TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: UFC 182 Jones vs Cormier összefoglaló

2015.01.04. 18:59 td_axl

jones-cormier_1.jpg

td_polo_banner2.gif

Nagy érdeklődéssel vártuk a ma hajnali UFC 182. Jones vs Cormier gálát, hiszen olyan előzetes hype előzte meg, ami hosszú idő óta nem volt tapasztalható. GSP és Diaz esetébe próbálta ezt talán legutóbb a szervezet, de abban GSP nem volt olyan partner, mint most Jones és DC. Bad Blood epizód, Countdown, Embedded részek, minden adott volt egy nagyszerű gálához, ami azonban sokakban hiányérzetet hagyott. Annyiban lelövöm a rövid main card összefoglalókat, hogy minden meccs végigment, mi pedig szeretünk azért látni látványos befejezéseket, ha pedig ezt nem kapjuk meg, akkor izgalmas, technikák csatákat. Ez a két front nem lett acélos hajnalban, mondhatni, hogy nagyobb volt a füstje a Jones vs DC meccsnek, mint amennyire égették előzetesen. De mi is történt az UFC 182 során? Péter Balázs jóvoltából ismét kaptunk egy velős összefoglalót a meccsekről:

Hector Lombard vs. Josh Burkman

lombard.jpg

Teljesen felesleges párosítás volt, már kezdetektől. nem Lombardnak kell fogadni az érkezőket a szervezetben! TOP 10-es harcosok ellen kellett volna megmutatnia magát. Végig a 3 menet alatt Lombard dominált, masszív bunyót hozott, de nem tudta finiselni a 6 év után visszatérő Burkman-t, aki elképesztő módon állta a sarat és Hector ütéseit. Valami lehetett a háttérben, mert a nagyon passzivá vált Joshnak a bunyója a 2. menettől, vagy sérülés vagy a fogyasztás állhat a háttérben. Lombard ezzel szemben meglepően jól bírta, pedig nála a cardio az Achilles ínja. Nyilván nem is kellett nagyon megerőltetnie magát az este folyamán...sima UD-val hozta a kubai. Következő ellenfele pedig valószínűleg TOP 5-ből fog kikerülni. Mivel nagyon úgy néz ki, hogy Hendricks harmadjára is találkozik Lawlerrel, Woodley pedig Gastelummal mérkőzik hamarosan, így ketten maradtak neki: Brown, akinek éppen ellenfelet keresnek mivel Tarec Saffiedine lesérült. Vagy Rory McDonald...mindkettő ellenfél komoly lenne Lombardnak.

 

Kyoji Horiguchi vs. Louis Gaudinot

kyoji.jpg

Ez is inkább egy olyan ,,felhozó,, meccs volt a japán tehetségnek, akit a 11. rangsoroltak a bunyója előtt, míg Louist a top 15-n kívül helyezkedett el. Ez meg is mutatkozott a mérkőzésen, Kyoji végig irányított és látványos, gyors támadásaival be is húzta a mérkőzést. Legközelebb már egy komolyabb TOP 10-es harcos ellen nézném meg a japánt. Gaudinotnak pedig lehet ez volt az utolsó bunyója a szervezetnél...

 

Brad Tavares vs. Nate Marquardt

marquardt-tavares.jpg

Nagyon röviden, mert tényleg ennyi említést se érdemelne ez a párosítás...igaza volt a TOTALDAMAGE-nek a mérlegelést bemutató cikkében, valami volt Nate-tel mert a teljesítménye a 0-hoz közelített, de Brad se villogott, aki egy sima, unalmas meccsen UD-nel hozta a bunyót. Bradnek egy komoly skalp a volt Strikeforce váltósúlyú bajnok legyőzése, míg Nate-nek egy kis motivációra lenne szükség, mert ez nagyon karcsú volt tőle...

 

Donald Cerrone vs. Myles Jury

cerrone-jury.jpg

Mindenki háborúra számított, ahhoz képest egy nagyon sima Cerrone győzelmet kapott. Az első menetben egy igazi BJJ menetet láthattunk, ahol Cerrone megvillantotta, eléggé alul értékelt földharcát és többször is majdnem kopogtatta a fekete öves BJJ-s (!!) Jury-t.( emlékszünk a BJJ-s cikkre? nem kell aggódni tényleg köszöni jól van! ) A 2., illetve a 3. menetben azonban már állva bunyóztak a srácok, ahol Jurynak nagyon rá kellett volna kapcsolnia, hogy hozza a meneteket, de ez nem jött neki össze. Cerrone végig profin irányította az állóharcot, többször, jobban talált mint a fiatal ellenfele (évek meg a rutin) A 3. menet végén Cowboy a földre vitte Mylest, aki a földön maradt, Cerrone pedig megbüntette mindenért...mondjuk ki: szétrúgta a seggét, olyan dühvel, amivel szerintem egy életre megtanította Mylest, hogy a Cowboy csapattársival szemben soha ne legyen tiszteletlen.

Igazi nevelőcélzatú verést mért Donald Jury-ra. Ezzel 6-os győzelmi szériában van Cerrone, aki egyre valószínűbb, hogy a dagesztáni fenoménnal Khabib Nurmagomedov-al fog találkozni. Ugyanis bejelentették, hogy UFC 185-n Pettis újból megvédi a címét, méghozzá dos Anjos ellen. Így egyedül a dagesztáni maradt Cowboynak a súlycsoportban.

 

Jon Jones (c) vs. Daniel Cormier

jones-cormier2.jpg

Nah és akkor a hype-ok hype-ja következett! Bad Blood, az ősi riválisok JBJ vs. DC. Itt is mindenki, szerintem a Fight of the Year-t várta, de csalódniuk kellett... Nem volt egy nagy szám mérkőzés. Jones vitte az 1., 4., 5. meneteket, míg DC a 2., 3. menetekben dominált. Ami meglepő volt, hogy Daniel konkrétan semmire sem ment a birkózó hátterével, inkább ilyen Cain féle, dirty boxingot, ketrecnél clinch pozícióból erőltette volna a támadásokat. Csak hát DC nem Cain, és ebben kulcsszerepe volt Jones hosszabb karjainak, ami neki kedvezett a clinch pozíciókban. Sőt, a végén kétszer is földre vitte az ex-olimpikont, ezzel bizonyítva, hogy ő a jobb MMA birkózó!

Pontozásos győzelem Jonesnak, akinek ez volt a 8. címvédése (!!!), talán árulkodó, hogy zsinórban ez volt a 3. címmeccse, ami végig ment (valami megtört Gusztinál!?). Elég jól kitakarította Jones a súlycsoportot, és jegyezzük meg: már csak egy meccse van hátra, Gustafsson elleni visszavágó, mert rajta kívül nincs már senki a súlycsoportban. Guszti meg már üzent is neki egy GSP idézettel. Ja és megkapták a FoTN díjat is, legyen jó kövér az a csekk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr997041735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása