TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Megalakult a Hungarian MMA Premium League

2014.02.17. 20:56 td_soleado

cirkusz_plakát_2.png

Újabb fontos mérföldkövéhez érkezett az hazai MMA sport, hisz magyar klubok összefogásaként Marián György vezetésével megalakult a Hungarian MMA Premium League. Az első, bemutatkozó profi rendezvényükre nem kell sokat várni, amit március 22.-én Budapesten tartanak majd meg, MMA Revolution néven. Erről és az MPML felépítéséről mesélt nekünk Tánczos Gábor, az MPML főtitkára és kommunikációs vezetője.

 

-Mikor és kik alapították a Hungarian MMA Premium League-t?

Az MPML 2014 februárjában kezdte meg hivatalosan a működést, több hónapos előkészületi munkák után. Profi MMA szervezetként jöttünk létre. Az amatőr MMA igényeket is kiszolgáljuk az Országos MMA Küzdősport Szövetségen keresztül, mely Növényi Norbert irányítása alatt működik, valamint testvér szervezetünkként funkcionál. Ezen kívül szakmai és technikai támogatást nyújtunk további MMA sporthoz köthető szervezeteknek és rendezvényeknek. Szervezeti felépítésünk több pillérből tevődik össze. Marián Györgyöt választottuk meg elnöknek egyhangú szavazással. Ez azért fontos és kiemelendő, mert ő az a személy, akit a sportvezetők, edzők és sportolók is elfogadnak korábbi munkássága miatt. Sárközi Róbertet alelnöknek választottuk a sportágért tett önzetlen erőfeszítései miatt. Ő az a kiváló sportszakember, aki biztosíték arra, hogy az MPML szakmailag megfelelő minőséget biztosít a sportolók és a közönség számára. A főtitkári és kommunikációs feladatok vezetőjének engem jelöltek ki, ami hatalmas megtiszteltetés és egyben óriási lehetőség is számomra.

Az MPML-t alapító személyek, egyben elnökségi tagok: Bartus István, Beregi Zsolt, Kovács Szabolcs, Kókai Gábor, Lackó Balázs, Marek Zoltán, Marián György, Mihályfi Ákos, Nagy Dániel, Sárközi Róbert és Tánczos Gábor.


Az MPML alapító klubok: Győri Koko Gym MMA Egyesület, Hungarian Pitbull Fighters Debrecen, Szegedi Küzdősport Klub, Ronin HSE, Ronin Judo Közhasznú Alapítvány Balatonfüred, Növényi Professzionális Küzdősport Akadémia.


Eddig több tucat csapat jelezte írásban szándékát a csatlakozásáról mindkét szervezetbe, de a jelentkezők száma folyamatosan nő. Mindkét szervezet szövetségi formában került bejegyzésre, így ezáltal a rengeteg kötelezettség mellett új lehetőségek is nyíltak meg. Kiemelendő, hogy  az MPML jelenleg az országban az egyetlen hivatalosan működő, mind a magyar mind a nemzetközi sport törvényeknek és rendeleteknek megfelelő profi MMA szervezet. Itt megjegyezném, hogy az Országos MMA Küzdősport Szövetség is így került létrehozásra.  

Mindkét szervezetet azért hoztuk létre, hogy fejlődjön, népszérűsödjön a kevert harcművészeti sportág. Legyenek végre egységes kitörési lehetőségek a fiatalok számára, valamint komoly megmérettetések a tapasztalt vagy akár az élharcosok számára is. Szeretnénk elérni, hogy az MMA legalább olyan figyelmet és támogatási rendszert kapjon, mint egy olimpiai küzdősport. 

A munkánkat már az előkészületek óta komoly figyelem kíséri szakmai oldalról, melyek nemzetközi méreteket öltenek. Elnökségi tagjaink számtalan országban ápolnak szoros, baráti kapcsolatokat különböző szervezetekkel, klubokkal. Emlékezzünk kicsit csak vissza például Sárközi Róbert alelnökünk legutóbbi kínai útjára.

A listáról a teljesség igénye nélkül néhány ország, akikkel szoros kapcsolatot ápolunk: USA, Kína, Lengyelország, Svédország, Oroszország, Horvátország, Szlovákia, Cseh Ország, Szlovénia, Ausztria, Németország, Hollandia, Anglia, Románia, csak hogy a legnagyobbakat említsem.

-Hogy kell elképzelni egy MPML rendezvényt?

2014-re meghívásos tornát állítottunk össze, melyet minimum hat helyen rendezünk meg az országban. Lehóczki Csaba a Szegedi Küzdősport Klub elnöke, e kiváló sportszakember dolgozta ki a szakmai felépítését a Liga versenyrendszernek, melyet regionális rendszernek hív. A rendszer tesztüzemét már idén megkezdjük. Alapköve, hogy öt régióra osztjuk az országot, ahol a rendezvény helyszínei: Észak-nyugati régióban Pápa és Győr, Észak-keleten Debrecen és Nyíregyháza, Dél-keleten Szeged, Dél-nyugaton Pécs és Szekszárd. Az ötödik Pest megye – Budapest. A versenyrendszer kiírása alapján a kijelölt régiók önállóan bonyolítják a meghatározott súlycsoportok selejtezőit és elődöntőit. A Liga súlycsoportos döntőit és címmérkőzéseit Budapesten rendezzük. A Liga tornáin kívül bármilyen küzdősport eseményt kivitelezünk, amire felkérnek minket. Erre az idei évben is lesz példa, 2 további gáláról már most folynak az előzetes tárgyalások. Minden gálán két súlycsoport mérkőzik négyes tornák formájában, valamint további superfight küzdelmek is megrendezésre kerülnek. A március 22-n így összesen 14 profi MMA mérkőzést láthat a közönség, ami 2 éve nem volt Budapesten. A súlycsoportok döntői novemberben kerülnek lebonyolításra, ami szintén a fővárosi helyszínen lesz. A bajnok elnyeri az MPML bajnoki övet és vele együtt egy 1 éves támogatói szerződést!


Kiemelném, hogy a superfight mérkőzésekre egytől egyig külföldi ellenfelet szerződtettünk a hazai harcosok ellen. Harcosok várhatóak a teljesség igénye nélkül pl: Angliából, Ausztriából, Lengyelországból, Romániából, Horvátországból, Olaszországból stb.  

Laczkó Balázs nemzetközi főbíró a biztosítékunk arra, hogy a versenyek maradéktalanul megfeleljenek a nemzetközi és hazai MMA sport szabályainak. Egyébként minden meghívott külföldi versenyző mellé legalább egy fő bírót is várunk. Ebben is a fair play-t követjük.

Elsőként kerül nyilvánosságra a Magyar Prémium MMA Liga bajnoki öveinek tervei melyet 2014-ben 7 súlycsoportban kívánunk kiadni.

mpml_ovek_22.jpg

Ha már a márciusi gála szóba került engedjétek meg, hogy említést tegyek az egyik nagyágyúnkról, Soltész Lászlóról, aki mint már tudjátok ti is, angol ellenféllel meccsel!

Azt viszont csak most áruljuk el először, hogy Laci ellenfelének istállója a BAMMA-hez köthető, így nagy várakozás övezi a mérkőzést! A Sherdog ezt a mérkőzést hivatalos pontszerző mérkőzésnek ítéli!

-Mik a főbb célok?

Rövid távú céljaink: A gáláinkon magas látogatói számra illetve a netes közvetítés valamint a kereskedelmi tv-s összefoglaló alatt magas nézőszámra számítunk, mivel a Liga sportolói és rajongói tábora egyre nagyobb és folyamatosan emelkedő aktivitást mutat. Lásd: Facebook oldalunk. 

Középtávú céljaink: El kívánjuk érni, hogy minden évben legyen kihívója az öveinknek.

Hosszú távú céljaink: A magyar MMA-t felemelni az őt megillető helyre, valamint hogy a csúcsszervezetekhez legyen versenyző delegáló licencünk.

-Milyen együttműködést tervez a MPML a hazai klubokkal és versenyzőkkel?

A sport jog szerint lehetőséget biztosítunk mindkét szervezethez való csatlakozásra egyesületeknek, kétféle módon:
- beléphet az MPML csapatai közé bíróság által jegyzékbe vett módon
- együttműködési megállapodás alapján

Alapszabályzatunk értelmében fent tartjuk annak privilégiumát, hogy a csatlakozást és a megállapodást elutasíthatjuk, ha szervezetünk fejlődése és/vagy a sportág fejlődése úgy kívánja. 

 A csatlakozott vagy együttműködést kötő egyesületek, szervezetek

- Kedvezményekben részesülhetnek az MPML szolgáltatásaiból:
- ketrec és vagy ring biztosítás
- ketrec és ring gyártás
- akár teljes körű rendezvényszervezés
- rendezvénybiztosítás
- edzőfelszelés és eszközbeszerzések
- nemzetközi jogosítvánnyal rendelkező bírói team
- képzések (bírói, edzői, segédedzői stb.)

- Szakmai támogatást kapnak

- Közösségi és egyéb médiatámogatásokban részesülnek

- Jogi tanácsadást és képviseletet biztosítunk, amennyiben igény van rá, különös tekintettel a sportszerződésekre, rágalmazásokra és rossz hírkeltésre, ugyanis, ebben az esetben minden MPML vagy bármely tagjának (legyen az személy vagy csapat) jó hírnevét, megítélését szándékosan romboló egyénnel szemben haladéktalanul jogi lépéseket kezdeményezünk!

- A sportolóknak rangos rendezvényeken, akár nemzetközi szintén mérkőzési lehetőségek

- Kiemelt sportolóinakat népszerűsítjük illetve segédkezünk nemzetközi karrierjük megalapozásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr255817510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása