabilov (156) vs. Adriano Martins (156)

Iuri Alcantara (136) vs. Frankie Saenz (136)

Santiago Ponzinibbio (171) vs. Sean Strickland (171)

 

Jessica Andrade (135) vs. Marion Reneau (134)

Matt Dwyer (170) vs. William Macario (168)

Mike De La Torre (146) vs. Tiago Trator (146)

Cody Gibson (135) vs. Douglas Silva (135)


Ivan Jorge (155) vs. Josh Shockley (155)

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről! 

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr657204091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása