TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Martin Kampmann: egy út vége?

2014.01.10. 21:38 td_adamrepa

kampmannellenbergertuf10live.jpg

Martin Kampmann bár már évek óta az MMA világának és a UFC harcosaink elitjébe tartozik, legutóbbi KO/TKO vereségei, melyeket Carlos Condit és Johny Hendricks ellen szenvedett el ismét visszavetették az úton, mely végén a mindenki által hőn áhított öv van.

Kampmann azonban most radikális lépésre szánta el magát:

"Egy hosszú szünetet tartok. Nem sietek, hogy megint a ketrecben legyek. Hagyom, hogy a testem kicsit rendbe jöjjön."


"Élvezem a küzdelmet, de pont most volt a profi pályafutásom tíz éves évfordulója és kicsit kiégettnek érzem magam.   Ezért is veszek ki most szünetet. Szeretek edzeni, szeretek harcolni, de azt akarom, hogy újra meglegyen az a tűz, hogy újra be akarjak menni. Hogyha ez nincs meg, az azt jelenti, hogy szünetet kell tartani." - mondta Kampmann.

Azonban többről van itt szó Kampmann esetében és ezt ő maga is beismerte. Többször volt már róla szó az oldalon, többször felvetettük, hogy mikor, milyen esetekben lehet jobb bedobni a törülközőt egy-egy küzdelemben és hogy milyen kockázatai vannak, milyen és mekkora ára a kemény küzdelmeknek. Kampmann pedig nyíltan beszélt erről is:

"Volt pár agyrázkódásban részem. És sokszor nem pihentem annyit, amennyit az ilyesmi igényel. Ez pedig előbb-utóbb megbosszulja magát." - mondta.


"Rendben vagyok. Voltam már ugyan jobban is, de mindenesetre úgy érzem, hogy szünetre van szükségem.  Ezért is hagyom most egy időre abba."

Kampmann rengeteg háborúban volt az évek során - Ellenberger, Alves, Diego Sanchez, Carlos Condit, Johny Hendricks. A védekezésében lévő hiányosságokat számtalanszor használták ki top 10 ellenfelei, akik gyakran ütötték le, ingatták meg őt. Sokat kapott a lassan 11 éves profi pályafutása során. Bár GSP nincs a képben, mégis, elég valószínűtlen, hogy Kampmann a közeljövőben bármikor is az övért mehetett volna. 

Bár számtalanszor járt közel a csúcshoz és hosszú éveken át képes volt top 10 pozíciót tartani a ranglistán, mégis, tisztában kell lennie saját korlátaival, lehetőségeivel és a kockázatokkal. A saját érdekében. Az, hogy látjuk-e még valaha is a ketrecben, jelen pillanatban egyáltalán nem biztos, de akárhogy is legyen, a sport rajongói azt hiszem egyöntetűen mondhatják: köszönjük Martin Kampmann!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr705750880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása